Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Hot συμβουλές για δροσιά το καλοκαίρι!

Συνοδευτική φωτογραφία του άρθρού Προλάβετε τα ατυχήματα στο σπίτι!
Προτιμάμε ανεμιστήρες οροφής. Ξοδεύουμε το 1/10 της ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με τα κλιματιστικά και πετυχαίνουμε εξαιρετικά αποτελέσματα σε θερμοκρασίες έως 36 - 37 βαθμούς Κελσίου.

Αν υπάρχουν στην οικογένεια μωρά ή ηλικιωμένοι και θεωρούμε ότι ο ανεμιστήρας δεν αρκεί, φροντίζουμε να επιλέξουμε κλιματιστικά με υψηλή ενεργειακή απόδοση (τουλάχιστον Α++). Επίσης, παρεμβαίνουμε για περιορισμό της χρήσης του κλιματιστικού και βελτίωση της απόδοσής του:

  • Ρυθμίζουμε τον θερμοστάτη του κλιματιστικού πάντα πάνω από τους 26 - 27 βαθμούς Κελσίου. Είναι ανώφελο, ενεργοβόρο και ανθυγιεινό να προσπαθούμε να επιτύχουμε "θερμοκρασίες βορείου πόλου" τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Προβαίνουμε σε πλήρη συντήρηση των κλιματιστικών μας, συμπεριλαμβανομένης και της εξωτερικής μονάδας κάθε χρόνο. Αυτό αφορά όχι μόνο την κατανάλωση ενέργειας, αλλά πρωτίστως την υγεία μας!
  • Καθαρίζουμε μία φορά τον μήνα τα φίλτρα του αέρα των συστημάτων κλιματιστικού σε κρύο νερό και ξύδι για μία ώρα, επειδή μαζεύουν σκόνη, ακάρεα και βακτηρίδια.
  • Ρυθμίζουμε την κατεύθυνση του αέρα στα κλιματιστικά προς τα κάτω, αφού ο ζεστός αέρας είναι ελαφρύτερος και κινείται με φυσικό τρόπο προς τα πάνω.
  • Δεν τοποθετούμε πηγές θερμότητας κοντά στο κλιματιστικό, διότι το επηρεάζουν με αποτέλεσμα να δουλεύει περισσότερο του κανονικού.
  • Προσέχουμε ο ήλιος να μην χτυπάει την εξωτερική μονάδα, γιατί έτσι το κλιματιστικό καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, χωρίς εμείς να ωφελούμαστε.
Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε την κουζίνα τις μεσημεριανές ώρες ή/και όταν λειτουργεί το κλιματιστικό. Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού προτιμάμε να μαγειρεύουμε νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ.

kalyterizoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου