Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ορνιθολογική: Εργαστήριο "Παίζω και Πετώ" στο Πάρκο Τρίτση!


Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι μικροί φίλοι της φύσης και των πουλιών προσφέρουν τα δώρα τους στους φτερωτούς κατοίκους του Πάρκου. Το εργαστήρι "Παίζω και Πετώ" συνεχίζει… "Φροντίζοντας τα πουλιά".


Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015: Πρώτες βοήθειες για τα πουλιά

Τι κάνουμε όταν βρούμε ένα άγριο ζώο τραυματισμένο; Υπάρχει τρόπος να το βοηθήσουμε; Στη συνάντηση αυτή ειδικοί από τον Σύλλογο προστασίας και περίθαλψης άγριων ζώων ΑΝΙΜΑ θα μας μάθουν πως μπορούμε να βοηθήσουμε τραυματισμένα ζώα και πιο συγκεκριμένα πουλιά. Στη συνέχεια θα έχουμε τη μοναδική εμπειρία να απελευθερώσουμε πουλιά, που φιλοξενήθηκαν και θεραπεύτηκαν από την ΑΝΙΜΑ.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015: Μια φωλιά για τα πουλιά


Δεν είναι λίγα τα πουλιά που αναζητούν μια σχισμή σε ένα δέντρο για να φωλιάσουν. Όπως επίσης, δεν είναι λίγα αυτά που τελικά δεν βρίσκουν στα λιγοστά δέντρα της πόλης κάπου να τρυπώσουν. Υπάρχει τρόπος να τα βοηθήσουμε; Βρίσκουμε τα πιο κατάλληλα δέντρα στο Πάρκο και τοποθετούμε ξύλινες φωλιές.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015: Ξενώνας εντόμων!

Εκεί κοντά στις φωλιές ένας ξενώνας εντόμων είναι απαραίτητος. Με πηλό, πέτρες και καλάμια φτιάχνουμε ξενώνες εντόμων και βοηθάμε τα πουλιά να βρουν περισσότερη τροφή.

"Παλιό Οινοποιείο", Κτήμα Πύργου Βασιλίσσης,
Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Α.Τρίτσης"
Ώρες: 11:30 - 12:45
Για παιδιά από 6 έως 9 ετών
Είσοδος ελεύθερη!

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο 210 23.16.977 και στο park@ornithologiki.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου