Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Πέντε απλοί τρόποι να κάνετε οικονομία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Πέντε απλοί τρόποι να κάνεις οικονομία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης!
Όταν ένα μωρό είναι στον… δρόμο, ποιος γονιός δεν αγχώνεται; Όλες οι μέλλουσες μητέρες και φυσικά οι μελλοντικοί μπαμπάδες ξεκινούν από πολύ νωρίς να έχουν ανησυχίες σχετικά με το μέλλον της οικογένειάς τους και κυρίως με τα οικονομικά τους.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, είναι απολύτως φυσικό να το σκέφτεστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γεμίζετε ανασφάλεια και να τρομοκρατείστε! Είναι εφικτό να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα (και) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ακόμα κι αν χρειαστεί να παρατείνετε την άδειά σας και να μείνετε στο σπίτι λίγο παραπάνω τον πρώτο καιρό απ’ ότι περιμένατε.

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μερικές ιδέες για το πώς θα "μαζέψετε" τα οικονομικά σας, ενώ προετοιμάζεστε για τον ερχομό του μωρού!

Τι μπορείτε να κάνετε...

1. Ενημερωθείτε για τις ημέρες άδειας που σας αναλογούν!
Το βασικό είναι να γνωρίζετε τι χρήματα θα μπαίνουν στο σπίτι αυτό το διάστημα. Ευτυχώς, τόσο κατά τη διάρκεια της άδειας εγκυμοσύνης, όσο και της λοχείας πληρώνεστε κανονικά.

2. Κάντε οπωσδήποτε προϋπολογισμό!

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα. Όπως πρέπει να γνωρίζετε τα χρήματα που παίρνετε, έτσι πρέπει να υπολογίσετε και τα χρήματα που "φεύγουν". Πάρτε λοιπόν χαρτί και μολύβι και αρχίστε τις προσθέσεις και τις… αφαιρέσεις.

3. Σκεφτείτε πού μπορείτε να κάνετε οικονομία!
Υπάρχουν σίγουρα πολλά πράγματα που δεν σας είχαν περάσει απ’ το μυαλό έως τώρα. Από το άφθονο φαγητό που μπορεί να πηγαίνει χαμένο καθημερινά, μέχρι τα 5 τζιν εγκυμοσύνης που θέλετε να αγοράσετε, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν χρειάζεστε. Θυμηθείτε ότι όσο περισσότερα χρήματα εξοικονομήσετε αυτή την περίοδο, τόσο πιο ασφαλής θα αισθάνεστε όταν έρθει το μωρό.

4. Κόψτε τις άσκοπες συνδρομές!
Αν πληρώνετε ετήσιες συνδρομές σε "τσιμπημένα" γυμναστήρια ή yoga classes που αυτήν την περίοδο σας είναι αχρείαστα, μπορείτε να κάνετε μια μικρή παύση.

5. Δανειστείτε κάποια πράγματα από φίλες ή συγγενείς!
Είναι πολύ πιθανό στο άμεσο περιβάλλον σας να υπάρχει έστω και μία μαμά με μεγαλύτερο παιδί. Πράγματα λοιπόν, όπως βιβλία και DVD εγκυμοσύνης ή αποστειρωτές μπουκαλιών, βρεφικές ζυγαριές και εξοπλισμό σαν τον μάρσιπο μπορείτε να τα δανειστείτε.

Νίκη Κλεισούρα
www.tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου