Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ομάδες γονιών Απλά!

γονείς Απλά!, το βιβλίο
Φθινόπωρο, εποχή για ξεκαθαρίσματα, και οι ομάδες γονιών Απλά! έρχονται να προσφέρουν πρακτικές ιδέες, έμπνευση και υποστήριξη για να απλοποιήσουμε την καθημερινότητά μας, για να προσφέρουμε ασφάλεια και ηρεμία στα παιδιά.

Μια δωρεάν ενημερωτική συνάντηση, πραγματοποιείται την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012, στις 18:30, στο Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας (βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ιωάννου Φιλήμονος 3 -δρόμος κάθετος στη Γέλωνος, πίσω από την Αμερικανική Πρεσβεία- και online στο www.childhood.gr).

Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το διεθνές κίνημα Simplicity Parenting, την πολυετή εμπειρία που κατέγραψε ο σύμβουλος εκπαίδευσης και οικογένειας Kim John Payne στο ομώνυμο βιβλίο του (το οποίο είναι υπό έκδοση στα ελληνικά, με τον τίτλο "γονείς Απλά!"), να μάθουν πώς λειτουργούν οι ομάδες και πώς μπορούν να χαράξουν τη δική τους διαδρομή από την υπερβολή (στα αντικείμενα, στις επιλογές, στα ερεθίσματα, στις δραστηριότητες των παιδιών) προς την απλότητα, προς την οικογενειακή ηρεμία, την αγάπη και την ασφάλεια.

Η ομάδα γονιών Απλά!, στο Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας, θα ξεκινήσει την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, στις 18:00 και θα ολοκληρωθεί μέσα σε 7 εβδομαδιαίες συναντήσεις (κάθε Πέμπτη, την ίδια ώρα). Στις συναντήσεις οι γονείς δε δέχονται συμβουλές, οδηγίες ή κανόνες, αλλά υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον, εμβαθύνουν στα σημεία της καθημερινότητας όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη ένταση και σχεδιάζουν μικρές αλλαγές, ικανές να ενδυναμώσουν τη σχέση τους με τα παιδιά σε καθοριστικούς τομείς, όπως στο περιβάλλον (παιχνίδια, βιβλία, ρούχα κλπ), στο ρυθμό και τις ρουτίνες (για τον ύπνο, το φαγητό, κ.ά.), στο πρόγραμμα των οργανωμένων δραστηριοτήτων, στα φίλτρα για τα media και τις συζητήσεις των ενηλίκων, στην πειθαρχία.

Το κόστος συμμετοχής για κάθε συνάντηση είναι 12€/άτομο και 17€ για τα ζευγάρια (συνολικά για τις εφτά συναντήσεις: 84€/άτομο και 119€/ζευγάρια).

Στόχος στις ομάδες γονιών Απλά! είναι να ξαναδούμε την παιδική ηλικία ως εμπειρία που χρειάζεται χώρο και χρόνο για να ξεδιπλωθεί και όχι ως ευκαιρία για "εμπλουτισμό". Να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα, για να ανακαλύψουμε τα περισσότερα που έχουν αξία και τους θησαυρούς που κρύβονται στα λίγα.

Γονείς που είχαν την εμπειρία της ομάδας, πέρυσι, στην αξιολόγησή τους αναφέρουν ότι τους βοήθησε πολύ να αποκτήσουν μια διαφορετική ματιά στα πράγματα και να αντισταθούν στην πίεση και τη φασαρία που έρχεται "απ’ έξω". Δηλώνουν ότι φεύγουν ενδυναμωμένοι, ότι αισθάνονται γαλήνη, αισιοδοξία, έμπνευση, ελπίδα, ασφάλεια…

Η πρόταση "Απλά!" απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες που ζουν το άγχος και τους φρενήρεις ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, σε γονείς με πολύ μικρά παιδιά, αλλά και σε γονείς εφήβων. Ομάδες γονιών Απλά! πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την Αττική, φιλοξενούνται είτε σε σπίτια γονιών που συντονίζονται ως ομάδα, είτε σε χώρους που επιθυμούν να προσφέρουν μια δημιουργική διέξοδο στους γονείς. Μπορείτε να ζητήσετε ενημέρωση για αυτή και για τις επόμενες ομάδες γονιών Απλά!, γράφοντας στο goneis@goneisapla.gr.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ "Απλά!"
επικοινωνήστε με την Λαμπρινή Σταμάτη στα (6997 715382 - 211 790 1979,
www.goneisapla.gr , www.facebook.com/goneisapla.gr, *goneis@goneisapla.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ και ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ Simplicity Parenting επισκεφθείτε το http://www.simplicityparenting.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου