Οι απόψεις διίστανται και αυτό εξαρτάται καθαρά από τους ίδιους τους γονείς. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τα υπέρ και τα κατά και των δύο και εσείς μπορείτε να πάρετε στη συνέχεια την απόφαση.
Παιδικός σταθμός:
Πλεονεκτήματα:
- Το παιδί κοινωνικοποιείται, δημιουργεί και γνωρίζει παιδιά της ίδιας ηλικίας με τα οποία μπορεί να παίζει και τις ώρες που δεν είναι εκεί.
- Στο σχολείο σε σχέση με το σπίτι το παιδί υπακούει σε κανόνες, καθώς είναι μέλος μίας κοινότητας και αυτό θα του κάνει καλό στη μετέπειτα ζωή του.
- Οι δημόσιοι παιδικοί σταθμοί δεν επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό και το προσωπικό είναι ειδικευμένο και έμπειρο.
- Πρωί και μεσημέρι που θα μεταφέρουμε το παιδί στον παιδικό σταθμό θα πρέπει να είμαστε ακριβείς στην ώρα μας. Αν αργήσουμε, το παιδί δεν μπορούν να το δεχτούν.
- Οι δημόσιοι παιδικοί σταθμοί κλείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα το καλοκαίρι, τις γιορτές και τις αργίες, οπότε πρέπει να έχουμε φροντίσει για τη φύλαξη του παιδιού μας, έχοντας εξασφαλίσει κάποια γυναίκα να το προσέξει.
- Οι ιώσεις είναι μπόλικες και συχνές. Αρκετές φορές μέσα στον χρόνο το παιδί θα είναι άρρωστο.
Πλεονεκτήματα:
- Το παιδί μένει στο σπίτι του μαζί με τη γιαγιά του, που είναι πρόσωπο αγαπημένο ή τον παππού του.
- Είναι η πιο οικονομική λύση, καθώς δεν επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός.
- Μένοντας με τη γιαγιά έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, καθώς δεν είναι ξένη γυναίκα και το παιδί έχει άλλη σχέση μαζί της.
- Οι περισσότερες γιαγιάδες έχουν κάποια ηλικία, οπότε το παιδί δεν μπορεί να πηγαίνει συχνά τη βόλτα του και θα είναι αναγκασμένο να είναι στο σπίτι μόνο του με τα παιχνίδια του. Μην ξεχνάτε ότι μεγαλώνει με έναν μεγάλο άνθρωπο και αυτό έχει τα κατά του.
- Μπορεί να γίνει κακομαθημένο, άθελά τους. Συνήθως οι γιαγιάδες δεν χαλούν χατίρι στο παιδί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου