Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

8 οικονομικές ιδέες για τη διακόσμηση του τοίχου του παιδικού δωματίου!

Παιδικό δωμάτιο: πώς επηρεάζουν τα χρώματα του την ψυχολογία των παιδιών;
Οι όμορφες καλλιτεχνικές ιδέες για το παιδικό δωμάτιο δεν χρειάζεται να είναι δύσκολες, ούτε να κοστίζουν μια περιουσία. Με ένα άγγιγμα δημιουργικότητας -και μερικές χρήσιμες συμβουλές- μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας όμορφο το παιδικό δωμάτιο, με πολύ μικρότερο κόστος σε σχέση με την αγορά διακοσμητικών τοίχου του εμπορίου. Είστε έτοιμη να ξεκινήσετε;

1. Κάδρα με σελίδες από παραμύθια!

Ψάχνετε για μια φθηνή εναλλακτική λύση για τις ακριβές εκτυπώσεις εικόνων ή τις αφίσες του εμπορίου; Σταματήστε το ψάξιμο και πηγαίνετε στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς. Με τη βοήθεια κάποιων φτηνών κάδρων, τα παιδικά παραμύθια που λατρεύατε ως παιδί μπορούν εύκολα να μεταμορφωθούν σε όμορφη, πραγματική τέχνη τοίχου για το μικρό σας. Επιλέξτε μερικά παραμύθια με όμορφη εικονογράφηση, καλύτερα από τον ίδιο εκδοτικό οίκο -για να έχουν παρόμοιο στυλ εικόνων- και κατά προτίμηση κλασικά και αγαπημένα!

2. Εκπαιδευτικά κάδρα!
Μελετάτε αυτή την περίοδο την αλφαβήτα; Είναι ευκαιρία να αγοράσετε ή να εκτυπώσετε μια σειρά από κάρτες με τα γράμματα και να συνθέσετε μια ομάδα από κάδρα στον τοίχο με το θέμα αυτό! Κάποια άλλη περίοδο, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κάρτες στα κάδρα με άλλες που να έχουν θέμα τους αριθμούς ή ίσως τα χρώματα! Εμπρός! Πάμε να μάθουμε νέα πράγματα με καλλιτεχνική διάθεση!

3. Βλέποντας …τη μουσική!
Για ένα κομψό, διακριτικό και ανέξοδο παιδικό decor με μια προσωπική πινελιά, κορνιζάρετε τις παρτιτούρες του αγαπημένου νανουρίσματος του μικρού σας (ή οποιοδήποτε άλλο τραγούδι με ιδιαίτερο νόημα για την οικογένεια) πλαισιώνοντας κάθε σελίδα ξεχωριστά, εμφανίζοντας όλο το τραγούδι. Μπορείτε να τις κολλήστε σε χαρτόνι με έντονο χρώμα για πιο ποπ αποτέλεσμα.

4. Το βεστιάριο!
Μέσα σε άδεια κάδρα μπορούμε να βάλουμε οτιδήποτε! Για παράδειγμα, να κρεμάσουμε παιδικά φορεματάκια, στερεωμένα σε μικρές κρεμάστρες, καρφωμένες πάνω στην κορνίζα (αφαιρούμε το τζάμι φυσικά)! Μην ξεχνάτε, ότι έχει σημασία το φόντο να ταιριάζει με το ρουχαλάκι. Επίσης, μια εύκολη και ασφαλής λύση είναι να ακολουθήσετε ενιαία χρωματική γραμμή. Αν πάλι θέλετε να τολμήσετε, βάλτε περισσότερα χρώματα!

5. Η αλφαβήτα!
Για να δημιουργήσετε μια απλή, αλλά εκλεπτυσμένη άλφα - βήτα, θα χρησιμοποιήσετε απομεινάρια από υφάσματα και χαρτόνι. Σχεδιάστε τα γράμματα σε λευκό ή πολύχρωμα χαρτόνια και κόψτε τα με το ψαλίδι. Στη συνέχεια, κολλήστε τα στα διάφορα υφάσματα που σας έχουν ξεμείνει κατά καιρούς και βάλτε τα σε κορνίζες!

6. Πλέκω γραμματάκια με τα δυο χεράκια!
Λατρεύετε να ακούτε το όνομα του παιδιού σας, έτσι; Ευκαιρία να το γράψετε και στον τοίχο λοιπόν! Φτιάξτε τα γράμματα από νήμα, και έτσι θα δώσετε μια ζεστή υφή στην κατασκευή σας! Σχεδιάστε τα γράμματα σε χοντρό χαρτόνι -καλύτερα από κούτες συσκευασίας- και κόψτε τα με κοπίδι. Τυλίξτε γύρω - γύρω πολύχρωμα νήματα και …έτοιμα τα γραμματάκια σας!

7. Χάρτινα πορτρέτα!
Δώστε προσωπικότητα στο παιδικό δωμάτιο τοποθετώντας ένα ιδιόρρυθμο πορτρέτο ενός από τα αγαπημένα πρόσωπα του παιδιού σας: αυτό του ιδίου ή του μπαμπά και της μαμάς!

8. Απλές φιγούρες!
Αν σας αρέσει η ιδέα να χρησιμοποιήσετε απλές φιγούρες για τη διακόσμηση, διαλέξτε ένα θέμα, όπως το αγαπημένο σας ζώο, ένα δέντρο, ένα αυτοκίνητο - κάτι που να ταιριάζει το θέμα του δωματίου. Κόψτε ένα πρότυπο από χαρτόνι, ώστε να φτιάξετε μετά τη φιγούρα από εμπριμέ ύφασμα ή χαρτί. Τοποθετήστε το σε φόντο που να κάνει κοντράστ και βάλτε το στην κορνίζα.

www.mommy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου