Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ποια παιδιά "μισούν" όλοι οι γονείς;

sibling-fight
Δεν είναι όλα τα παιδιά αξιολάτρευτα, ας το παραδεχτούμε. Δεν είναι ότι έχουν κάτι στην εμφάνιση, απλά η συμπεριφορά τους κάποιες φορές είναι απαράδεκτη και εκνευρίζει τους γονείς. Ποια είναι αυτά τα παιδιά που τα μισούν όλοι οι γονείς και που τα συναντάμε;
  • Το παιδί που δεν μοιράζεται: Συνήθως το συναντάμε σε παιδότοπους, παιδικές χαρές ή σε παιδικά πάρτι. Έχει πάντα τα πιο κουλ παιχνίδια και εννοείται τα κουβαλάει παντού μαζί του και φυσικά δεν δίνει ούτε ένα, αν και έχει πολλά. Το χειρότερο είναι ότι η συμπεριφορά του είναι απαράδεκτη και κάθε φορά που κάποιος του παίρνει το παιχνίδι του, αρχίζει να ουρλιάζει και η μαμά του δεν κάνει τίποτα για αυτό.
  • Το παιδί που θέλει τα πάντα εδώ και τώρα: Το συναντάμε συνήθως σε καταστήματα παιχνιδιών και λούνα παρκ. Ό,τι βλέπει πρέπει να το αποκτήσει αυτή τη στιγμή. Αν δεν πάρει αυτό που θέλει, ξέρετε τι ακολουθεί..
  • Το παιδί που κλαίει συνεχώς και χωρίς λόγο: Δυστυχώς το συγκεκριμένο είδος παιδιού βρίσκεται παντού. Κλαίει συνεχώς και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί.
  • Το παιδί που δεν χαμηλώνει την ένταση της φωνής του: Είναι το παιδί που μπορεί να βρίσκεται στο διπλανό τετράγωνο, αλλά το ακούτε σαν να βρίσκεται μέσα στο σπίτι σας συνήθως τις ώρες κοινής ησυχίας. Το χειρότερο από όλα είναι οι γονείς του ουρλιάζουν το ίδιο και λίγο περισσότερο, οπότε καταλαβαίνετε που έχει μοιάσει το παιδί.
  • Το καράτε κιντ ή το παιδί σπάω τα πάντα στο πέρασμά μου γιατί μπορώ: Είναι το παιδί που δυστυχώς θα έχετε καλέσει στα γενέθλια του παιδιού σας και δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο. Μην κάνετε τον κόπο να του πείτε να προσέχει, καθώς δεν σας δώσει καμία σημασία και θα συνεχίσει να σπάει τα πάντα.
  • Το παιδί κακή επιρροή: Είναι το παιδί που εύχεστε το δικό σας παιδί να μην γίνει σαν αυτό. Οι πιθανότητες να μην γίνει είναι πολύ μικρές, καθώς επηρεάζει όλα τα υπόλοιπα να κάνουν μόνο βλακείες και πάντα τη γλιτώνει.
  • Το παιδί ξερόλας: Αυτό το παιδί έχει την απάντηση σε όλα ακόμη και αν η ερώτηση είναι πως κατασκευάζεται η πυρηνική βόμβα. Το μόνο που θέλετε να του πείτε είναι: Σσσσ σταμάτα να μιλάς!!! Αλλά… Κάνετε υπομονή μήπως βρεθεί και κάποιος άλλος να του το πει πριν απο εσάς...
  • Το παιδί δεν φταίω εγώ: Είναι το παιδί που κατηγορεί τους πάντες για ο,τιδήποτε κάνει και ισχυρίζεται ότι τις ζημιές του τις έχουν κάνει ακόμη και φαντάσματα!
Αν τα παραπάνω σας θυμίζουν κάτι, μην ανησυχείτε, γιατί δεν μιλάμε για το δικό σας παιδί! Πάντα αναφερόμαστε στα παιδιά των άλλων…

Μαριάννα Γκαλίτσιου
babyradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου