Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ανταλλαγές παιδικών ειδών: Η ανάγκη που έχει γίνει μόδα

Συνοδευτική φωτογραφία του άρθρού Επιλέξτε στυλ στην εμφάνιση του παιδιού σας
"Χαρίζονται παιδικά μπουφάν, μπλε χρώματος", "προσφέρονται ελαφρώς μεταχειρισμένα παπούτσια κόκκινο με κίτρινο", "δεχόμαστε παιδικά παιχνίδια". Στην εποχή της κρίσης, εφευρετικοί γονείς βρίσκουν λύσεις. Και τα πράγματα γίνονται πολύ πιο απλά!

Babyfeat.gr
Με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά, δύο μαμάδες, η Δήμητρα Τζιμοπούλου, πρώην ιδιωτική υπάλληλος και η Εβίτα Παρασκευοπούλου, πρώην γραφίστρια και φωτογράφος, έφτιαξαν την ιστοσελίδα babyfeat.gr για να ανταλλάσσουν, να χαρίζουν, να ζητάνε, αλλά και να πουλάνε παιδικά είδη όλοι οι γονείς της Ελλάδας. Στα Πετράλωνα λειτουργεί από το 2013 το πρώτο τους κέντρο επαναχρησιμοποίησης βρεφικών ειδών. Το Κέντρο BabyFeat είναι ένας χώρος συνάντησης, ανταλλαγής, επικοινωνίας και δημιουργίας με επίκεντρο τα παιδιά - το πρώτο κέντρο επαναχρησιμοποίησης βρεφικών και παιδικών ειδών, με δράσεις εκπαιδευτικού και δημιουργικού χαρακτήρα. Λειτουργεί στην οδό Αλκμήνης 16, στα Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 210 48.35.152.

Happy Swap
Mία απλή ιδέα που έγινε πράξη από τη Χρύσα και τη Βάσια, οι οποίες διοργανώνουν πάρτι ανταλλαγής, στα οποία μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει, πηγαίνοντας όσα ρούχα δεν κάνουν πια στο παιδί του και βρίσκοντας άλλα, κατάλληλα για την ηλικία του. Περισσότερες πληροφορίες για το επόμενο πάρτι, θα βρείτε εδώ.

Ανταλλακτική οικονομία
Στο antallaktiki.gr, το site στο οποίο ανταλλάζονται ή χαρίζονται προϊόντα και υπηρεσίες, θα βρείτε την κατηγορία βρεφικά/παιδικά είδη, στην οποία ανταλλάσσονται παιδικά καροτσάκια, ποδήλατα, κ.ά. με διάφορα είδη καθημερινής χρήσης.

Ανταλλαγές kids
Στο blog ανταλλαγές, θα βρείτε την κατηγορία ανταλλαγές kids, στην οποία αναρτώνται τακτικά τα events που οργανώνει η ομάδα στην Θεσσαλονίκη. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε και στο group ανταλλαγές στο Facebook.


Give the Kids
Απευθυνθείτε στην ομάδα αυτή για να χαρίσετε ρούχα και παπούτσια για παιδιά από 0 έως 5 ετών και πάρτε από εκεί τέτοια είδη για τα δικά σας παιδιά, αν πραγματικά τα έχετε ανάγκη. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Πατάρι
Στo patari.gr θα βρείτε παιδικά είδη που χαρίζονται (ή πωλούνται σε πραγματικά χαμηλές τιμές), ενώ στο ίδιο site μπορείτε να "ανεβάσετε" και να χαρίσετε τα δικά σας.

www.letsfamily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου