Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Τα παιδιά τρώνε λαχανικά αν τους τα προσφέρετε εγκαίρως!

44597d145a60d671_Veggies-thumb.jpg.xxxlarge
Ακόμα και τα πιο "δύσκολα" παιδιά τρώνε περισσότερα λαχανικά αν τους τα προσφέρετε από πολύ μικρή ηλικία και δεν σταματήσετε να τους τα προσφέρετε, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Η έρευνα που αφορά σε παιδιά από την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Δανία, καταρρίπτει τον δημοφιλή μύθο που υποστηρίζει ότι οι γεύσεις των λαχανικών πρέπει να κρύβονται μέσα σε άλλες ή να δίνονται με "πονηριά" προκειμένου τα παιδιά να φάνε λαχανικά.

"Οι γονείς που προτιμούν την υγιεινή διατροφή για τα παιδιά τους, θα βρουν στην έρευνά μας σημαντική καθοδήγηση" λέει η ερευνήτρια Marion Hetherington, καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Ψυχολογικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο του Leeds.

"Ακόμα και αν το παιδί σας είναι πολύ επιλεκτικό ή δεν του αρέσουν τα λαχανικά μετά από 5 - 10 φορές "έκθεσης" στα λαχανικά θα αλλάξει αντιμετώπιση, όπως έδειξε η έρευνά μας".

Η ζάχαρη δεν χρειάζεται


Οι ερευνητές έδωσαν πουρέ αγκινάρας σε 332 παιδιά που ήταν ανάμεσα στην ηλικία απογαλακτισμού και την ηλικία των 38 μηνών. Κατά τη διάρκεια του πειράματος δόθηκαν σε κάθε παιδί από 5 - 10 μερίδες τουλάχιστον 100 γραμμαρίων πουρέ σε τρεις παραλλαγές: σκέτος, με επιπρόσθετη ζάχαρη ή με επιπρόσθετη ενέργεια (κάποιο φυτικό λάδι ήταν αναμεμιγμένο με τον πουρέ).

Υπήρξε ελάχιστη διαφορά ως προς την ποσότητα που έφαγαν τα παιδιά που έφαγαν τη σκέτη εκδοχή και αυτά που έφαγαν τη γλυκιά εκδοχή του πουρέ, γεγονός που υποδεικνύει ότι το να κάνουμε τα λαχανικά πιο γλυκά δεν επηρεάζει τελικά την ποσότητα που τρώνε τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου