Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Παιδικό οικολογικό φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο

Με το παιδικό οικολογικό φεστιβάλ θα κορυφωθούν το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 οι δράσεις του ΥΠΕΚΑ στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ημέρα Περιβάλλοντος. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα του Φλοίσβου από τις 10:00 π.μ. μέχρι και τις 10:00 μ.μ. 

Στόχος του φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσω της συμμετοχής τους σε διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια και εργαστήρια, που έχουν ως επίκεντρο την ανάδειξη της σχέσης και αλληλεξάρτησης των ανθρώπων από το φυσικό περιβάλλον. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί θεατρικά δρώμενα, καθώς και πρόγραμμα ψυχαγωγίας με ταχυδακτυλουργούς και μάγους. 

Το παιδικό οικολογικό φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τη μετατροπή της Μαρίνας σε υπαίθριο κινηματογράφο και την προβολή της ταινίας το "Μαγεμένο Δάσος".

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: "Το Περιβάλλον μου, τι θέλω να κρατήσω, τι θέλω να αλλάξω!" Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν:

  • οι μικροί εξερευνητές του φυσικού περιβάλλοντος, των οποίων η φαντασία θα δώσει κίνητρο στους μεγαλύτερους να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος, 
  • περιβαλλοντικά ενεργοί πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να εμφυσήσουν το περιβαλλοντικό ήθος σε όλους, 
  • φοιτητές σχολών φωτογραφίας και γραφιστικής, οι οποίοι με τις ιδέες τους θα δείξουν ότι το ίδιο το περιβάλλον αποτελεί τέχνη. Μια τέχνη που μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτη στο διηνεκές, εφόσον το επιθυμούμε. 
Οι φωτογραφίες θα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση myenvironment@prv.ypeka.gr μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2014.

Στη συνέχεια οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ για να επιλεγούν οι καλύτερες ανά κατηγορία, μέσω ανοιχτής διαδικτυακής ψηφοφορίας. Οι καλύτερες φωτογραφίες ανά κατηγορία συμμετεχόντων θα βραβευτούν. Όλες οι φωτογραφίες και τα video θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ, καθώς και σε διάφορες εκδόσεις του, με τα ονόματα των δημιουργών τους.

Πρόγραμμα Παιδικό Οικολογικό Φεστιβάλ

Από τις 10:00 Εκπαιδευτικά Παιχνίδια
Φιδάκι, Λαβύρινθος, Πάζλ, Ηχητικό Quiz
Παιχνίδι Μνήμης και Παρατηρητικότητας
Μπάσκετ Ανακύκλωσης

Από τις 10:30 Παιδικά Εργαστήρια Δημιουργική Απασχόληση (για 2 - 6 ετών και για 7 - 12+ ετών )
Κηπουρική - Φυτολογία - Διακοσμητική
Δημοσιογραφία - Κολάζ
Ειδικών Κατασκευών
Σεμινάριο Κηπουρικής
Πρωινό 10:30 - 12:00
Απογευματινό 19:30 - 21:00

Πρόγραμμα Ειδικών Δρώμενων

Από τις 10.30 Θεατρικά Παιχνίδια με Παιδαγωγό
Πρωινό Θεατρικό Δρώμενο 11:30 - 12:15
Πρόγραμμα Μάγων: 12:15 - 13:00
Απογευματινό Θεατρικό Δρώμενο 19:00 - 19:30
Πρόγραμμα Μάγων 19:30 - 21:00
Μετά τις 21:00 Προβολή Παιδικής Ταινίας "Το Μαγεμένο Δάσος"

www.ypeka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου