Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια "κλέβουν" τη φαιά ουσία;

Προστατέψτε τα παιδιά σας στο Ίντερνετ
Έχουν ενοχοποιηθεί για αποδυνάμωση της μνήμης και αύξηση της κατάθλιψης. Μία νέα έρευνα έρχεται τώρα να προσθέσει ένα επιπλέον αρνητικό ενοχοποιώντας μια από τις αγαπημένες ασχολίες των σύγχρονων παιδιών: τα ηλεκτρονικά παιχνίδια!

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ στον Καναδά, η υπερβολική ενασχόληση των παιδιών με ηλεκτρονικά παιχνίδια, πιθανόν να αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου Αλτσχάιμερ αργότερα στη ζωή.

Πιο αναλυτικά…


Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συστηματική ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια σταδιακά οδηγεί σε απώλεια της φαιάς ουσίας στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, πράγμα που δυνητικά μειώνει τον όγκο στην περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τη μνήμη και τη μάθηση. Παρατηρούνται μάλιστα αισθητές διαφορές στις απεικονίσεις του εγκεφάλου ανάμεσα στα άτομα που παίζουν περιστασιακά ηλεκτρονικά παιχνίδια και σε εκείνα που παίζουν συστηματικά.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Αυτό υποδηλώνει ότι η τήρηση του μέτρου στην ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια θεωρείται κάτι παραπάνω από σκόπιμη, ιδιαίτερα όσον αφορά τα παιδιά. Έρευνες, ωστόσο, δείχνουν ότι ο μέσος όρος των ωρών που συσσωρεύονται από την ενασχόληση με ηλεκτρονικά παιχνίδια μέχρι την ηλικία των 21 φτάνει τουλάχιστον τις 10.000 ώρες! Μήπως είναι καιρός ως γονείς να προβληματιστούμε φροντίζοντας να προσφέρουμε στα παιδιά μας άλλες εναλλακτικές διασκέδασης;

Φλώρα Κασσαβέτη
www.paidimag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου