Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Οικογενειακές εξορμήσεις στη φύση!

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών προτείνει καλοκαιρινές εξορμήσεις στο βουνό για όσες οικογένειες μένουν το καλοκαίρι στην πόλη. Οι βόλτες στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού αποκτούν στόχο με παιχνίδια στη φύση, εξερευνήσεις και δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, τις οποίες συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη. 

Τόπος συνάντησης είναι πάντα ο χώρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, πίσω από τη Μονή Καισαριανής. Η ώρα γίνεται απογευματινή για να απολαύσουν οι συμμετέχοντες την καλοκαιρινή δροσιά του βουνού. Οι οικογένειες που θα παρακολουθήσουν τα προγράμματα θα ανακαλύψουν τη φύση του Υμηττού, θα γιορτάσουν το θερινό ηλιοστάσιο, θα αναβιώσουν ξεχασμένα έθιμα του "κλήδονα", θα συναντήσουν γνωστούς, αλλά… αγνώριστους τους ήρωες από τον κόσμο των ζώων που πρωταγωνιστούν σε διάσημους μύθους του Αισώπου, θα ανακαλύψουν μυστικά μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού, θα εξερευνήσουν τα μονοπάτια του βουνού και τις εκπλήξεις που κρύβουν…

Καλοκαίρι στο βουνό με παιχνίδια, παραδοσιακά έθιμα του καλοκαιριού, θέατρο, κυνήγι θησαυρού, εξερευνήσεις και πολλές εκπλήξεις!

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014, ώρα 18.00 - 20:00: Γιορτάζουμε το θερινό ηλιοστάσιο και τα έθιμα του μεσοκαλόκαιρου

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, ώρα 18:30 - 20:00: "Αισώπου Κόμιξ!": Μουσική διαδραστική θεατρική παράσταση - "Μικρός Νότος"

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014, ώρα 18.00 - 20.00: Αναζητάμε μαζί κρυμμένα μυστικά & θησαυρούς στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014, ώρα 18.00 - 20.00: Περπατάμε, χαρτογραφούμε και εξερευνούμε τα μονοπάτια στο βουνό

Στον χώρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (πίσω από τη Μονή Καισαριανής).

Για οικογένειες με παιδιά 4 - 12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)

Για όλα τα οικογενειακά προγράμματα, το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και τα έσοδα στηρίζουν τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών. Για τη θεατρική παράσταση "Αισώπου Κόμιξ!" το κόστος του εισιτηρίου είναι 8 ευρώ/άτομο και μέρος των εσόδων στηρίζουν τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών.

Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στα τηλ: 210 72.20.866 και 6945 380.044 (κα Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες & θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πάρτε μαζί: Νερό, καπέλο, άνετα ρούχα και παπούτσια για περπάτημα στο βουνό.

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής και επενδύει μεγάλος μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει τις οικογένειες, σχολεία και παιδιά κοντά στη φύση, μέσα από τα εκπαιδευτικά και τα οικογενειακά προγράμματα που συντονίζει.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών www.philodassiki.org
Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα
Τηλ.: 210 72.20.866, 210 72.95.418

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου