Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Παιδικό δωμάτιο: Αν αγαπάτε το μπλε χρώμα…

blue room3
Αν αγαπάτε το μπλε χρώμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα δωμάτιο γεμάτο αγάπη και μεράκι για τον μικρό σας ήρωα! Το μπλε και όλες του οι αποχρώσεις είναι συνδεδεμένες με τα αγοράκια και συνήθως τα παιδιά το αγαπούν πολύ!

Σαν χρώμα συμβολίζει τη γαλήνη και την ηρεμία. Σε σχετικές έρευνες, μάλιστα, που έχουν γίνει σε εργασιακούς χώρους, έχει παρατηρηθεί ότι η ηρεμία του μπλε χρώματος στους τοίχους αυξάνει την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα! Βάλτε, λοιπόν, τα δυνατά σας και με φαντασία και δημιουργικότητά μετατρέψτε το παιδικό δωμάτιο του σπιτιού σας σε ένα μπλε όνειρο! Εμείς σας προτείνουμε μερικές απίθανες ιδέες:

"Άγρια Δύση" για λιλιπούτειους καοϋμπόις


Βάψτε τους τοίχους μέχρι περίπου τα ¾ του ύψους τους με σκούρο μπλε χρώμα και συμπληρώστε το υπόλοιπο κομμάτι με ανοιχτό γκρι.
Επιπλώστε τον χώρο με λευκά έπιπλα και ανοιχτόχρωμες ξύλινες επιφάνειες για έντονο κοντράστ!
Χαριτωμένα διακοσμητικά όπως ινδιάνικα φτερά ή λούτρινοι κάκτοι θα ενισχύσουν το concept του δωματίου. Επίσης, ένα κομψό ανοιχτόχρωμο κάδρο είναι must στο δωμάτιο του μπέμπη σας! Αργότερα, αντικαταστήστε το με ζωγραφική του παιδιού σας.
Ολοκληρώστε το σύνολο με μονόχρωμη μπλε μοκέτα και λευκά μαλακά πατάκια.
Έτοιμοι για περιπέτεια;

Το "δέντρο της ζωής" για πιτσιρίκια που αγαπούν τη φύση!

Ένα κυριολεκτικά "ανθισμένο" concept που θα κλέψει τις εντυπώσεις!
Επενδύστε τους τοίχους του δωματίου μέχρι περίπου τα μισά με ξύλινη διακόσμηση βαμμένη σε λευκό χρώμα. Είναι πρακτική και προστατεύει τον τοίχο. Βάψτε με σκούρο γαλάζιο τον υπόλοιπο τοίχο και αφήστε λευκό το ταβάνι, για να "ανοίξει" ο χώρος. Για να ζωγραφίσετε το δέντρο, χρησιμοποιήστε πινέλα ζωγραφικής και δημιουργήστε πολύχρωμα φυλλώματα με πράσινο λαχανί και τιρκουάζ, που θα κάνουν έντονο κοντράστ πάνω στο σκούρο γαλάζιο. Ζωγραφίστε τα φύλλα μέχρι το ταβάνι για ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό εφέ! Κρεμάστε από το ταβάνι κούνιες με λούτρινα ζωάκια ή ένα διακοσμητικό δενδρόσπιτο!
Σε ποια ηλικία, άραγε, θα καταφέρει να σκαρφαλώσει στο δέντρο του για πρώτη φορά;

Ινδιάνικη περιπέτεια…

Δημιουργήστε έναν ψεύτικο τοίχο από ξύλινες σανίδες βαμμένες σε γκρι, ασημί και μπλε χρώματα και φτιάξτε ένα ξεχωριστό εφέ. Αν το δωμάτιο είναι χαμηλοτάβανο, τοποθετήστε τις σανίδες κατακόρυφα για να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση του ύψους. Βάψτε τις υπόλοιπες επιφάνειες λευκές και κρατήστε το σκούρο μπλε για την κουρτίνα! Έτσι, θα προσθέσετε το αγαπημένο σας μπλε και θα αποφύγετε να επιβαρύνετε τους τοίχους σας με σκούρες αποχρώσεις! Διαλέξτε λευκά έπιπλα με μπλε στοιχεία και πρωτοτυπήστε με inox λεπτομέρειες (φωτιστικά, καλάθια ή διακοσμητικά). Μια ινδιάνικη σκηνή αλλά και μικρά "ινδιάνικα" διακοσμητικά θα ενισχύσουν το concept του δωματίου.

Navy look για μικρά ναυτάκια!

Το μπλε είναι το χαρακτηριστικό χρώμα των ναυτικών και της θάλασσας! Φτιάξτε, λοιπόν, για το μικρό σας θαλασσόλυκο ένα μπλε δωμάτιο, που θα θυμίζει πλοίο! Βάψτε τους τοίχους περιμετρικά με μπλε σκούρο και προσθέστε λευκό στο ξύλινο προστατευτικό χαμηλά και στο ταβάνι. Για τα έπιπλα επιλέξτε σκούρο καφέ και ιδανικά ντύστε το κρεβάτι με γαλάζια σεντόνια. Για να αναδείξετε το concept του καραβιού, κρεμάστε μικρές άγκυρες και μικρά τιμόνια πλοίου στους τοίχους και επιλέξτε μια βιβλιοθήκη σε σχήμα βάρκας! Ένας ξύλινος ανεμιστήρας στην οροφή, θα τελειοποιήσει την ιδέα, καθώς θα παραπέμπει στην προπέλα του πλοίου! Πρόσω ολοταχώς!

Ψηλά στα σύννεφα με θαρραλέους μικρούς πιλότους!


Όμως, το μπλε είναι συνδεδεμένο και με το χρώμα του ουρανού! Για να απογειωθείτε στις αποχρώσεις του, βάψτε μπλε σκούρο χρώμα τους τοίχους και επιλέξτε πιο ανοιχτές μπλε και γαλάζιες αποχρώσεις για τα υφάσματα. Οι λευκές ημιδιάφανες κουρτίνες θα φωτίσουν τον χώρο με άφθονο φυσικό φως, όπως συμβαίνει μέσα στο αεροπλάνο. Στολίστε τον χώρο με μινιατούρες αεροπλάνων, που κρέμονται από τη λευκή οροφή, αλλά και με ζωγραφισμένα λευκά σύννεφα στους τοίχους. Τελειοποιήστε την ιδέα γράφοντας στον τοίχο το όνομα του μικρού σας πιλότου. Προσδεθήκατε; Η πτήση ξεκινάει!

www.mommy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου