Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Πώς θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σας;

Τι μας αποκαλύπτει το βλέμμα του μωρού μας;
Όταν λέμε ανοσοποιητικό σύστημα εννοούμε τον αμυντικό μηχανισμό που διαθέτει ο κάθε οργανισμός για να αντιμετωπίζει μικρόβια και ιούς. Δυναμώνοντας το ανοσοποιητικό του παιδιού, το βοηθάτε να αντιμετωπίζει καλύτερα "τους εισβολείς".


Τα 3 πρώτα χρόνια της ζωής είναι πολύ σημαντικά για τη μελλοντική υγεία του μωρού σας. Κατά την περίοδο αυτή, το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού βρίσκεται σε ραγδαία ανάπτυξη. Γι' αυτό πρέπει να το ενισχύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 
Εσείς με τον τρόπο σας θα το ενδυναμώσετε! Πώς θα επιτευχθεί αυτό; 
  • Βγάλτε το μωράκι σας καθημερινά βόλτα. Όχι βέβαια τις ώρες που ο ήλιος καίει. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον οργανισμό του να παράγει τη βιταμίνη D.
  • Πάρτε προφυλάξεις υγιεινής. Να πλένετε συχνά τα χέρια σας με αντιβακτηριακό σαπούνι, ειδικά όταν είναι η στιγμή να το ταίσετε. Προσοχή μην το παρακάνετε, καθώς ένα αποστειρωμένο περιβάλλον ενισχύει ακόμη περισσότερο την παρουσία των μικροβίων.
  • Βεβαιωθείτε ότι κοιμάται αρκετά. Για να αποκτήσει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα χρειάζεται αρκετό ύπνο. Ένα μωρό έως 6 μηνών χρειάζεται πάνω από 18 ώρες ύπνου την ημέρα, ενώ ένα νήπιο ενδέχεται να χρειάζεται ακόμα και 13 ώρες ύπνου. Για να βοηθήσετε το μικρό σας να κοιμάται σωστά και καλά, υιοθετήστε συγκεκριμένες συνήθειες γύρω από τον ύπνο που θα κάνουν πιο εύκολη τη μετάβαση στο κρεβάτι του.
  • Αποφύγετε μέρη με καπνό. Τα παιδιά που είναι παθητικοί καπνιστές είναι πιο επιρρεπή σε ωτίτιδες, κρύωμα, βρογχίτιδα και άσθμα. Ακόμα και αν καπνίζετε στο σπίτι, όταν αυτά λείπουν, οι τοξίνες από τον καπνό παραμένουν στα έπιπλα και στα χαλιά. Επομένως, η καλύτερη λύση είναι να δεσμευτείτε ότι θα καπνίζετε μόνο εκτός σπιτιού ή, ακόμα καλύτερα, ότι θα κόψετε το κάπνισμα. 
  • Αν θηλάζετε, εμπλουτίστε τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά, καθώς περιέχουν τη βιταμίνη C που καταπολεμά τις μολύνσεις. Να ξέρετε ότι το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο και πιο ωφέλιμο γάλα για τα βρέφη, λόγω της ιδανικής ποσοτικής και ποιοτικής του σύνθεσης. Επιπλέον, το μητρικό γάλα αποτελεί την πρώτη ανοσοποιητική προστασία του μωρού λόγω των πρεβιοτικών που περιέχει, που αποτελούν τροφή για τα ωφέλιμα βακτηρίδια του εντέρου του μωρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου