Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Αντικείμενα που πρέπει να πάρετε από τα χέρια του παιδιού σας

Αντικείμενα που πρέπει να πάρεις από τα χέρια του παιδιού σου (και με τι να τα αντικαταστήσεις)
Τα παιδιά παίζουν με ό,τι βρουν μπροστά τους. Αν τους αφήσουμε αιχμηρά αντικείμενα, δεν θα καταλάβουν ότι δεν πρέπει να τα αγγίζουν και θα προσπαθήσουν να τα πάρουν στα χέρια τους! Αυτή τους η τάση τα κάνει επιρρεπή στο να αγγίζουν το κάθε τι και να απασχολούνται κάθε λεπτό με οτιδήποτε. Ας δούμε τα πιο συνήθη από αυτά τα αντικείμενα και με τι είναι καλύτερο να τα αντικαταστήσουμε.

Κινητό: Τα μικρά παιδιά είναι συνεχώς πλέον με ένα κινητό στο χέρι. Το κάνουμε εμείς, το κάνουν και τα παιδιά μας; Είναι σημαντικό να μην αφήνουμε τα παιδιά μας να εξοικειώνονται τόσο πολύ, από τόσο μικρά, με τις ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς όχι μόνο τα κάνει να συνηθίζουν σε αυτά, αλλά είναι και πηγές ακτινοβολίας

Κλειδιά:
Τους προκαλούν περιέργεια και τα εντυπωσιάζουν. Οι διάφορες πτυχώσεις και οι εσοχές, οι ήχοι που κάνουν, όταν χτυπούν μεταξύ τους, τα ευφάνταστα μπρελόκ, όλα αυτά είναι αντικείμενα πόθου για τα παιδιά. Καλό είναι να μην τα αφήνουμε να παίζουν με αυτά πάρα πολύ, κυρίως γιατί είναι πολύ βρώμικα και τα βάζουν στο στόμα τους, αλλά και γιατί μπορεί να είναι αιχμηρά και επικίνδυνα. Επίσης, εύκολα μπορεί να τα χάσουν!

Κοσμήματα:
Άλλο ένα αντικείμενο που μπορεί να χαθεί, επειδή αφήσαμε το μωρό μας να παίξει με αυτό. Το ευτυχές θα είναι να έχει χαθεί, επειδή έχει πέσει κάτω και όχι επειδή κατάπιε ένα σκουλαρίκι! Κολιέ, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια μπορεί να τα κάνουν να εντυπωσιάζονται και να απασχολούνται με αυτά, όμως είναι προτιμότερο να παραμένουν πάνω μας ή στη μπιζουτιέρα μας.

Και όλα αυτά καλό είναι να τα αντικαταστήσουμε με...
 παιχνίδια, που είναι φτιαγμένα για να μετακινούνται εύκολα και γρήγορα και κάνουν τα παιδιά μας χαρούμενα, ακονίζοντας τη φαντασία και τις δεξιότητές τους.

Μαριάνα Σπυράκου
www.dearmom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου