Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

To πρώτο συνεταιριστικό φροντιστήριο στο Χαλάνδρι είναι γεγονός!


Εδώ και λίγες μέρες ένα διαφορετικό φροντιστήριο έχει ανοίξει τις πόρτες του και υποδέχεται γονείς και μαθητές για να τους ξεναγήσει σ΄ ένα περιβάλλον που η εκπαιδευτική διαδικασία είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες των μαθητών, οι συνθήκες εργασίας είναι αξιοπρεπείς για τους εκπαιδευτικούς και ο γονιός είναι συνεργάτης και όχι πελάτης.

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί του εγχειρήματος στο blog τους:

"...Με κύριο άξονα τη βιωματική αφομοίωση της γνώσης από τους μαθητές, ένα διαφορετικό φροντιστήριο βασισμένο στα πλαίσια της κοινωνικής οικονομίας και αποδεσμευμένο τελείως από την λογική του κέρδους ,ξεκινά μαθήματα στις 9 Σεπτεμβρίου, στην οδό Αριστοτέλους 42, στο Χαλάνδρι (τηλ.: 215 55.11.057). Το νέο αυτό εγχείρημα περιλαμβάνει έμπειρους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα διοικούν ισότιμα το φροντιστήριο μαζί με τους γονείς. Τα ιδιαίτερα χαμηλά δίδακτρα θα καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες του φροντιστηρίου και ταυτόχρονα θα εξασφαλίζουν κανονικές αμοιβές και ασφάλιση στους εργαζόμενους.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια έχει σκοπό την παροχή ουσιαστικής γνώσης με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, που εστιάζει στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της αυτενέργειας του μαθητή της μέσης εκπαίδευσης. Αντίληψη που θεωρείται η μόνη ασφαλής μέθοδος για να μπορούν οι υποψήφιοι των πανελληνίων να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τις εξετάσεις.

Οι γονείς έχουν τον κύριο λόγο για τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του φροντιστηρίου και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς επιδιώκουν να προσφέρουν μια ολόπλευρη και ολοκληρωμένη στήριξη στους μαθητές μέσα σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και ασφάλειας…"


Για περισσότερες πληροφορίες http://synetairistikofro.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου