Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Έξι τρόποι για να μην ξοδεύετε παραπάνω χρήματα επειδή έχετε δίδυμα!

Στο σπίτι με δύο νεογέννητα μωρά: Τώρα τί κάνουμε;
Σας απασχολεί το κόστος που συνεπάγονται τα δίδυμα και το μεγάλωμά τους; Είναι αλήθεια ότι το να μεγαλώνει κανείς δίδυμα αυξάνει το κόστος της καθημερινότητας, γιατί οι ανάγκες πολλές φορές είναι διπλές! Μπορούμε, όμως, με διάφορους τρόπους να αποφύγουμε το διπλασιασμό των εξόδων με κάποιες πολύ απλές στρατηγικές!

1. Δανειστείτε ό,τι μπορείτε!

Μπορεί όταν περιμένουμε τα μωρά μας να θέλουμε από τον ενθουσιασμό μας να αγοράσουμε τα πάντα, έτσι ώστε να έχουν τον πιο καινούριο εξοπλισμό και τα πιο μοντέρνα ρούχα που κυκλοφορούν στην αγορά, όμως στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να αγοράσουμε τα πάντα! Τα μωρά μας σίγουρα δεν θα κατάλαβουν τη διαφορά ενός μεταχειρισμένου και νεός καινούριου! Το μόνο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι να δανειστούμε πράγματα που είναι σε καλή κατάσταση, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των μωρών μας! Οπότε ξεκινήστε να ρωτάτε φίλους, γνωστούς, συναδέλφους και γείτονες για τυχόν μωρουδιακά πράγματα που δεν χρειάζονται πια! Σκεφθείτε ακόμη πως πολλά από τα πράγματα που θα αγοράσετε είναι για περιορισμένο, ίσως και πολύ μικρό διάστημα, και για ένα λόγο παραπάνω δεν αξίζει να ξοδέψετε πολλά λεφτά!

2. Αγοράστε ένα!

Δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι αν κάποιος έχει δίδυμα, θα πρέπει να τα πάρει όλα διπλά… αυτός είναι ένας μύθος. Υπάρχουν σίγουρα πράγματα που τα δίδυμα μπορούν να μοιράζονται, όπως π.χ. το "γυμναστήριο" που θα παίζουν. Ή για παράδειγμα μπορείτε να έχετε έναν μόνο μάρσιπο, έτσι ώστε το ένα μωρό να είναι στο καρότσι και το άλλο στο μάρσιπο. Για τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε για το τάισμα τον πρώτο καιρό… σίγουρα δεν χρειάζεστε δύο αποστειρωτές ή θερμαντήρες! Το μόνο πράγμα που στην πραγματικότητα δεν μπορούν να μοιραστούν τα δίδυμα, είναι τα καθισματάκια του αυτοκινήτου!

3. Παρακολουθήστε τις προσφορές!

Πολλές εταιρείες πια κάνουν πολύ καλές προσφορές σε συγκεκριμένες εποχές του χρόνου ή κάποιες εκπτώσεις σε προϊόντα που αγοράζουμε διπλά! Μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα κάποιας μάρκας που χρησιμοποιείτε και να λαμβάνετε τα εκπτωτικά κουπόνια στο σπίτι! Ακόμη να προτιμάτε πάνες ή παιδικές τροφές που βγαίνουν σε προσφορά σε κάποια σούπερ μάρκετς για κάποιες μέρες! Η διαφορά αξίζει! Και μην ξεχνάτε να συγκρίνετε τιμές (online και μη)!

4. Στοκάρετε!

Βρήκατε προϊόντα τα οποία καταναλώνονται σε μεγάλο βαθμό όταν έχουμε δίδυμα, όπως πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, βρεφικό γάλα; Αγοράστε παραπάνω από ότι θα χρειαστείτε άμεσα! Καλύτερα να τα στοκάρετε και να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα, αφού σίγουρα θα καταναλωθούν!

5. Προσπεράστε προϊόντα που χρειάζεσαι μόνο για μικρό χρονικό διάστημα!

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που πωλούνται στην αγορά, ιδίως για τα βρέφη. Για παράδειγμα για το μπάνιο των μωρών, υπάρχει εξολπισμός που ενδείκνυται για τους πρώτους μήνες που ένα μωρό δεν μπορεί να κάτσει, και ειδικά καθισματάκια που χρησιμοποιούνται στη συνέχεια. Σίγουρα μπορείτε να βρείτε τρόπους να αντικαταστήσετε κάποια από αυτά, γιατί πριν το καταλάβετε τα μωρά σας θα μπορούν να κάθονται στην μπανιέρα και να παίζουν με τα παπάκια τους!

6. Θηλάστε!

Προφανώς τα προτερήματα του θηλασμού για ένα μωρό είναι πολύ σημαντικά και δεν σχετίζονται με το κόστος, αλλά με τη σωστή ανάπτυξη και υγεία του μωρού! Όμως στην περίπτωση που καταφέρετε να θηλάσετε, αποκλειστικά ή και με συμπλήρωμα, θα εξοικονομήσετε, παράλληλα με τα οφέλη που θα προσφέρετε στα μωρά, και ένα καλό χρηματικό ποσό που θα δαπανούσατε για το βρεφικό γάλα, του οποίου η κατανάλωση τους πρώτους 5 - 6 μήνες (μέχρι δηλαδή να ξεκινήσουν τα μωρά και στερεά τροφή) είναι μεγάλη!

www.mytwins.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου