Υλικά
- 1 μαργαρίνη
- 2 αυγά
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μπέικιν
- 200 γρ. ζάχαρη
- ζαχαρόπαστα για επικάλυψη
- Καλαμάκια πλαστικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε όλα τα υλικά και στο τέλος το αλεύρι.
Δεν ζυμώνουμε πολύ για να μας βγουν αφράτα τα μπισκοτάκια μας.
Φτιάχνουμε μπισκότα από κάθε μέγεθος και με ένα καλαμάκι, κάνουμε μια τρυπούλα στη μέση κάθε αστεριού. Για να μην κλείσει η τρύπα κατά το ψήσιμο, μπορείτε να βάλετε ένα ρεβύθι στη μέση.
Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στον αέρα στους 180 μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα στολίζουμε με τη ζαχαρόπαστα.
Στη συνέχεια, ξεκινάτε να στήνετε το δεντράκι:Περνάτε μέσα σε ένα καλαμάκι (που έχετε κόψει στο επιθυμητό μήκος), πρώτα τα μεγάλα αστέρια, τα οποία θα αποτελέσουν και τη βάση του δέντρου και μετά τα μικρότερα, κατά τρόπο χιαστί (κάθε γωνία- εξοχή του πάνω αστεριού να συναντά το εσωτερικό- εσοχή του κάτω) έτσι ώστε να σχηματίσουν δεντράκι!
Ελένη Χαδιαράκου
www.imommy.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου