Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

"Πλέκουμε Αλληλεγγύη"

11850469_10208100942861426_3329024906606143021_o
Αλληλεγγύη "πλέκει" μια ομάδα στη Θεσσαλονίκη, που θέλησε να ζεστάνει τα κεφαλάκια και τα χέρια των προσφυγόπουλων με πλεκτά σκουφάκια, γάντια, κασκόλ, αλλά και κουβερτούλες.

"Με κινητοποίησε η χαρά των παιδιών, στον καταυλισμό της Ειδομένης, όταν τους δώσαμε τα πρώτα σκουφιά και κασκόλ που πλέξαμε την προηγούμενη εβδομάδα" αναφέρει το μέλος της ομάδας, δημοσιογράφος Ρένα Ακριτίδου. Κάνοντας πράξη την εσωτερική της ανάγκη να προσφέρει κάτι στα μωρά και βρέφη που ταλαιπωρούνται στο μακρύ ταξίδι της προσφυγιάς, η κα Ακριτίδου αποφάσισε να τα ζεστάνει, πλέκοντας και κινητοποιώντας και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ήδη δημιουργήθηκε στο facebook η ομάδα "Πλέκουμε αλληλεγγύη" και δεκάδες άτομα, Έλληνες από το εξωτερικό, αλλά και από διάφορα μέρη της Ελλάδας, συμμετέχουν στην προσπάθεια την οποία στηρίζει και η ΧΕΝ Θεσσαλονίκης.

"Είμαστε πάντως ανοικτοί σε προσφορές μαλλιών για να καλύψουμε τις ανάγκες μας που αυξάνονται" λέει η κα Ακριτίδου, προσθέτοντας μάλιστα ότι η ίδια έμαθε να πλέκει μόλις…τώρα από το youtube προκειμένου να φτιάξει σκουφιά και γάντια σε μικρά μεγέθη.

"Φτιάχνουμε και κουβερτούλες και θέλουμε να κάνουμε μια αποστολή πλεκτών και στη Λέσβο, αφού μία συνάδελφος μας ενημέρωσε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη"
καταλήγει η κα Ακριτίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου