Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Πώς οδηγούμε το καρότσι στην πόλη;

Trilogy Inglesina: Τo καρότσι του μέλλοντος
Mε το μωρό σας θα διαπιστώσετε πως οι πόλεις μας δυστυχώς δεν είναι φτιαγμένες για μαμάδες ή μπαμπάδες που κυκλοφορούν με καροτσάκια. Συγκεντρώσαμε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ασφάλεια του μωρού στις πρώτες σας βόλτες με το καρότσι.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σκεφτείτε από πριν τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε μέχρι τον προορισμό σας, έτσι ώστε να κινείστε κατά το μεγαλύτερο μέρος της πάνω σε πεζοδρόμια και όχι στη μέση του δρόμου.

Προετοιμαστείτε να αγωνιστείτε για τα δικαιώματά σας, αφού θα βρίσκετε πάντα πάνω στις ράμπες παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ στο πεζοδρόμιο θα σας απειλούν οι μηχανές και τα μηχανάκια που έχουν νόμιμα σχεδόν οικειοποιηθεί το έδαφος. Θα συναντήσετε ακόμα και ανθρώπους που πατάνε γκάζι (!) αντί να σας διευκολύνουν να περάσετε απέναντι τον δρόμο με ασφάλεια.

Φορτώστε ψώνια και βαριά αντικείμενα στην ειδική θήκη κάτω από το κάθισμα. Μην κρεμάτε βάρος από τις λαβές, γιατί το καρότσι μπορεί να ανατραπεί και το μωρό να χτυπήσει άσχημα.

Μην μετακινείτε ποτέ το μωρό στο καρότσι με λυμένη τη ζώνη ασφαλείας.

Πάντα όταν σταματάτε, να βάζετε στο καρότσι τα φρένα. Μια μικρή κλίση είναι αρκετή για να το πάρει η κατηφόρα. Επίσης, με τα φρένα δεν μπορεί κάποιος να το σπρώξει κατά λάθος ή να επιχειρήσει να το μετακινήσει στην άκρη.

Πάντα να διατηρείτε οπτική επαφή με το καρότσι και το μωρό. Μην το αφήνετε χωρίς επιτήρηση στο διάδρομο του σούπερ μάρκετ ή οπουδήποτε αλλού.

Όταν το μωρό γίνει 4 - 5 μηνών γυρίστε το με κατεύθυνση προς το δρόμο. Θα του αρέσει να παρατηρεί τη διαδρομή και θα διασκεδάζει με τον κόσμο που του μιλάει. Επίσης, θα γελάτε και εσείς με τα άλλα μωρά που θα το χαιρετούν, καθώς σας προσπερνούν.

Όταν το μωρό είναι νεογέννητο αποφύγετε τα πλακόστρωτα και λοιπά κακοτράχαλα εδάφη. Ο αυχένας του είναι ευαίσθητος και μπορεί να τραυματιστεί από τους κραδασμούς. Σε αυτή τη φάση είναι καλύτερα να έχετε ένα κάθισμα τύπου πορτ-μπεμπέ για να ξαπλώνει πάνω στο ειδικό στρωματάκι και να μπορεί να κοιμηθεί όταν θέλει.

Το καρότσι χρειάζεται οπωσδήποτε το ειδικό αντιανεμικό αδιάβροχο κάλυμμα. Μην σκεφτείτε "σε τι χρειάζεται; Όταν θα βρέχει δεν θα βγαίνω βόλτα με το μωρό!", γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε και πού θα σας πετύχει μια μπόρα ή ένας δυνατός αέρας με σκόνη ή ακόμα και σκόνη από δημόσια έργα από την οποία θα θελήσετε να προφυλάξετε το μωρό σας.

Το αντιανεμικό όπως και η κουνουπιέρα είναι απαραίτητα ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι στα νησιά και στην εξοχή.

www.babyspace.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου