Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Υπέροχη σπιτική γρανίτα σε μόλις 5 λεπτά!

Ψάχνετε κι εσείς κάποιο δροσιστικό και θρεπτικό επιδόρπιο για μικρά και μεγάλα παιδιά; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε ιδανική επιλογή είναι η γρανίτα. Πρόκειται για ένα επιδόρπιο κατάλληλο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού αλλά και για παιδικά πάρτι, αφού φτιάχνεται εύκολα.

Ακόμη είναι ένα επιδόρπιο που μπορείτε να φτιάξετε με πολλές παραλλαγές από φρούτα όπως καρπούζι, πεπόνι, ανανά, φράουλα ή μπανάνα. Η παρακάτω συνταγή είναι για γρανίτα φράουλα όμως μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φρούτα. Μια ακόμη ιδέα είναι να ανακατέψετε 2-3 φρούτα και να κάνετε τη γρανίτα σας μοναδική στη γεύση.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 500γρ. φράουλες (μαλακές)
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100ml. νερό
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:

Κόψτε τις φράουλες στη μέση και αφαιρέστε το κοτσανάκι τους από την κορυφή. Βάλτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπήστε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Στην αγορά θα βρείτε ειδικές φόρμες για γρανίτες, είτε απλές είτε με σχέδια. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ τα μικρά πλαστικά ποτήρια του καφέ.

Αφού λοιπόν το μείγμα είναι έτοιμο γεμίζετε τα ποτηράκια ή τις θήκες με το μείγμα και προσθέτετε ξυλάκια του παγωτού, σε κάθε κουπάκι. Τα ξυλάκια μπορείτε να τα βρείτε είτε στα σούπερ μάρκετ είτε στα φαρμακεία. Τα βάζετε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες ώστε να δέσουν. Περίπου 4 - 5 ώρες μετά οι γρανίτες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε.

Τip: Εάν δείτε ότι παγώνει αρκετά και δημιουργούνται κρυσταλλάκια ανάμεσα στο μείγμα, μπορείτε να προσθέσετε με τα άλλα υλικά, πριν τα χτυπήσετε δηλαδή, πολύ λίγο λικέρ. Έτσι θα αποτρέψετε τη δημιουργία πάγου.

www.ediva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου