Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ροζ, γαλάζιο ή… κανένα από τα δύο;


Τελικά, ισχύει πως τα χρώματα που προτιμούν τα μικρά μας είναι το ροζ και το γαλάζιο; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συγκεκριμένη πεποίθηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας μύθος…


Το ροζ και το γαλάζιο είναι τα χρώματα που επιλέγουν οι γονείς για τη διακόσμηση του δωματίου, καθώς τα συνδέουν με το φύλο του παιδιού - γαλάζιο για το αγοράκι και ροζ για το κοριτσάκι.

Στην πραγματικότητα, τα μωρά δεν δείχνουν ενδιαφέρουν για τα χρώματα αυτά, αφού δυσκολεύονται να διακρίνουν μεταξύ απαλών αποχρώσεων. Αντίθετα, αρκετές έρευνες δείχνουν ότι διακρίνουν καλύτερα το άσπρο και το μαύρο, καθώς και τα ερεθίσματα με έντονο χρώμα. 


Φαίνεται, μάλιστα, πως δείχνουν έντονη προτίμηση στο κόκκινο, γιατί είναι το πρώτο χρώμα στο οποίο μπορούν να εστιάσουν το βλέμμα και συνεπώς την προσοχή τους. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σκεφτείτε ποιο θα μπορούσε να είναι το αγαπημένο του χρώμα, μην αποφασίσετε σύμφωνα με το δικό σας γούστο, αλλά βάσει του τι μπορεί να κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον του μικρού σας…

Φλώρα Κασσαβέτη
Με τη συνεργασία της Μαρίας Φωτοπούλου, Παιδοφθαλμίατρος - Αναπληρώτρια Διευθύντρια Οφθαλμολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία".
www.paidimag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου