Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Παίζοντας με τις φόρμες της Σοφίας Βάρη στην Άνδρο



"Ελάτε να ψάξουμε για το μυστικό των θησαυρών της Σοφίας Βάρη!" προτείνουν στα παιδιά ηλικίας 6 έως 13 χρόνων φέτος τον Αύγουστο οι άνθρωποι του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο. 

Αν βρεθείτε στο νησί και περάσετε από την έκθεση της διεθνούς Ελληνίδας εικαστικού, πάρτε και τα μικρά σας μαζί. Θα έχουν την ευκαιρία να δουν γλυπτά, ανάγλυφα, κολάζ και ζωγραφικά έργα της Σοφίας Βάρη, αλλά και να μυηθούν βιωματικά στις βασικές αρχές που χαρακτηρίζουν την τέχνη της μέσα από τα σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα. 

Το 90λεπτο εργαστήρι περιλαμβάνει διαδραστικές πρακτικές και παιχνίδια, ενώ θα ολοκληρώνεται με μία δημιουργική δραστηριότητα, προκειμένου να εκφράσουν οι μικροί φιλότεχνοι τις σκέψεις και τις εικόνες τους μέσα από τις τεχνικές και το πνεύμα του έργου της Σοφίας Βάρη.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιούνται από το καλοκαίρι του 1993 και κάθε Αύγουστο, στο πλαίσιο της εκάστοτε εικαστικής διοργάνωσης.

Περιλαμβάνουν πρακτική ενασχόληση των παιδιών με θέματα και τεχνικές συναφείς με το παιχνίδι. Σκοπό έχουν να μυήσουν βιωματικά τους μικρούς επισκέπτες στο μήνυμα και την ουσία του αφιερώματος που παρουσιάζεται, δίνοντάς τους το έναυσμα να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους, να εξοικειωθούν με τη σύγχρονη αισθητική, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, να εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις και εικόνες.

Κόστος συμμετοχής: 5 €

Διάρκεια: καθημερινά για τον μήνα Αύγουστο, 19:00 - 20.30 μ.μ.

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με το Μουσείο. E: info@moca-andros.gr
Tηλ.: 22820 22444

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου