Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ημερίδα με αφορμή το βιβλίο Πώς θα ζήσω με το Διαδίκτυο;

Πως θα ζήσω με το διαδίκτυο; Πλαίσιο συμβίωσης για γονείς, δασκάλους και κάθε χρήστη


Πλαίσιο αξιοποίησης του Διαδικτύου στην εκπαίδευση με τον συγγραφέα Μιχάλη Βαφόπουλο, Διδάσκοντα Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013, 7-9 μ.μ. στο Οξυγόνο (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη)

Το Διαδίκτυο βρίσκεται πλέον παντού. Ειδικότερα, ο σημερινός δάσκαλος λειτουργεί σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Και δεν είναι η είσοδος του υπολογιστή που αλλάζει τη διδασκαλία. Από τη φωτογράφιση μέσα στην τάξη, μέχρι τις ύβρεις στα κοινωνικά δίκτυα, η τάξη δεν είναι περιχαρακωμένος χώρος. Ο δάσκαλος δεν είναι ο απομονωμένος θηριοδαμαστής. Είναι ένας κρίκος με την πολύπλοκη πραγματικότητα. Δεν είναι πια η αποκλειστική πηγή γνώσης και επιβαρύνεται με ένα πολυσύνθετο έργο: να μεσολαβήσει ανάμεσα στην απέραντη online πληροφορία και τον μαθητή. 


Εξαιτίας αυτού, ο λόγος του πρέπει να ανανεώνεται και να διαχειρίζεται τις νέες δυνατότητες. Η αυθεντία της έδρας δεν λειτουργεί όπως τη γνωρίζαμε. Το υλικό της χρονιάς δεν είναι κατάλληλο για την επόμενη. Η διαδικασία μάθησης δεν είναι απλή συλλογή ιστοσελίδων. Είναι η κατάκτηση των κομβικών γνώσεων και των δεξιοτήτων σε κάθε πεδίο. Αυτή η προσέγγιση υπήρχε και πριν από το Διαδίκτυο. Αυτό που αλλάζει είναι ότι οι τρόποι εφαρμογής και ανανέωσης των γνώσεων εμπλουτίζονται ριζικά. Ένα μέρος του κόσμου έχει γυρίσει ανάποδα. Οι μαθητές γράφουν στις εγκυκλοπαίδειες και οι δάσκαλοι ξαναγίνονται μαθητές.

Στην ημερίδα αυτή επιλέγουμε τα βασικά για το Διαδίκτυο που θα πρέπει να γνωρίζει ο εκπαιδευτικός για να εμπλουτίσει τους τρόπους διδασκαλίας του. Με απτά παραδείγματα και δράσεις μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και δημιουργικότητας.
Πιστεύουμε ότι η ζωή παραμένει έξω από το Διαδίκτυο, αλλά μπορεί να γίνει καλύτερη ή χειρότερη μέσα από αυτό. Και αυτό εξαρτάται και από εμάς.
Η ημερίδα απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς.

Διάρκεια: 2 ώρες
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr
(με την ένδειξη ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ).

Πώς θα ζήσω με το Διαδίκτυο; (εκδ. Μεταίχμιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου