Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Πώς να προστατέψουμε τα παιδιά σε ένα παιδικό δωμάτιο;

Τα παιδιά, ειδικά αυτά που είναι πολύ ζωηρά, πρέπει να ζουν σε ένα καλά "οχυρωμένο" παιδικό δωμάτιο. Σας προτείνουμε, λοιπόν, να είστε λίγο προσεκτική και να πάρετε κάποια μέτρα προαιρετικά, γιατί… παιδιά είναι και δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου.

Βέβαια, αξίζει να τονίσουμε πως το κάθε παιδικό δωμάτιο στήνεται αναλόγως με την ηλικία, αλλά ακόμα και τον χαρακτήρα του παιδιού. Άλλωστε, κάθε ηλικία, όπως, και κάθε χαρακτήρας έχουν αντίστοιχα τις δικές τους ανάγκες. Εμείς θα θέλαμε πιο πολύ να εστιάσουμε στα μικρής ηλικίας παιδιά που έχουν πιο πολλές ανάγκες, περνούν αρκετές ώρες στο σπίτι και τις περισσότερες φορές είναι πιο ζωηρά. Τι πρέπει, λοιπόν, να προσέχετε σε ένα παιδικό δωμάτιο;
  • Βασικό είναι να μην έχει μέσα σκαλιά, ειδικά μαρμάρινα ή πολλές γωνίες. Τα παιδιά τα βλέπουν σαν παιχνίδι και ακόμα και μία μικρή απροσεξία μπορεί να τους προκαλέσει ένα ατύχημα. Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να αποτελεί μια ενιαία επιφάνεια χωρίς πολλά περίτεχνα διακοσμητικά.
  • Χρειάζεσαι πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Επειδή τα παιδιά όταν παίζουν μπορούν να βγάλουν όλα τα παιχνίδια στο δωμάτιό τους, οι μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι είναι αναγκαίοι για να κρύψετε γρήγορα πεταμένα παιχνίδια, τουβλάκια, κούκλους, κ.ά., αλλά και για να καμουφλάρετε τις ζημιές τους.
  • Προσέξτε τι θα βάλετε στους τοίχους. Ακόμα και τα μικρά κάδρα μπορεί να γίνουν φονικά όπλα για τα μικρά σας, ειδικά αν είναι ατίθασα. Προσέξτε οι βιβλιοθήκες να μην είναι πολύ ψηλές, γιατί μπορούν να σκαρφαλώσουν και να πηδήξουν! Φροντίστε να είναι πολύ σταθερές για να μην πέφτουν.
  • Το κρεβάτι πρέπει να απέχει από την κουρτίνα. Τα παιδιά στην προσπάθειά τους να κάνουν τον Ταρζάν σκαρφαλώνουν στο κρεβάτι και μετά στις κουρτίνες. Αποτέλεσμα; Τις ξεριζώνουν μαζί με τα κουρτινόξυλα! Οπότε, διαλέξτε ελαφριά κουρτινόξυλα, για να μην τα τραυματίσουν αν πέσουν και τοποθετήστε το κρεβάτι όσο πιο μακριά μπορείτε από την κουρτίνα!
  • Καλύψτε τις πρίζες και τα καλώδια για να μην πάθουν ηλεκτροπληξία. Τα παιδιά δεν αργούν να βάλουν το χέρι στην πρίζα και να μετατρέψουν τον χώρο τους από παιδικό δωμάτιο σε καμένο και κατεστραμμένο πρώην σπίτι... Στο εμπόριο θα βρείτε αρκετά καλύμματα σε διάφορα χρώματα και σχέδια!
  • Τα φωτιστικά και γενικότερα οι λάμπες τους αρέσουν πολύ γι' αυτό αποφύγετε να έχετε χαμηλά φωτιστικά ή φωτιστικά δαπέδου στο δωμάτιο. Τα ψηλά φωτιστικά δεν μπορούν να τα φτάσουν ακόμα....
Συμβουλή!
Δεν είναι κακό να κατασκοπεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το μικρό σας είτε μέσω της ενδοεπικοινωνίας είτε κάνοντας συχνές εφόδους στο δωμάτιό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου