Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Πρωτότυπες δραστηριότητες που μπορείτε να υιοθετήσετε!

7 «φυσικοί» τρόποι για να αποφύγουμε το κρυολόγημα
Θέλετε να ενισχυθούν οι δεσμοί της οικογένειάς σας; Προσθέστε αυτές τις δραστηριότητες στην καθημερινότητά σας και πρωτοτυπήστε!

Γιορτάστε τον ερχομό της νέας εποχής

Όλοι μας γιορτάζουμε γιορτές όπως τα γενέθλια και συνηθίζουμε να κόβουμε τούρτα, την ονομαστική μας γιορτή, τα Χριστούγεννα, κ.ά. Αλλά ένα πράγμα που δεν γιορτάζουμε και περνάει απαρατήρητο είναι η αλλαγή των εποχών. Κάντε μια δική σας οικογενειακή παράδοση και αγκαλιάστε όλοι μαζί την πρώτη ημέρα της άνοιξης, του καλοκαιριού, του φθινοπώρου και του χειμώνα με ειδικά παιχνίδια, ένα διακοσμημένο κέικ ή ακόμα και μικρά πρωτότυπα δώρα (π.χ ένα ωραίο πουλόβερ για το φθινόπωρο).

Τα καλά πράγματα
Όλοι θέλουμε να επικεντρωνόμαστε στα θετικά, σωστά; Εννοείται πώς θέλουμε και τα παιδιά μας να κάνουν το ίδιο. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό κάθε βράδυ, ίσως πριν από τον ύπνο να μοιραζόμαστε με τους δικούς μας τρία καλά πράγματα, που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι σημαντικό, απλά μικρές στιγμές της καθημερινότητας, όπως π.χ ότι ήρθατε στην ώρα στη δουλειά και ολοκληρώσατε με επιτυχία εκείνη την υπόθεση που σας ανέθεσαν. Τα παιδιά με τη σειρά τους θα παραδειγματιστούν και θα προσπαθήσουν περισσότερο στην ορθογραφία την άλλη μέρα στο σχολείο για να πουν κάτι καλό στη μαμά και τον μπαμπά!

Ένα δείπνο με θέμα
Σε ποιον δεν αρέσουν τα tacos; Όλα τα μικρά παιδιά, οι μαμάδες και οι μπαμπάδες τα λατρεύουν. Καθιερώστε, λοιπόν, μέσα στην εβδομάδα σας ένα δημοφιλές πιάτο και βαφτίστε τις ημέρες. Για παράδειγμα Taco - Τρίτη ή Βάφλα - Τετάρτη. Έτσι δεν θα χρειάζεται να ταλαιπωρείτε και κάθε μέρα το μυαλό σας για το τι θα μαγειρέψετε.

Κεριά στο δείπνο
Το να τρώτε όλοι μαζί οικογενειακώς κάθε μέρα είναι δύσκολο, καθώς ακόμα και τα παιδιά έχουν πολλές υποχρεώσεις στο πρόγραμμά τους και εξωσχολικές δραστηριότητες. Συνήθως μάλιστα όλα τα μέλη της οικογένειας μαζεύονται το βράδυ. Οπότε προσπαθήστε τουλάχιστον να τρώτε μαζί το δείπνο σας και να λέτε τα νέα της καθημερινότητάς σας. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες τα οικογενειακά γεύματα βοηθούν τα παιδιά να παίρνουν καλύτερους βαθμούς στο σχολείο, είναι περισσότερο ψυχικά και σωματικά υγιή και έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμπλακούν στην κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ. Αρκετά εντυπωσιακά αποτελέσματα για κάτι τόσο απλό! Θα μπορούσατε, λοιπόν, για να κάνετε πιο εντυπωσιακή τη συγκέντρωση να προσθέσετε άλλη μια παράδοση το βραδάκι. Κάποιοι μπορεί να ακούνε χαλαρωτική μουσική, εμείς πάντως προτείνουμε το δείπνο υπό το φως των κεριών. Όχι μόνο θα κάνει το δείπνο σας φανταχτερό, αλλά θα ξετρελάνει και τα παιδιά, αφού το φύσημα των κεριών (στο τέλος του δείπνου) θα τα ενθουσιάσει! 

Οικογενειακοί περίπατοι
Είναι μια υγιής δραστηριότητα που μπορείτε να υιοθετήσετε με τα παιδιά. Μάλιστα η βόλτα πριν το δείπνο θα σας ανοίξει την όρεξη ή μετά το δείπνο θα βοηθήσει στη χώνεψη, ενώ το πιο ευεργετικό απ’ όλα είναι η ομαδικότητα που φέρνει στην οικογένεια.

Βιολέττα Αθανασιάδου
www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου