Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Πώς να "επιβιώσετε" στην παραλία με τα παιδιά;

Ήλιος: Τα παιδιά χρειάζονται υπερπροστασία!
"Δεν φοράω καπέλο", "Δεν θέλω αντηλιακό", "Δεν κάθομαι κάτω απ΄την ομπρέλα" είναι μερικές από τις πιο γνώστες φράσεις που ακούγονται απ΄τα μικρά σας κάθε καλοκαίρι, ενώ εσείς προσπαθείτε να τα πείσετε για το αντίθετο. Φέτος, προσπαθήστε να κάνετε κάτι διαφορετικό. Κινηθεί
τε έξυπνα ώστε να κάνετε και εσείς, αλλά και οι γύρω σας ήσυχες διακοπές.

Επιλέξτε το σωστό σημείο. Να μην έχει πολύ κόσμο γύρω σας, ώστε τα παιδιά να σας εντοπίζουν εύκολα μόλις βγουν απ΄ τη θάλασσα. Να έχει επίσης εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα, προτιμήστε μια παραλία με άμμο.

Πάντα να επιλέγετε να κάθεστε κοντά σε μια οικογένεια που σκάβει μια τρύπα! Μικρή ή μεγάλη, δεν έχει σημασία, αρκεί να είναι τρύπα. Και κατά προτίμηση να την έχει σκάψει ένας μπαμπάς. Η αλήθεια είναι ότι οι μπαμπάδες σκάβουν ωραίους μεγάλους λάκους, που χωράνε πολλά άτομα μέσα. Έτσι, πρώτον το παιδί σας δε θα σας ζητήσει ποτέ να σκάψετε μαζί μια τρύπα, αλλά και θα μπορεί να μπει λαθραία στην τρύπα που έσκαψε η διπλανή οικογένεια και να σας αφήσει για λίγο στην ησυχία σας! 

Επίσης, θα πρέπει συχνά (πυκνά) να γυρίζετε το βλέμμα στη διπλανή οικογένεια λέγοντας: "Αχ πόσο σας συμπάθησε!" Μην ξεχάσετε να πάρετε το πιο συμπαθητικό σας ύφος! 

Θα πρέπει να σκεφτείτε τι δεν αρέσει στο παιδί, ώστε να το "απειλείτε" κάθε φορά που είναι να βάλει αντηλιακό. Για παράδειγμα, "Αν δεν θες να βάλουμε αντηλιακό, τότε μπορεί να έρθεις κάτω απ΄ την ομπρέλα να κάνουμε μια επανάληψη στην προπαίδεια".

Επενδύστε σε κουβαδάκια, φτυαράκια, στρώματα, πλαστικές βαρκούλες, χυμούς, τοστ και αλοιφή για τα τσιμπήματα. 
Μπορεί όλο αυτό να σας πάρει λίγο χρόνο και κουβάλημα, αλλά θα σας αποζημιώσει από γκρίνια και προσωπική συμμετοχή στα παιχνίδια με τη θάλασσα και το παιδί που τόοοοοοσο βαριέστε! 

Χαλαρώστε λίγο. Αφήστε τα ελεύθερα να χαρούν το καλοκαίρι και το ξένοιαστο παιχνίδι. Θα έρθουν να σας βρουν αν νυστάξουν, κουραστούν ή πεινάσουν. Μην τα ρωτάτε από πριν.

www.jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου