Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα στο δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς


Χρώματα, μελωδίες, μυρωδιές, παραμύθια, εργαστήρια, ταινίες, στολίδια και πολλές πολλές ευχές περιμένουν να υποδεχτούν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Σε κάθε έναν από τους παρακάτω χώρους σας περιμένουν όμορφες δράσεις και πολλές εκπλήξεις! Η συμμετοχή είναι δωρεάν.


1. Χριστούγεννα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) καλεί τους φίλους του στις χριστουγεννιάτικες δράσεις που διοργανώνει στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Ειδικότερα:


Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 (ώρα 17:30)

Χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική αφήγηση για παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών με τους συνοδούς τους. Ο μουσικός Δημήτρης Βαρελάς και η ηθοποιός Μάρω Παπαδοπούλου παρουσιάζουν μια πρωτότυπη διασκευή της γνωστής Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας του Καρόλου Ντίκενς, για τον σπαγκοραμμένο Σκρουτζ, που αλλάζει τη ζωή του μια χριστουγεννιάτικη νύχτα, σε μορφή ζωντανού μουσικού αφηγήματος. Γνωστές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα, με ελληνικούς πρωτότυπους στίχους, μουσικά μοτίβα γραμμένα για την αφήγηση, ηχητικά εφέ και τραγούδια ερμηνευμένα ζωντανά δημιουργούν ένα ηχητικό σκηνικό και "ντύνουν" την ιστορία. Σε μία εποχή που κατακλύζεται από τη δύναμη της εικόνας, οι συντελεστές της παράστασης έχουν σκοπό να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη της αφήγησης και της μουσικής, δίνοντας τον κύριο λόγο στην ακρόαση και τη φαντασία.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 (ώρα 17:00)

Προβολή της ταινίας Καλά Χριστούγεννα (Joyeux Noël) (2005, 110'),του Κριστιάν Καριόν και χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες.

Χριστούγεννα του 1914, οι επιχειρήσεις του Α' Παγκοσμίου πολέμου έχουν καθηλώσει τους στρατούς της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας στα γαλλο-ελβετικά σύνορα. Η δύναμη της μουσικής, η ανθρώπινη ευαισθησία, η ανάγκη για αγάπη και ζεστασιά θα οδηγήσει ορκισμένους εχθρούς σε μια "Άγια Νύχτα" κατάπαυσης του πυρός, σε μια αχτίδα ελπίδας, πως το αύριο θα τους βρει μακριά από το μέτωπο, στο σπίτι τους, στη ζεστασιά της ειρήνης… Σ’ εκείνη την ανακωχή, πέρα από τους νόμους του πολέμου, τις στρατιωτικές διαταγές και τις επιταγές της επίσημης θρησκείας Βρετανοί, Γερμανοί και Γάλλοι θα μοιραστούν κεράσματα και προσωπικούς φόβους, μια κοινή σύντομη χριστουγεννιάτικη λειτουργία και θα τιμήσουν τους νεκρούς τους. Η ταινία διηγείται ένα πραγματικό γεγονός του πολύνεκρου εκείνου πολέμου, από αυτά που δεν γίνονται πολύ γνωστά αλλά αποδεικνύονται διδακτικά σε μια άλλη εποχή εθνικισμών και μισαλλοδοξίας.

Με ερέθισμα την προβολή και τα κατάλληλα υλικά, θα εκφράσουμε τη χριστουγεννιάτικη διάθεσή μας δημιουργώντας, με διάφορες τεχνικές, χριστουγεννιάτικα ενθυμήματα από χαρτί και φως.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ.: 210 34.18.011, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00).

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778 Ταύρος
Τηλ.: 210 34.18.051

2. Χριστούγεννα στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο των εορταστικών του δράσεων για τα Χριστούγεννα, διοργανώνει ένα εικαστικό εργαστήριο στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο. Με ένα απλό και ανακυκλώσιμο υλικό, όπως το χαρτί, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια με την τεχνική του quilling (χαρτοπλεκτική). Πρόκειται για μια ιδιαίτερη τεχνική που αναφέρεται στο τύλιγμα λωρίδων χαρτιού που συνθέτουν τρισδιάστατα και αέρινα σχήματα σαν φτερά (quills), με τη βοήθεια απλών εργαλείων. Τα σχήματα αυτά, όταν συνδυαστούν μεταξύ τους, μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό καμβά για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, για κάρτες ή και καδράκια.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 (ώρες 10:30 - 12:30) 

Εργαστήρι quilling για παιδιά, ηλικίας 10 έως 13 ετών. Οι μικροί φίλοι θα συνθέσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά δεντράκια χρησιμοποιώντας μοντέλα quilling προσαρμοσμένα στις δεξιότητές τους.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα (17/12) θα προβληθεί ταινία - έκπληξη για όλη την οικογένεια (ώρα έναρξης 12:00).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα (τηλ.: 24210 29.844, καθημερινά 10:00 - 17:00, εκτός Τρίτης).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 38334 Βόλος
Τηλ.: 24210 29844

3. Χριστούγεννα με πλούσιο πρόγραμμα στο Μουσείο Μετάξης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα Χριστούγεννα με πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών δράσεων για σχολικές ομάδες, στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί. Ειδικότερα: 


Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 (ώρα 10:00)

"Κατασκευάζουμε χριστουγεννιάτικες κάρτες". Η δράση απευθύνεται σε μαθητές Α΄ και Β΄ Δημοτικού και περιλαμβάνει τη δημιουργία χριστουγεννιάτικων ευχετήριων καρτών από τσόχα, βαμβάκι, πολύχρωμα χαρτόνια και πολλά άλλα υλικά.


Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 (ώρα 10:00)

"Ελάτε να φτιάξουμε χιονονιφάδες". Το εργαστήρι απευθύνεται σε μαθητές Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους, να μετατρέψουν απλά ανακυκλώσιμα υλικά σε χιονονιφάδες.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 (ώρα 10:00)

"Φτιάχνουμε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια μας". Το εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού. Στη συνέχεια θα προβληθεί ταινία-έκπληξη για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους στο πνεύμα των ημερών.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη και τα υλικά διατίθενται δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με το Μουσείο Μετάξης στο τηλέφωνο 25540 23700 καθημερινά (εκτός Τρίτης).

Μουσείο Μετάξης
Ελευθερίου Βενιζέλου 73, 684 00 Σουφλί
Τηλ.: 25540 23700

4. Χριστούγεννα στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα Χριστούγεννα με μια διπλή δράση, στο πνεύμα των ημερών, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 (ώρα 15:00), στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προβολή χριστουγεννιάτικης ταινίας-έκπληξης για όλη την οικογένεια και θα ακολουθήσει δημιουργικό εργαστήρι χειροτεχνίας. Με σύμμαχο τη φαντασία και με απλά υλικά, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρωτότυπες κατασκευές, δημιουργώντας στολίδια για το δέντρο τους, αλλά και μικρά δώρα για τους φίλους τους και την οικογένειά τους.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και τα υλικά διατίθενται δωρεάν.

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος
Tηλ.: 22530 32300

5. Χριστούγεννα στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), γιορτάζει τα Χριστούγεννα και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους, στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 (ώρα 19:00), ο κύκλος αφήγησης λαϊκών παραμυθιών, που διοργανώνει το ΠΙΟΠ, συνεχίζεται με τη χριστουγεννιάτικη παράσταση "Οι καλικάντζαροι στον μύλο". Η αφηγήτρια Ανθή Θάνου, με τη βοήθεια του Αλέξανδρου Μακρή στην κιθάρα και το τραγούδι, θα αφηγηθεί παραμύθια για το δωδεκαήμερο, που οι καλικάντζαροι παρατούν τα πριόνια και τα τσεκούρια τους, ανεβαίνουν στη γη και πειράζουν τους ανθρώπους. Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα αφήγησης αντλείται από τις παραδόσεις τα ήθη και έθιμα του λαού μας και διανθίζεται με κάλαντα και ευχές από όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν κάλαντα από τη Θράκη, τη Μακεδονία και την Ικαρία, ευχές από την Αγιάσο της Μυτιλήνης, αλλά και πειράγματα από τα Βράσταμα Χαλκιδικής.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία για όλη την οικογένεια του Γιούα Βουολιγόκι "Μια ιστορία για τον Αϊ-Βασίλη" (2007, 80΄). Η ταινία αναφέρεται στην παιδική ηλικία του Άγιου Βασίλη και έχει σημειώσει ρεκόρ εισιτηρίων στη χώρα της, τη Φινλανδία.

Σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Λαπωνία, ο νεαρός Νικόλας χάνει σε ατύχημα την οικογένειά του. Οι χωριανοί αποφασίζουν να φροντίσουν το ορφανό παιδί εκ περιτροπής: κάθε οικογένεια τον κρατά για έναν χρόνο και την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Νικόλας αλλάζει σπίτι. Ο μικρός για να δείξει την ευγνωμοσύνη του, φτιάχνει παιχνίδια για τα παιδιά κάθε οικογένειας, ως αποχαιρετιστήρια δώρα. Με τα χρόνια, σχεδόν κάθε σπίτι βρίσκει δώρα στο κατώφλι το πρωί των Χριστουγέννων. Η ταινία είναι υποτιτλισμένη στα ελληνικά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε: Κυριαζή Ναντίνα,  τηλ. 2310 385662 (έως Πέμπτη 15/12/16 και ώρα 16:00), e-mail: KyriaziK@piraeusbank.gr

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς
Κατούνη 12 - 14, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 385.662

6. Χριστούγεννα στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τις γιορτινές ημέρες που πλησιάζουν, οργανώνει τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη. Ειδικότερα:


Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 (ώρα 11:00), θα προβληθεί χριστουγεννιάτικη ταινία-έκπληξη, με υπότιτλους, για όλη την οικογένεια.


Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 (ώρα 20:00), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει οκτώ λυρικούς τραγουδιστές και τραγουδίστριες σε μιαν εορταστική μουσική βραδιά, με τίτλο "Οι φωνές των Χριστουγέννων". Το φωνητικό σύνολο "8tetto" θα ερμηνεύσει διαχρονικές μελωδίες, από την κλασική έως τη σύγχρονη διεθνή και ελληνική μουσική, αλλά και παραδοσιακά κάλαντα.


Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 (ώρα 10:30), μέλη του φωνητικού συνόλου "8tetto" θα παρουσιάσουν, αποκλειστικά σε σχολικές ομάδες δημοτικού, την πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση "Τι τρέχει με την όπερα;", για να μυήσουν τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της όπερας, με διασκεδαστικό τρόπο.

Συντελεστές
Πένυ Δεληγιάννη και Ευτέρπη Κατσαμάτσα (σοπράνο), Σοφία Μάλαμα και Μαρία Κουσιορή-Νικοτιάν (άλτο), Στρατής Στηλ και Νίκος Ζιάζιαρης (τενόροι), Δημήτρης Αλεξούδης και Ηλίας Καπάνταης (μπάσοι), Αλέξανδρος Φαρής (μουσική προετοιμασία, πιάνο).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Για την εορταστική μουσική βραδιά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00
Τηλ.: 27310 89315

7. Χριστούγεννα στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα Χριστούγεννα με δράσεις στο εορταστικό πνεύμα των ημερών, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 (11:30 - 12:30) 
διοργανώνεται εργαστήρι κατασκευής ξύλινων χριστουγεννιάτικων στολιδιών για τους μικρούς φίλους. Ξυλάκια και κουκουνάρια θα μεταμορφωθούν στα χέρια των παιδιών σε ελαφάκια, αγιοβασιλάκια, δενδράκια και αστέρια, για να στολίσουν το πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μουσείου. Στη συνέχεια θα προβληθεί ταινία-έκπληξη για όλη την οικογένεια.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου (ώρα 10:30) η Ομάδα Θεάτρου Κούκλας "Πράσσειν Άλογα" θα πραγματοποιήσει παράσταση, για σχολικές ομάδες Νηπιαγωγείου και Α’, Β’ τάξης Δημοτικού, με τίτλο "Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει", που βασίζεται στην ομώνυμη ιστορία του Μάνου Κοντολέων. Πρόκειται για μία ποιητική ιστορία, προσαρμοσμένη στην τρυφερή ηλικία των θεατών, που πραγματεύεται τον κύκλο του νερού συνδέοντάς τον με τον κύκλο ζωής του ανθρώπου. Πρωταγωνιστές είναι ένας χιονάνθρωπος και ένα αγόρι. Η αγάπη του παιδιού για το δημιούργημα των χεριών του, κάνει τον χιονάνθρωπο να …επιστρέφει ξανά και ξανά στη ζωή του. Μετά την παράσταση, θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση με τα παιδιά.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη, ενώ τα υλικά για το εργαστήρι διατίθενται δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 27950 31630, καθημερινά, εκτός Τρίτης.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τηλ.: 27950 31630

8. Χριστούγεννα στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) γιορτάζει τα Χριστούγεννα και διοργανώνει μια ημέρα γεμάτη εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, (ώρα έναρξης 10:30), στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Η γιορτή θα ξεκινήσει με την προβολή ταινίας-έκπληξη για όλη την οικογένεια. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει εργαστήρι κατασκευής διακοσμητικών με έμπνευση από τη φύση της Λίμνης Στυμφαλίας. Οι φίλοι του Μουσείου θα δημιουργήσουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια, καθώς και διακοσμητικά καλάθια από ανακυκλώσιμα υλικά. Τέλος, με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν ευχές με όσους θα βρίσκονται την ίδια ημέρα στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.


Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη, ενώ τα υλικά για το εργαστήρι διατίθενται δωρεάν. (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην προβολή λόγω περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας)

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλ.: 27470 22296 (καθημερινά 10:00 - 18:00 εκτός Τρίτης).

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
20016 Στυμφαλία Κορινθίας
Τηλ.: 27470 22296

9. Χριστούγεννα στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) γιορτάζει τα Χριστούγεννα με σειρά παράλληλων δράσεων για τους μικρούς φίλους, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, (ώρες 11:00-13:00), στο Μουσείο Μαστίχας Χίου. Ειδικότερα:


Εργαστήριο κατασκευής Χριστουγεννιάτικων στολιδιών, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών. Με απλά υλικά και χαρούμενη διάθεση τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά στολίδια.

Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για παιδιά ηλικίας 8 έως 9 ετών. Οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα πρέπει πρώτα να βρουν τα υλικά, μέσα από ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού, και στη συνέχεια να παρασκευάσουν χριστουγεννιάτικα μπισκότα, αρωματίζοντάς τα με μαστίχα.

Προβολή ταινίας-έκπληξη για όλη την οικογένεια στο πνεύμα των ημερών, για παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μαστίχας Χίου στο τηλ.: 22710 72212, καθημερινά 10:00 - 17:00, εκτός Τρίτης).

Μουσείο Μαστίχας Χίου
Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 82 102 Χίος
Τηλ.: 22710 72212

10. "Ο Καμπουράκος και οι Καλλικάντζαροι" από τη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ

Η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας υποδέχονται τα Χριστούγεννα και προσκαλούν τους μικρούς φίλους να απολαύσουν το ξεκαρδιστικό παραμύθι "O Καμπουράκος και οι Καλικάντζαροι", την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 (ώρα 18:00), στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 και Φιλαρέτου).

Πρόκειται για μια διαδραστική αφήγηση παραμυθιού από τις Ιφιγένεια Κακριδώνη, Σταυρούλα Παυλίκου και Μαρία Τερζάκη, με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Ο Καμπουράκος τραγουδάει πολύ ωραία. Έχει όμορφο πρόσωπο, αλλά κανείς δεν μπορεί να το δει. Την πλάτη του βαραίνει μια καμπούρα και έτσι κοιτάζει πάντα κάτω. Ο Καμπουράκος αγαπάει τη Μαργαρίτα, αλλά δεν ξέρει αν πρέπει να της το πει. Ο πατέρας της θέλει να την παντρέψει με έναν πλούσιο και όμορφο νέο. Ώσπου έρχονται τα Χριστούγεννα και μαζί τους οι καλικάντζαροι και φέρνουν τα πάνω κάτω!

Για παιδιά ηλικίας από τριών ετών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας 210 95.93.518 (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 09:00-14:00 και Τετάρτη, Παρασκευή 14:00-20:00).

Βιβλιοθήκη Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς
Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα, 17675, Αθήνα
Τηλ.: 210 37.39.651

11. Χριστούγεννα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), γιορτάζει τα Χριστούγεννα με δύο μοναδικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Η γιορτή θα ξεκινήσει με τη χριστουγεννιάτικη παράσταση "Μαλαματένια Χριστούγεννα Χρυσή Πρωτοχρονιά" (ώρα 16:00). Μια παράσταση με όμορφες ιστορίες, την Μαρία Μαχαίρα στην αφήγηση και τον Αντώνη Καρασταμάτη στη μουσική, για παιδιά αλλά και όσους αισθάνονται παιδιά.

Χριστούγεννα με παραμύθια γεμάτα χρυσά φλουριά και ασημένια στολίδια, που πότε τα χαρίζουνε οι βασιλιάδες και πότε τα αστεία παγανά. Κι ο γέρο Χρόνος στέκει και μας κοιτά, τον λόγο τον καλό να πούμε περιμένει, για να μας δώσει την ελπίδα πως όλα θα φέτος θα αλλάξουν μαγικά!

Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας-έκπληξη στο εορταστικό πνεύμα των ημερών (με υπότιτλους).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο: 26510 64065, καθημερινά 10:00 - 17:00 (εκτός Τρίτης).

Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων
Τηλ.: 26510 64065 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου