Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τράπεζα Χρόνου δημιουργεί ο δήμος Βριλησσίων

Τι είναι η τράπεζα χρόνου

Ο δήμος Βριλησσίων καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια υλοποίησης της καινοτόμου δομής ανταλλακτικού δικτύου - της Τράπεζας Χρόνου Βριλησσίων, και να έχουν ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη και τη δημιουργία της.

Όπως ενημερώνει, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, στις 17.00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στα γραφεία του ΟΚΠΑ, Λεωφ. Πεντέλης 62, 1ος όροφος, όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων, η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας και η οργάνωση λειτουργίας της ομάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην υπεύθυνη Δομών Αλληλεγγύης Χριστίνα Παπαδοπούλου - μέλος του Δ.Σ ΟΚΠΑ και στο email: ky@vrilissia.gr


Τι είναι η Τράπεζα Χρόνου;

Η Τράπεζα Χρόνου είναι ένα δίκτυο αχρήματης και αλληλέγγυας οικονομίας, ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και γνώσεων, που υποστηρίζεται από τη δική της μονάδα συναλλαγής, τον χρόνο.

Μέσα από μια ιντερνετική πλατφόρμα, το κάθε μέλος θα δημιουργήσει προφίλ και θα αρχίσει να ανταλλάσσει υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες δεν ανταλλάσσονται με ευρώ, αλλά με ώρες που συγκεντρώνει το κάθε μέλος στο προφίλ του.Το περιεχόμενο των υπηρεσιών εξισώνεται έτσι ώστε μια ώρα υπηρεσίας είναι ίση με οποιαδήποτε άλλη ώρα υπηρεσίας ανεξάρτητα εάν είναι πνευματική ή χειρονακτική εργασία. Ο χρόνος που κερδίζουμε από κάθε συναλλαγή μπορεί να ξοδευτεί κάνοντας χρήση υπηρεσίας από οποιοδήποτε άλλο μέλος της Τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου