Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ένας μαυροπίνακας στο δωμάτιό του

Ένας μαυροπίνακας στο δωμάτιό του
Δεν βρίσκετε κανέναν λόγο να μετατρέψετε τον έναν από τους τέσσερις τοίχους του δωματίου του σε μαυροπίνακα; Παράξενο! Εμείς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε 7 λόγους για τους οποίους αξίζει να του χαρίσετε αυτή την εμπειρία.


Θα εκφράζει τη δημιουργικότητά του όποτε επιθυμεί. Έχει πάντα έτοιμο έναν μεγάλο "πίνακα" και ένα απλό υλικό όπως είναι οι κιμωλίες για να εκφράσει τη δημιουργικότητά του και να αποτυπώσει όσα φαντάζεται ή νιώθει ανά πάσα στιγμή.

Θα σχεδιάζετε τα ταξίδια σας. Σχεδιάστε έναν χάρτη και σημειώστε μαζί τις περιοχές που θέλετε να επισκεφθείτε. Είναι ιδανικό ακόμα και για μαθήματα γεωγραφίας!

Θα σημειώνετε λίστες οργάνωσης. Αντί να κολλάτε χαρτιά για να του υπενθυμίσετε τι να κάνει ή για να του γράψετε οδηγίες για το πώς να ετοιμαστεί το πρωί, μπορείτε να του τα σχεδιάσετε στον τοίχο - μαυροπίνακα και μάλιστα σε μεγάλες διαστάσεις.

Θα του γράφετε μηνύματα αγάπης.
Είναι το ιδανικό σημείο για να του αφήνετε σημειώματα αγάπης, την καλημέρα σας ή την καληνύχτα σας, είτε με λέξεις είτε με ζωγραφιές. Θα είναι το πρώτο πράγμα που θα βλέπει το πρωί μόλις ξυπνήσει και το τελευταίο πριν κοιμηθεί.

Θα εικονογραφείτε τα αγαπημένα του παραμύθια. Φανταστείτε πόσο πιο ενδιαφέρουσα θα του φαίνεται μια ιστορία ή ένα παραμύθι που του διαβάζετε, αν μπορείτε ταυτόχρονα να το αποτυπώνετε με σχέδια στον μαυροπίνακα ή αν απλά σχεδιάσετε έναν από τους αγαπημένους του ήρωες που θα του …μιλάει.

Θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει τους δικούς του κόσμους. Να ζωγραφίσει δηλαδή μια ολόκληρη πολιτεία, τον βυθό ή ένα δάσος με ζωάκια συμπληρώνοντας κάθε φορά και ένα καινούργιο στοιχείο.

Θα σας δοθεί η ευκαιρία για δημιουργικά μαθήματα. Θα έχετε την ευκαιρία για δημιουργικά παιχνίδια γνώσης, για παράδειγμα να μάθετε παρέα τους αριθμούς, τα γράμματα του αλφάβητου, τα μέρη του ανθρώπινου σώματος αλλά και να γράφετε μαζί ολόκληρες προτάσεις.

www.happyparenting.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου