Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Τα παραμύθια των Grimm και τα ελληνικά αδερφάκια τους!

Τα παραμύθια των Grimm και τα ελληνικά αδερφάκια τους
Τριπλομπιρμπιλομάτες, δράκοντες και τριβόλλοι, ξυπνοπούλια, βατραχογαμπροί, γενναίοι και τεμπελοπουλαίοι, βασιλοπούλες, μάγισσες και νάνοι φθονεροί!

Η γνωστή παραμυθού Σάσα Βούλγαρη αφηγείται τις απίστευτες ιστορίες που επιλέγει από τα 211 παραμύθια που συνέλλεξαν πριν 200 χρόνια οι αδερφοί Γκριμμ και τις "ανακατεύει" με ανάλογες παραλλαγές από πανέμορφα ελληνικά παραμύθια που... μοιάζουν και δε μοιάζουν, όπως όλα τα γνήσια αδερφάκια!

Με μεγάλο ρεπερτόριο ιστοριών, με λιτή σκηνική παρουσία, όπως ταιριάζει στα παραδοσιακά παραμύθια, με όχημα την φωνή της, το τραγούδι, την αυτοσχεδιαστική κίνηση και με μουσικά όργανα απ΄όλον τον κόσμο.

Μια περιπλάνηση στα μαγικά παραμύθια των αδερφών Grimm σε συνδυασμό με ελληνικές παραλλαγές τους!

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ GRIMM
20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Διαφορετικά προγράμματα αφήγησης από την προσχολική ηλικία ως και το Λύκειο, ανάλογα με το εξελικτικό στάδιο των μαθητών.


Οκτώβριος 2012 - Απρίλιος 2013
Διάρκεια: 70 λεπτά. Εισιτήρια: 6€
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ - ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Υπεύθυνη για οργάνωση παραστάσεων: Σταματία Αντωνάτου, Τηλ.: 210 34.18.584 (8.30 π.μ. - 1.00 μ.μ.), 6974 926755 (8.30 π.μ. - 9.30 μ.μ.)

Η Σάσα Βούλγαρη είναι ψυχοπαιδαγωγός, με μεγάλη εμπειρία σε εκπαιδευτικά και δημιουργικά προγράμματα απασχόλησης παιδιών σε όλα τα εξελικτικά στάδια από την προσχολική ηλικία ως και το Λύκειο. Εδώ και 20 χρόνια είναι γνωστή για την ενασχόλησή της με την παραδοσιακή τέχνη της αφήγησης και η πλούσια και ποιοτική καλλιτεχνική της παραγωγή την καθιστά μια από τους σημαντικότερους δημιουργούς στο χώρο της αφήγησης με έντονη επιρροή στις νεότερες γενιές αφηγητών. Ανήκει στους πρωτεργάτες της τέχνης αυτής με διαρκή επαγγελματική παρουσία από το 1993 και με κοινό που την ακολουθεί στις αφηγήσεις της. Έχει καθιερώσει, στην Αθήνα, την επαγγελματική προφορική αφήγηση σε σχολικούς και πολιτιστικούς χώρους Με τη σταθερή της παρουσία και το σχεδιασμό διαθεματικών προγραμμάτων έχει καθιερώσει τις αφηγήσεις σε μουσειακούς χώρους. Φέτος έχει τα παραμυθο-γενέθλιά της!!! Αυτό της φαίνεται παραμυθένιο και απίστευτο, γι΄ αυτό θα τα γιορτάσει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με πολλές - πολλές ιδέες, εκπλήξεις και φυσικά πολλά, πάρα πολλά παραμύθια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου