Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί ο σολομός ιχθυοτροφείου είναι από τις πιο τοξικές τροφές στον κόσμο;

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Προστασίας Περιβάλλοντος, το πιο τοξικό ψάρι είναι ο σολομός ιχθυοτροφείου και για το λόγο αυτό η EPA συνιστά στις ευαίσθητες ομάδες ατόμων (έγκυες και μικρά παιδιά) να τον αποφεύγουν.

Η τοξικότητά του, σύμφωνα με τους ειδικούς ερευνητές, συνδέεται με τις συνθετικές τροφές που καταναλώνει και αυτές μπορεί να είναι τα πουλερικά, το χοιρινό, το καλαμπόκι, τα αντιβιοτικά και άλλα.

Οι έρευνες έδειξαν ότι τα υψηλά επίπεδα μόλυνσης στα συγκεκριμένα ψάρια προέρχονταν από διοξίνες, PCBs και από συνδυασμό φαρμάκων και εξαιρετικά επικίνδυνων χημικών ουσιών, που μπορούν να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που τέτοια ευρήματα έρχονται στη δημοσιότητα. 

Υπενθυμίζεται ότι σε έρευνα που δημοσιεύτηκε παλαιότερα στην επιστημονική επιθεώρηση Science, οι επιστήμονες είχαν αναλύσει δείγματα σολομού από όλο τον κόσμο και είχαν καταλήξει ότι ο σολομός ιχθυοτροφείου από τη Σκωτία και τις Νήσους Φερόες είναι ο πιο επικίνδυνος στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου