Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Παιχνιδο-μαγειρέματα και ποδηλατάδες στο Γκάζι!


Από τις 20 Οκτωβρίου και μέχρι το Μάιο του 2014, η "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων προσφέρει το πρόγραμμα δωρεάν δράσεων για μικρούς και μεγάλους με τίτλο "7 Κυριακές στο Γκάζι".  Το πρόγραμμα της δεύτερης Κυριακής 24 Νοεμβρίου 2013 ξεκινάει με το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Ευτύχη Μπλέτσα με τίτλο "Μουσικομαγειρέματα". 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών. Τα "Μουσικομαγειρέματα" είναι ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα στο οποίο η μαγειρική και η διατροφή συναντάνε τη μουσική και την κίνηση σε μία αληθινά "νόστιμη" παράσταση που υμνεί το "έξυπνο φαγητό" και προβάλλει τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες, με τρόπο εύληπτο, παραστατικό κι ευχάριστο. 

Το πρόγραμμα έχει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, προτρέποντας τα παιδιά να υιοθετήσουν ένα υγιεινό και διατροφικά ισορροπημένο τρόπο ζωής αντιμετωπίζοντας με αγάπη το φαγητό και τη μαγειρική. Ο Ευτύχης ετοιμάζει ζωντανά εύκολες και νόστιμες συνταγές που προάγουν τη Μεσογειακή Διατροφή και την Υγιεινή μαγειρική. Πρόκειται για ένα βιωματικό μάθημα διατροφής με τη μορφή συναυλίας και θεατρικής παράστασης και την οποία τα παιδιά μαθαίνουν διασκεδάζοντας. Σε αυτό το "Μουσικομαγειρικό" εργαστήρι τα παιδιά θα φτιάξουν μαζί με τον Ευτύχη νόστιμες και απλές υγιεινές συνταγές!

Θα ακολουθήσει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου για παιδιά ηλικίας 9 έως 12 με τίτλο: "Βυζαντινών Γεύσεις". Τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν τις διατροφικές συνήθειες των βυζαντινών, τις διαφορές και τις ομοιότητες με τις σημερινές τροφές, κάποια από τα σκεύη της εποχής, που σχετίζονται με το μαγείρεμα, το σερβίρισμα, αλλά και την αποθήκευση τροφίμων, όπως και να δημιουργήσουν τη δική τους συνταγή προσφέροντας ένα "φανταστικό" δείπνο στους ανθρώπους που ζούσαν στη βυζαντινή εποχή.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την κα Έρρικα Παπαβενετίου, Γενικός - οικογενειακός γιατρός, διατροφολόγος με θέμα "10 προτάσεις διατροφής για γερά παιδιά".

Στην περίπτωση που ο καιρός είναι ευνοϊκός, το περιοδικό ΜΒΙΚΕ θα διοργανώσει για τους μικρούς ποδηλάτες, μαθήματα και παιχνίδια - φυσικά με ποδήλατο.

Μάθε ποδήλατο

Ήρθε η ώρα να ξεφορτωθείς τις βοηθητικές! Κανείς δεν κάνει ποδήλατο με... τέσσερις ρόδες. Οι συνεργάτες του ΜΒΙΚΕ, όλοι ποδηλάτες με μεγάλη εμπειρία, μαθαίνουν τα παιδιά ηλικίας 4 - 10 ετών πώς να ξεκινήσουν, εύκολα και γρήγορα, να κάνουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικές. Και σας δίνουν "Δίπλωμα Ποδηλάτη".

Αγώνας δεξιοτεχνίας
Πόσο καλός είσαι στο ποδήλατο; Ξέρεις να στρίβεις; Να περνάς εμπόδια; Έχεις καλή ισορροπία; Αυτά και άλλα πολλά καλείσαι να αποδείξεις στην ειδικά διαμορφωμένη "αγωνιστική πίστα" της Τεχνόπολης.
Ηλικίες: 6 - 12. Οι καλύτεροι κερδίζουν από ένα παγουράκι!

Ο γύρος 
της Τεχνόπολης
Ένα παιχνίδι για "γρήγορους". Αγωνίσου κόντρα στο χρονόμετρο και γίνε εσύ ο
πρωταθλητής της Τεχνόπολης
Ηλικίες: 7 - 12. Ο μεγάλος πρωταθλητής κερδίζει ένα απίθανο κράνος.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.
Κρατήσεις: 210 34.75.518 - 6940 26.84.77 (10:00 - 17:00)

Η είσοδος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου θα είναι ελεύθερη ενώ θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ξενάγηση.

Ώρες διεξαγωγής των δράσεων:

10.30 - 11.30 "Μουσικομαγειρέματα" από τον Ευτύχη Μπλέτσα
(Κτίριο "Παλαιοί Φούρνοι")
11.00 - 14.00 "Μαθήματα και Παιχνίδια με το ποδήλατο" ("Κεντρική Αυλή")
11.45 - 12.45 "Βυζαντινών Γεύσεις" (Κτίριο "Νέο Υδαταέριο")
11.45 - 12.45 Ομιλία από την κα Έρρικα Παπαβενετίου με θέμα: "10 προτάσεις
διατροφής για γερά παιδιά" (Κτίριο "Νέο Υδαταέριο")
13.00 - 14.00 Ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (αφετηρία
συνάντησης Καμινάδα Γ)

Στο καφέ της Τεχνόπολης θα υπάρχουν προσαρμοσμένα μενού, ενώ στο πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν επιλεγμένα είδη με έκπτωση 20%.

Τεχνόπολις
Πειραιώς 100, Γκάζι
Τ: 210 34.75.518

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου