Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

"Ψηφίδες + Φαντασία = Δημιουργία"


Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τεκμηρίωσης και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου οργανώνει θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα με αφορμή την Περιοδική Έκθεση Ψηφιδωτών Έργων της εικαστικού Δάφνης Αγγελίδου στο αίθριο του Μουσείου (13.5 - 31.8.2013). 

Το πρόγραμμα "Ψηφίδες + Φαντασία = Δημιουργία" απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 χρονών, προσφέροντάς τους την ευκαιρία για μια καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση. Σκοπός του είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με την τέχνη του αρχαίου ψηφιδωτού, να μάθουν τον τρόπο κατασκευής του και τη χρήση του, αλλά και να συλλέξουν πληροφορίες για τα διακοσμητικά του θέματα. 

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού θα χρησιμοποιηθούν: εποπτικό υλικό, αντίγραφα ψηφιδωτών έργων, πολύχρωμες μαρμάρινες, γυάλινες, αλλά και μεταλλικές ψηφίδες, που τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αγγίξουν και video. Με τη βοήθεια εκπαιδευτικού φύλλου εργασίας τα παιδιά θα παρατηρήσουν και θα συγκρίνουν το αρχαίο με τα σύγχρονα ψηφιδωτά έργα. Θα ακολουθήσει εργαστήρι, όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δημιουργικές τους ικανότητες με τη σύνθεση ενός ολοκληρωμένου ψηφιδωτού έργου. Στο τέλος του προγράμματος θα πάρουν μαζί τους το ψηφιδωτό έργο που δημιούργησαν.

Θα διεξαχθούν 10 προγράμματα από 18 Ιουνίου έως και 10 Ιουλίου 2013. Μέγιστος αριθμός 12 παιδιά ανά πρόγραμμα.

Διάρκεια προγραμμάτων: 2 ώρες
Ώρες διεξαγωγής: 11:00 π.μ.-13:00 μ.μ. 

Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν
Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
Έναρξη δηλώσεων: 3 Ιουνίου 2013 

Υπεύθυνη Προγραμμάτων : Μαρία Σελέκου, Αρχαιολόγος

Tηλ. Επικοινωνίας: 213 21.44.813, 213 21.44.814 και 213 21.44.837.
Ημέρες & ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα - Παρασκευή (9:30 π.μ. - 12:30 μ.μ.) 
Ηλεκτρονική δ/νση: www.namuseum.gr 
Email: eam@culture.gr, predu.eam@culture.gr

To πρόγραμμα πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

1 σχόλιο:

  1. Excellent erudition Providing by your Article, thank you for taking the time to share with us such a nice article. Amazing insight you have on this, it's nice to find a website that details so much information about different artists. Kindly visit the LiveWebTutors website we providing the best online assignment help services in Australia.

    For More Info: Assignment Writing Help

    ΑπάντησηΔιαγραφή