Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ένας κόσμος οικολογικών παιχνιδιών και εμπειριών για όλη την οικογένεια


Στο πλαίσιο του προγράμματος Sani Green (www.sanigreen.gr) το Sani Resort, που έχει λάβει πολλές ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις για τα καινοτόμα περιβαλλοντικά του προγράμματα, διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη σειρά εκδηλώσεων οικολογικού χαρακτήρα με τίτλο "Sani Eco Days". Μέχρι τις 30 Αυγούστου 2015 όλες οι Κυριακές είναι αφιερωμένες στα τοπικά προϊόντα και έθιμα και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση όλης της οικογένειας. Είσοδος ελεύθερη στο κοινό.

Οι εκδηλώσεις 

Οι δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα γύρω από τη Sani Marina. Μικροί και μεγάλοι θα μάθουν να χρησιμοποιούν με εναλλακτικούς τρόπους ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά, να μελετήσουν τα άστρα με τηλεσκόπιο, να κατασκευάσουν μάσκες σε σχήμα πουλιού -με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, να κάνουν δημιουργίες από πηλό αλλά και τραχανά, τσίπουρο και δικές τους κεραλοιφές και να έρθουν σε επαφή με τον αργαλειό και την υφαντική τέχνη στα ειδικά διαμορφωμένα workshops από ντόπιους τεχνίτες και παραγωγούς. 

Επιπλέον, θα έχουν τη ευκαιρία να περιηγηθούν στα μονοπάτια των υγροτόπων της Σάνης, να συμμετέχουν στο παιχνίδι “Follow Τhe Sani Green Path” και να χορέψουν στο τέλος της βραδιάς παρέα με παραδοσιακά συγκροτήματα. 

Παράλληλα, μπορούν να αγοράσουν τοπικά προιόντα (μέλι, κρασί, κοσμήματα, γλυκά κουταλιού, φρούτα, κ.ά) από την υπαίθρια αγορά, αλλά και ιδιαίτερες δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών και να γευτούν έναν παραδοσιακό μπουφέ γεμάτο από μεζέδες. 

Τέλος, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν την έκθεση φωτογραφίας με θέμα τους Υγρότοπους της Σάνης, οι οποίοι φιλοξενούν πάνω από 220 είδη πουλιών - δράση που πραγματοποιείται κάτω από την ομπρέλα του προγράμματος προστασίας που έχει το Sani Resort με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης οικολογικές οργανώσεις με εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική γλώσσα.

Τόπος: Sani Marina, Χαλκιδική 
Μέρα: Κυριακή 
Ώρες: 19.30 - 22.30 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου