Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Γίνε Εθελοντής τώρα!


Θέλετε να εργαστείτε για τη διάσωση ενός ζώου που κινδυνεύει με εξαφάνιση; Θέλετε να ζήσετε μία περιπέτεια στις παραλίες το καλοκαίρι; Θέλετε να γνωριστείτε με δεκάδες άλλους νέους από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο που έρχονται στη χώρα μας για τον ίδιο σκοπό; Ο ΑΡΧΕΛΩΝ σας δίνει αυτή την ευκαιρία. 

Εάν είστε ενθουσιώδης και αγαπάτε τη φύση και τη δράση, ελάτε εθελοντές στη Ζάκυνθο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη για την προστασία της Caretta caretta. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ, μία ανεξάρτητη, μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση, ασχολείται με την προστασία και τη μελέτη της θαλάσσιας χελώνας και των βιοτόπων της σε ολόκληρη την Ελλάδα εδώ και πάνω από 25 χρόνια. Επίσης, λειτουργεί στη Γλυφάδα το μοναδικό Κέντρο περίθαλψης για τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες στην Ελλάδα.

Οικογενειακός εθελοντισμός

Και οι οικογένειες πλέον μπορούν να συμμετέχουν ενεργά και να λάβουν μέρος βοηθώντας την ομάδα των εθελοντών στο πρόγραμμα του Λακωνικού κόλπου τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Αν και παίρνουν μέρος σε επιλεγμένες δράσεις ανάλογα με την ηλικία των παιδιών (8 έως 18 ετών), γονείς και παιδιά γίνονται κομμάτι της εθελοντικής ομάδας.

Οι οικογένειες που συμμετέχουν στον "οικογενειακό εθελοντισμό" κατασκηνώνουν εκτός του "Ερευνητικού Σταθμού Πεδίου", που βρίσκεται εντός οργανωμένου κάμπινγκ στο Μαυροβούνι Γυθείου, ακολουθούν το δικό τους πρόγραμμα και καλούνται να βοηθήσουν ορισμένες ώρες της ημέρας τους Εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ σε επιλεγμένες δράσεις όπως ενημέρωση, σκίαση φωλιών, εκδηλώσεις για παιδιά, κ.λπ.

Οι οικογένειες καλύπτουν τα έξοδα μετάβασης, διατροφής και διαμονής. Για τη διαμονή στο κάμπινγκ παρέχεται 10% έκπτωση. Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα για τις οικογένειες είναι 30€ για τον κάθε γονιό και 15€ το κάθε παιδί. Με την καταβολή αυτού του ποσού οι γονείς γίνονται υποστηρικτές του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ και λαμβάνουν επιπλέον το μπλουζάκι του εθελοντή. Για τις οικογένειες δεν υπάρχει ελάχιστο διάστημα παραμονής και μπορούν να συμμετέχουν για όσο επιθυμούν αν και προτείνεται το ελάχιστο των δέκα ημερών.

Για να συμμετέχουν οι οικογένειες πρέπει να συμπληρώσουν και να στείλουν την ειδική οικογενειακή αίτηση, μετά την παραλαβή της θα ενημερώνονται άμεσα για το εάν θα συνεργαστούν μαζί τους.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

www.archelon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου