Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Αγορές σχολικών μέσω διαδικτύου: Κερδίστε χρόνο και χρήμα!


Το σχολικό shopping εν όψει της νέας χρονιάς εμπεριέχει, πέρα από τον ενθουσιασμό των νέων αγορών, μεγάλη ταλαιπωρία, τρομερή γκρίνια και υπερβολικά έξοδα, σίγουρα πολλά παραπάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό των γονιών. 

Μία λύση που θα σας γλυτώσει σίγουρα χρόνο και, πιθανότατα, χρήμα είναι να πραγματοποιήσετε τις σχολικές αγορές σας online, από την ηρεμία του σπιτιού σας και αφού θα έχετε κάνει, μαζί με τα παιδιά, μία σαφή λίστα για όλα αυτά που θα χρειαστείτε.

Με τον τρόπο αυτόν θα αποφύγετε τις ατελείωτες ουρές στα καταστήματα με τα πιτσιρίκια να τρέχουν ξέφρενα αριστερά-δεξιά γεμίζοντας το καρότσι σας με ακόμα περισσότερα, μάλλον άχρηστα πράγματα, ενώ ταυτόχρονα θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε προϊόντα μέσα από μία πραγματικά μεγάλη γκάμα ειδών και τιμών. Και ειδικά για τους κατοίκους της επαρχίας, οι επιλογές με τα e-shops γίνονται ανεξάντλητες.

Τα καλά νέα μάλιστα, για εσάς που πιθανώς δεν είστε εξοικειωμένοι ή δεν έχετε εμπιστοσύνη στα e-shops, είναι ότι τα περισσότερα φυσικά καταστήματα (όπως τα Public, το Jumbo, το Πλαίσιο), πωλούν πλέον τα προϊόντα τους και online, και συχνά χωρίς καν έξοδα μεταφοράς. Άλλωστε, στα περισσότερα από αυτά δεν απαιτείται καν χρήση πιστωτικής κάρτας -μπορείτε να πληρώσετε με αντικαταβολή ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να τρέχετε στα μαγαζιά όταν μπορείτε να βρείτε τα πάντα πανεύκολα, με ένα μόνο "κλικ";

Συμβουλές για έξυπνο σχολικό online shopping:

1. Καλή απογραφή: Ξεκινήστε ελέγχοντας τα σχολικά είδη που πιθανώς να έχουν περισσέψει από την περσινή χρονιά. Συζητήστε με το παιδί αν χρειάζεται νέα σχολική σάκα, εξηγώντας του ότι όσα περισσότερα χρήματα μπορέσετε να εξοικονομήσετε, τόσο περισσότερα θα μπορέσετε να επενδύσετε σε άλλα πράγματα που μπορεί να χρειαστεί. Μπορεί να σας έχουν περισσέψει τετράδια, ντοσιέ, ζελατίνες, μαρκαδόροι, στυλό και πολλά άλλα πράγματα που να κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους και φέτος. Έτσι, πριν αγοράσετε οτιδήποτε, κάντε μία απογραφή των παραπάνω και αφαιρέστε τα από τη λίστα των αγορών.

2. Λίστα αγορών: Αυτή θα περιλαμβάνει όλα όσα μπορεί να χρειαστεί το παιδί για το σχολείο ή και για το σπίτι και θα πρέπει να συνταχθεί με προσοχή και σύνεση. Συνήθως τα σχολεία ενημερώνουν εγκαίρως και γραπτώς τους γονείς για το τι θα χρειαστεί το παιδί για την τρέχουσα χρονιά, ενώ κάποια άλλα σχολεία τους αφήνουν να κρίνουν από το τι χρειάστηκαν τα παιδιά την προηγούμενη. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γράψετε ένα προς ένα όσα σκοπεύετε να πάρετε. Θα σβήσετε, θα γράψετε ξανά, θα υπολογίσετε, θα ρωτήσετε άλλους γονείς με μεγαλύτερα παιδιά και δεν θα αγοράσετε τίποτα αν δεν έχετε καταλήξει στη λίστα σας. Φυσικά, κάποια στιγμή, αφού ξεκινήσουν τα σχολεία, θα δείτε ότι πιθανώς χρειαστεί να αγοράσετε και κάτι ακόμα. Το βασικό έξοδο, όμως, των αγορών θα το έχετε κάνει.

3. Ψωνίστε μόνοι: Κάντε τις online αγορές σας αργά το βράδυ, όταν θα έχουν κοιμηθεί τα παιδιά, σε κατάσταση ηρεμίας και χωρίς επιρροές και παρεμβολές.

4. Πότε και πόσο: Πριν ολοκληρώσετε τις αγορές σας από κάποιο online κατάστημα, φροντίστε να έχετε πρώτα μάθει σε πόσες μέρες θα σας αποσταλούν τα πράγματα που θα αγοράσετε και αν υπάρχουν έξοδα αποστολής. Μερικές φορές τα έξοδα αποστολής μηδενίζονται αν οι αγορές σας ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο ποσό. Ίσως είναι προτιμότερο, λοιπόν, να προσθέσετε μερικά στυλό ή μολύβια (που σίγουρα κάποια στιγμή θα χρειαστούν) για να το φτάσετε.

5. Συγκρίνετε τιμές: Θα βρείτε πολλά online καταστήματα για σχολικό e-shopping. Ρίξτε μια ματιά σε όλα, συγκρίνετε τις τιμές των προϊόντων που σας ενδιαφέρουν και συνυπολογίστε τα έξοδα αποστολής, αν υπάρχουν. Πιθανώς να ανακαλύψετε ότι σας συμφέρει καλύτερα να αγοράσετε κάποια πράγματα από ένα e-shop και κάποια άλλα πράγματα από άλλο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι τιμές που θα βρείτε online δεν θα είναι υψηλότερες από τις τιμές που θα βρείτε στο αντίστοιχο φυσικό κατάστημα. 

Έλενα Μπούλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου