Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

7 κανόνες ασφαλείας στην παραλία

5 πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι με παιδιά στην παραλία...
Όταν πηγαίνετε στην παραλία με το παιδί το βασικό σας μέλημα, παράλληλα με τη δική σας ψυχαγωγία, είναι η ασφάλεια του μικρού. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να πάνε όλα καλά...
  • Όσο και να γκρινιάζουν, σε καμία περίπτωση μην υποκύψετε να πάτε στη θάλασσα τις ημέρες που έχει πολύ αέρα. Εξηγήστε στο παιδί ότι δεν έχει νόημα, με δεδομένο ότι δεν θα μπορέσει να κολυμπήσει.
  • Είναι αυτονόητο, όμως είναι σημαντικό να τονιστεί ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης όταν πάτε με τα παιδιά στην παραλία. Τα μάτια σας πρέπει να είναι μονίμως στραμμένα πάνω τους και να τα έχετε συνεχώς υπό επίβλεψη για να κυλήσουν όλα ομαλά.
  • Πριν ακόμα ξεκινήσετε για τη θάλασσα, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας τα απαραίτητα που αφορούν την προστασία του παιδιού: καπέλο, δεύτερο μαγιό, αντιηλιακό, υγρά, μπρατσάκια και κρέμα για τα τσιμπήματα.
  • Φροντίστε να μην έχει φάει τουλάχιστον τρεις ώρες πριν πάτε για μπάνιο, αφού απαγορεύεται δια ροπάλου να βουτήξει στη θάλασσα όχι μόνο με το στομάχι γεμάτο, αλλά και χωρίς να έχει χωνέψει.
  • Όταν είσαστε στη στεριά, να επιτρέπετε στο παιδί να κολυμπάει μόνο στα ρηχά, ακόμα κι αν σας διαβεβαιώνει ότι θα τα καταφέρει και στα βαθιά. Αυτό μπορεί να γίνει υπό προϋποθέσεις με τη δική σας παρουσία και πάντως όχι πολύ πιο μέσα από ότι κολυμπάει συνήθως το παιδί.
  • Αν επισκεφθείτε για πρώτη φορά μια παραλία, πριν ακόμα αφήσετε το παιδί σας να βουτήξει, κάντε μια… γνωμάτευση στα ρηχά για να διαπιστώσετε την ομαλότητα στην πρόσβαση.
  • Τέλος, να ανανεώνετε τακτικά το αντιηλιακό στο σώμα του μικρού σας αν έχει απορροφηθεί με το παιχνίδι δίπλα στο κύμα. Γενικότερα όμως, καλό είναι να το βλέπει όσο γίνεται λιγότερο ο ήλιος!
www.mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου