Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Δραστηριότητες για βροχερές ημέρες!

Δραστηριότητες για Βροχερές Ημέρες!
Πλησιάζοντας στην καρδιά του χειμώνα είναι φυσικό να μην ακολουθείτε τόσες πολλές δραστηριότητες ή βόλτες σε εξωτερικούς χώρους με τα παιδιά σας. Τις βροχερές ή παγωμένες ημέρες περάστε όμορφα απογεύματα στη ζεστή "φωλιά" σας με δραστηριότητες, που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών σας.

Επιστρατεύστε τα χρώματα. Κολλήστε λευκές κόλλες χαρτιού στον τοίχο και συμφωνήστε κάθε μέλος της οικογένειάς σας να κάνει μια ζωγραφιά. Στη συνέχεια διηγηθείτε μια ιστορία με βάση τη ζωγραφιά. Είναι μια ευκαιρία για τα μικρά σας να εκφραστούν δημιουργικά τόσο μέσω του σχεδίου όσο και μέσω της γλώσσας.

Μαγειρεύοντας. Προτείνετε στο μικρό σας να επιλέξει το μενού, να προετοιμάσει και να οργανώσει το γεύμα μιας βροχερής ημέρας. Είναι μια ευκαιρία για συλλογική δουλειά στην κουζίνα, αλλά και για εξάσκηση στα μαθηματικά, μέσω της μέτρησης και της ανάμειξης των υλικών.

Αναδρομή στο παρελθόν. Κατεβάστε τα άλμπουμ με παλιές φωτογραφίες από τη βιβλιοθήκη αλλά και παλιά βίντεο από γιορτές, γενέθλια, σχολικές ή εξωσχολικές παραστάσεις και κάντε μια ενδιαφέρουσα αναδρομή στο παρελθόν.

Ασκήσεις στο σαλόνι σας. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάθεστε μέσα δεν μπορείτε να ασκηθείτε σωματικά. Απομακρύνετε το τραπεζάκι από το σαλόνι σας ή κάντε στην άκρη τους καναπέδες σας και επωφεληθείτε από τον έξτρα χώρο για να χορέψετε ή να κάνετε γιόγκα.

Δημιουργήστε μια ιστορία. Μια βροχερή ημέρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για γραπτούς πειραματισμούς. Αφήστε τη φαντασία τους (και τη δική σας) να περιπλανηθεί και κάντε όλοι μαζί προτάσεις για να δημιουργήσετε μια ιστορία με λέξεις και σχέδια.

Επιτραπέζια παιχνίδια και παζλ. Μια που θα παραμείνετε σπίτι είναι ευκαιρία να παίξετε οικογενειακώς ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, να φτιάξετε ένα παζλ ή να τους δείξετε μερικά tricks με τράπουλα.

Οικογενειακό …φρούριο. Μαζέψτε μαξιλάρια, παλιά σεντόνια και κουβέρτες και φτιάξτε στο σαλόνι σας ένα "φρούριο" για την οικογένειά σας. Μπείτε μέσα στις αυτοσχέδιες σκηνές του "κάστρου" σας και παίξτε ένα παιχνίδι ρόλων, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ή απλά διαβάστε του ένα βιβλίο.

Συλλογική ανάγνωση.Τίποτα δεν είναι πιο ωραίο από το να ταξιδέψετε στις ιστορίες των βιβλίων μια βροχερή και παγωμένη ημέρα. Η ανάγνωση, ωστόσο, δεν χρειάζεται να γίνεται μόνο από ένα άτομο. Χωρίστε τους ρόλους ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της ιστορίας και αφηγηθείτε τη όλοι μαζί με διαφορετικές φωνές ή ενδυμασία, αν θέλετε, ώστε να μοιάζει με θεατρικό!

Ώρα για αγκαλιές. Ενώ έξω ο καιρός αγριεύει, χαρίστε τη ζεστασιά σας απλόχερα μέσα στο σπίτι. Καλές οι δραστηριότητες, αλλά πολλές φορές αρκεί μια αγκαλιά με τα παιδιά σας στον καναπέ με κουβεντούλα και μερικά τραγουδάκια για να περάσετε ένα όμορφο απόγευμα!

www.happyparenting.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου