Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ποιες σχέσεις αλλάζουν όταν γινόμαστε γονείς;

Ο ερχομός ενός παιδιού φέρνει μεγάλες αλλαγές, όχι μόνο στη ζωή του ζευγαριού, αλλά και σε πολλές από τις συγγενικές ή φιλικές του σχέσεις. Πιο συγκεκριμένα:
  • Η σχέση μας με τους γονείς: Δεν είναι τυχαίο που μόλις γινόμαστε οι ίδιοι γονείς, αρχίζουμε να αγαπάμε, να σεβόμαστε και να καταλαβαίνουμε καλύτερα τους δικούς μας γονείς.
  • Η σχέση μας με φίλους που δεν έχουν παιδιά: Μοιραία δεν μπορούμε πια να τους ακολουθούμε στις εμπνεύσεις της στιγμής, αφού για να βγούμε μαζί τους, θα πρέπει να το έχουμε σχεδιάσει από καιρό. Δεν πρέπει, όμως, να τους χάσουμε από τη ζωή μας, αφού είναι σημαντικοί για την ισορροπία μας.
  • Η σχέση μας με φίλους που έχουν παιδιά: Είναι πιο εύκολα να κανονίζουμε να βγαίνουμε μαζί τους, ειδικά αν τα παιδιά μας βρίσκονται κοντά στην ηλικία. Επίσης, είναι αυτοί που θα μοιραστούμε τα άγχη, τις αγωνίες και τις απόψεις μας για οτιδήποτε σχετίζεται με τα παιδιά.
  • Η σχέση μας με φίλους που μένουν μακριά: Πριν το παιδί ήταν πολύ εύκολο να βάλουμε δυο ρούχα σε μια βαλίτσα και να πεταχτούμε για ένα Σαββατοκύριακο να τους επισκεφτούμε. Τώρα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και οι επισκέψεις περιορίζονται σε μια-δυο φορές τον χρόνο.
  • Η σχέση μας με ανθρώπους που λατρεύουν να μιλούν στο τηλέφωνο: Είτε πρόκειται για συγγενικό, είτε για φιλικό πρόσωπο, η αλήθεια είναι ότι οι ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο αποτελούν πια παρελθόν και δεν πρέπει να νιώθουμε ενοχές γι’ αυτό.
www.mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου