Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Μολύβια και μαρκαδόροι: Πότε είναι επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών;

Συνοδευτική φωτογραφία του άρθρού Α’ Δημοτικού. “Κάθε αρχή και δύσκολη!”
Τα παιδιά σας παρακαλούν να τους πάρετε αυτό τον τέλειο, super, μαγικό μαρκαδόρο, που μυρίζει φρούτα του δάσους; Ξέρετε, ότι αν τους κάνετε το χατίρι, βάζετε σε κίνδυνο την υγεία τους;

Η λίστα είναι ατελείωτη. Και κοστοβόρα. Ο προορισμός σας για τα σχολικά είδη είναι μήπως κάποιο μεγάλο πολυκατάστημα, που τα έχει όλα φτηνά; Είστε σίγουρες ότι τα φτηνά είναι και καλά; Και κυρίως ακίνδυνα για τα παιδιά σας;

Οι μαρκαδόροι που λέγαμε εμπεριέχουν φθαλικά άλατα, που τους προσδίδουν ένταση στο άρωμα, καθώς και παράταση στη διάρκειά τους. Εξηγήστε το στα παιδιά με απλό τρόπο και επιλέξτε μαρκαδόρους σε τέλεια χρώματα, αλλά χωρίς αρώματα!

Για τα μολύβια, τι να πούμε; Μα, θέλουν 10 μολύβια την εβδομάδα! Τα τρώνε; Κι όμως, τα τρώνε. Σίγουρα θα τα έχετε πιάσει να μασουλάνε τις άκρες τους… Εάν όμως τα μολύβια έχουν χρώμα, αυτό είναι μια επικίνδυνη συνήθεια, καθώς περιέχουν μόλυβδο.

Προσπαθήστε να αγοράσετε οικολογικά μολύβια, χωρίς χρώμα, και μπογιές φτιαγμένες από οργανικές ουσίες. Μπορεί να είναι πιο ακριβά, αλλά μιλάμε για μια επένδυση υγείας των παιδιών.

Και εάν θέλουν ντε και καλά φρούτα του δάσους, ε, βάλτε τους ένα πιάτο με φρούτα να τα χορτάσουν!

www.mytwins.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου