Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Παιδιού που γιορτάζεται στις 11 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά το "Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας" το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου (10:30 - 20:00) και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 (10:30 - 19:00), στο Γυάλινο Κτίριο Ολυμπιακών Ακινήτων, στην πλατεία Νερού στις Τζιτζιφιές Καλλιθέας (δίπλα στο γήπεδο Tae Kwon Do). 

Το Φεστιβάλ οργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας, με την καλλιτεχνική οργάνωση και επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και τη συνεργασία του Δήμου Καλλιθέας. 

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προσφέρει στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διήμερο χαράς και δημιουργίας, με εκπαιδευτικά προγράμματα, αφηγήσεις παραμυθιών, θέατρο, μουσική, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο. 

Το φεστιβάλ φέτος εκτός των άλλων προγραμμάτων θα έχει και αφιέρωμα στον μεγάλο μυθοπλάστη Αίσωπο, με σκοπό να εισαγάγει τα παιδιά με βιωματικό τρόπο, τόσο στα μυστικά των μύθων του μεγάλου παραμυθά, όσο και στις επιστήμες, όπως αυτές παρουσιάζονται στους μύθους του Αισώπου. 

Ο συνδυασμός ποικιλίας μεθόδων προσέγγισης θα βοηθήσει, επίσης, τα παιδιά που θα συμμετάσχουν να προσεγγίσουν ευχάριστα αξίες ζωής μέσω των μύθων και να συνδέσουν διαφορετικά πεδία γνώσης (φυσικοί νόμοι μέσω πειραμάτων, βιολογία, κοινωνική αγωγή μέσω διαδραστικών ασκήσεων, μουσική, χρήση τεχνολογίας κ.λπ.).

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και οι χώροι των εκδηλώσεων είναι προσβάσιμοι σε ΑμΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου