Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

“Ιστορίες καταστρώματος”: Mε τα παιδιά στο πλοίο!

Family on deck of cruise ship
Το καλοκαιρινό ταξίδι με το πλοίο είναι για την οικογένεια μία από τις πιο ευχάριστες στιγμές των διακοπών. Διάθεση στο φουλ, σκέψεις για το νησάκι που σε λίγες ώρες θα μεταφερθεί, χαλαρότητα και κέφι εν ολίγοις! Έχει όμως και κάποια ''προαπαιτούμενα'' που καλό είναι να τα έχουμε υπόψιν, ειδικά όσον αφορά τα νεότερα μέλη της οικογένειας.

Ας δούμε μαζί, λοιπόν, έναν σύντομο "οδηγό" για τις ώρες που θα παραμείνουμε πάνω στο πλοίο: 

1. Extra μικρό σακίδιο
Πρέπει να έχουμε πάντα μαζί μας ένα extra μικρό σακίδιο, που θα χωράει όλα όσα θα χρειαστούμε κατά την παραμονή μας στο καράβι. Και λέμε ένα μικρό σακίδιο γιατί συχνά βάζουμε τα πράγματα του πλοίου στο μεγάλο σακ βουαγιάζ των διακοπών θεωρώντας ότι θα το έχουμε δίπλα μας στο καράβι. Σε πολλές περιπτώσεις ωστόσο, και ανάλογα με την πολιτική που έχει η κάθε εταιρεία, μας υποχρεώνουν να το αφήσουμε από την αρχή στον ειδικό χώρο αποσκευών και έχουμε πλέον τη δυνατότητα να πάρουμε πράγματα από αυτό μόνο στο τέλος του ταξιδιού. Για να είμαστε σίγουροι, λοιπόν, ας έχουμε ένα extra μικρό σακίδιο επάνω μας με τα απαραίτητα για τις ώρες παραμονής μας εντός του πλοίου.

2. Φαρμακείο ταξιδιού
Είναι καλό να έχουμε ένα μικρό φαρμακείο ταξιδιού μαζί μας με τα απολύτως απαραίτητα (όπως, π.χ. αλοιφή για τα τσιμπήματα, αντιπυρετικά και αντιεμετικά φάρμακα) για παν ενδεχόμενο. 

3. Καμπίνα
Εάν ο προορισμός μας απαιτεί αρκετές ώρες παραμονής στο πλοίο (π.χ. αν ταξιδεύουμε για νησιά όπως Κρήτη ή Σάμο) το να έχουμε καμπίνα είναι μάλλον απαραίτητο - κυρίως για τα μικρότερα μέλη της οικογένειας. Κι αυτό γιατί τα παιδιά, όπως είναι λογικό, κάποια στιγμή θα κουραστούν και θ' ακολουθήσει η αναμενόμενη …γκρίνια, που συνήθως αντιμετωπίζεται μόνο με ξεκούραση και ύπνο.
Φυσικά δεν παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι τα οικονομικά των περισσοτέρων οικογενειών σήμερα δεν …υποστηρίζουν το κόστος καμπίνας - όπου όμως υπάρχει η δυνατότητα, η επιλογή της θ' αποδειχτεί όντως χρήσιμη. 

4. Φαγητό
Καλό είναι να έχουμε μαζί μας φαγητό, που μπορεί να μεταφερθεί εύκολα για προφανείς λόγους. Συνεπώς, επιλέγουμε στεγνό φαγητό, όπως σάντουιτς, μπισκότα, κ.ά., αλλά και κάποια φρούτα και γλυκίσματα που αντέχουν στη ζέστη. 

5. Tips ασφαλείας
1. Καλό είναι να έχουμε εξαρχής εφοδιάσει το παιδί μας μ' ένα μικρό σημείωμα πάνω στο οποίο θα είναι γραμμένα τα στοιχεία του, τα δικά μας και το κινητό μας τηλέφωνο. 
2. Είναι προτιμότερο να φοράμε παπούτσια με σόλα που δεν γλιστράει και φυσικά όχι τακούνια (τα αθλητικά μοιάζουν μία εξαιρετική επιλογή για την περίσταση). Κι αυτό γιατί είναι βέβαιο ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θ' ανεβοκατεβούμε πολλές φορές τις σκάλες από το ένα επίπεδο στο άλλο, θα βγούμε στο κατάστρωμα και θα ξαναμπούμε μέσα και γενικότερα πιθανότατα θα γνωρίσουμε κάθε γωνιά του καραβιού. Τα μικρότερα μέλη της οικογένειας θα φροντίσουν γι' αυτό! 
3. Τέλος, προσέχουμε ιδιαίτερα τα προσωπικά μας αντικείμενα. Ειδικά αντικείμενα όπως, κινητά, πορτοφόλια, κλ.π. καλό είναι να μην τα αφήνουμε σε …δημόσια θέα!

praktikesidees.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου