Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Metamorphosis: Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στον Κόσμο

metamorphosis
Tο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποκτά ζωή για 4 ημέρες και νύχτες, μέσα από το πρόγραμμα "Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο" και μετατρέπεται σε έναν κοινό τόπο συνάντησης, εξερεύνησης και πειραματισμού. Από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου 2016 το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο, όπου περισσότεροι από 400 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες θα συνθέσουν ένα πρωτοποριακό τετραήμερο δημιουργίας και συμμετοχής.

Παράλληλα, το κοινό θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να επισκεφθεί τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, όπως επίσης και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σε ολόκληρη την έκτασή του.

Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις

Ώρες λειτουργίας:
Το ΚΠΙΣΝ θα παραμείνει ανοιχτό από την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 18:00
έως την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 στις 04:00 σε συνεχές ωράριο.

Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή στις εκδηλώσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικό πρόγραμμα 

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 

18:00 - 21:30 ΔΥΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Αθλητισμός 
Παραδοσιακά Παιχνίδια 
Μια σύγχρονη και διασκεδαστική αναβίωση των κοινωνικών παιχνιδιών που ενθουσιάζουν ακόμα τα παιδιά σε πλατείες ή αυλές σχολείων και όλοι μας γνωρίζουμε ή είχαμε παίξει όταν ήμασταν μικροί. Το κουτσό, η διελκυστίνδα, οι κρίκοι και οι τσουβαλοδρομίες θα αποτελέσουν, ανάμεσα σε άλλα, την αφετηρία για πιο μοντέρνες εκδοχές τους, οι οποίες, όμως, δεν αλλοιώνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έκαναν τα αρχικά παιχνίδια να διαρκέσουν στον χρόνο αποτελώντας πλέον μέρος του λαϊκού μας πολιτισμού. Αλλά δεν είναι μόνο τα παιδιά που θα διασκεδάσουν παίζοντας... Και οι μεγαλύτεροι θα ανακαλέσουν μνήμες από την παιδική τους ηλικία, ίσως μάλιστα να δελεαστούν να παίξουν οι ίδιοι, καθιστώντας αυτή τη δραστηριότητα μια συνάντηση πέρα από γενιές και μια αφορμή ουσιαστικής παιδείας για τους μικρούς. 
Για παιδιά 5-10 ετών. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 40 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 10’. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 20 προγράμματα. 

18:00 - 21:30 ΞΕΦΩΤΟ Αθλητισμός 
Στίβος για παιδιά 
Τα παιδιά μυούνται στον κόσμο του κλασικού αθλητισμού και της άμιλλας συμμετέχοντας σε αθλήματα-παιχνίδια προσαρμοσμένα στην ηλικία τους δίχως την πίεση του ανταγωνισμού και την απαίτηση επιδόσεων. Πέντε ολυμπιακά αθλήματα: άλμα εις μήκος άνευ φοράς (ολυμπιακό άθλημα έως τους 5ους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης το 1912), άλμα επί κοντώ, ρίψη δίσκου, τρέξιμο και τρέξιμο μετ’ εμποδίων μεταμορφώνονται σε ομαδικές δραστηριότητες μέσω των οποίων οι νεαροί αθλητές έρχονται σε επαφή με τις αξίες του συναγωνισμού, της κοινωνικότητας και της αποδοχής του "άλλου". Τα παιδιά μαθαίνουν για καθένα από τα αθλήματα και συμμετέχουν σε μη ανταγωνιστικούς αγώνες. Με αυτόν τον τρόπο οι χαρές του παιχνιδιού και της σωματικής δραστηριότητας καθίστανται εργαλεία διαπαιδαγώγησης και διδασκαλίας. 
Για παιδιά 6-15 ετών. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 60 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 30’. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 7 προγράμματα. 

18:00 - 21:30 ΔΥΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Αθλητισμός 
Ρομποτική-STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) 
Τα παιδιά αγγίζουν τον κόσμο της ρομποτικής και διασκεδάζουν μαθαίνοντας! Μικροί και μεγάλοι μπορούν να παίξουν με ειδικά μικρά ρομπότ, να κατασκευάσουν και να εκφραστούν, ενώ παράλληλα εξοικειώνονται με την ηλεκτρονική και τον προγραμματισμό. Το εργαστήριο ρομποτικής δίνει στους μικρούς επιστήμονες τη χαρά του πειραματισμού, μια ενασχόληση που ενισχύει την αγάπη για τις φυσικές επιστήμες, τα μαθηματικά και τη μηχανική. Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό ταξίδι με την τεχνολογία που φέρνει ενθουσιασμό χάρη στις ανακαλύψεις, την αλληλεπίδραση και την καινοτομία που δημιουργεί! 
Για παιδιά 6-13 ετών. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 30 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 10’-15’. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 14-20 προγράμματα. 

18:00 - 21:30 ΔΥΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Αθλητισμός 
Ξιφασκία 
Από τον 16ο αιώνα έως σήμερα η ξιφασκία μπορεί να έχει εξελιχθεί, ωστόσο στη βάση της παραμένει το ίδιο ιδιαίτερο και ευγενές άθλημα. Πρόκειται για μια συναρπαστικά διασκεδαστική δραστηριότητα όπου τον πρώτο ρόλο έχουν η δεξιοτεχνία, η ταχύτητα, η στρατηγική και ο απόλυτος συντονισμός σώματος και νου. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τέχνη και τις τεχνικές της ξιφασκίας μαθαίνοντας να χειρίζονται τον αντίπαλο μέσα από κανόνες και τελετουργικά, καθώς συνδέονται με τη βαθιά παράδοση του αθλήματος, στην οποία κυριαρχούν ο σεβασμός και η αποδοχή του ικανότερου. 
Για παιδιά 5-15 ετών. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 8 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 3’-4’. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 50 προγράμματα. 

18:00 - 21:30 ΔΥΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Αθλητισμός 
Κωπηλατική Άσκηση Εδάφους 
Κουπί στο Φάληρο! Όχι όμως στη θάλασσα, αλλά στην ξηρά. Αυτός ο πανάρχαιος τρόπος πλεύσης, που πήρε τη μορφή αγωνίσματος τον 18ο αιώνα, προάγοντας την ευγενή άμιλλα στα κολέγια της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ, σήμερα γίνεται μια άκρως διασκεδαστική εμπειρία στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Οι μικροί συμμετέχοντες μετά από τρίλεπτη προθέρμανση θα κωπηλατούν για 200 μέτρα στο εικονικό "κωπηλατοδρόμιο", με τον χρόνο να μετράει. Θα απολαύσουν έτσι μια προσομοίωση κωπηλασίας σε ειδικά κωπηλατικά όργανα, γυμναστική δραστηριότητα ωφέλιμη τόσο για το μυϊκό όσο και για το κυκλοφορικό και το αναπνευστικό σύστημα. Διασκέδαση και αθλητισμός με ένα σπορ του υγρού στίβου, αλλά... πάντα έξω από το νερό! 
Για παιδιά άνω των 6 ετών. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 8 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 5’. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 40 προγράμματα. 

18:00 - 21:30 ΔΥΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Αθλητισμός 
Παραολυμπιακά Παιχνίδια 
Τα Παραολυμπιακά Παιχνίδια προτείνουν μια σειρά παραολυμπιακών αθλημάτων αγκαλιάζοντας τα παιδιά με αναπηρίες. Οι αθλητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν χωρίς διακρίσεις σε αγωνίσματα της επιλογής τους, τα οποία τους προσφέρουν τη χαρά του αθλητισμού. Η διοργάνωση στοχεύει μεταξύ άλλων στην ευαισθητοποίηση του κοινού, και εν δυνάμει στη βελτίωση των συνθηκών και τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Αποδέκτες αυτού του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες "παραολυμπιονίκες", αλλά και το ευρύτερο κοινό, το οποίο επιδιώκεται να αναγνωρίσει και να προασπίσει το δικαίωμα των ατόμων με κινητικούς περιορισμούς στην ισότιμη διεκδίκηση "χώρου" στις πόλεις μας. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948, οπότε και καθιερώθηκε, το Παραολυμπιακό Κίνημα αναδεικνύει τον δυναμισμό και το ταλέντο των ανθρώπων με αναπηρίες. 
Για παιδιά 6-16 ετών.
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 24 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 15’. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 14 προγράμματα. 

18:00 - 21:30 ΠΙΔΑΚΕΣ ΝΕΡΟΥ Αθλητισμός 
Χαρτόπολις 
Ανοιχτή γιορτή δημιουργικότητας και παιχνιδιού! Τα παιδιά πειραματίζονται ελεύθερα με μια ποικιλία από διαθέσιμα υλικά, όπως χαρτόκουτα, χαρτόνια, μπογιές, κ.ά., δημιουργώντας τις δικές τους, μοναδικές κατασκευές. Με όχημα το παιχνίδι τα παιδιά καλλιεργούν δημιουργικές δεξιότητες, συνεργάζονται και αναπτύσσουν την κοινωνικότητά τους. Το εργαστήριο θα έχει θεατές τους γονείς των παιδιών που παίρνουν μέρος, αλλά και τους επισκέπτες του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, ενήλικες και παιδιά. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο παιχνιδιού με απλά υλικά. Το πρόγραμμα στοχεύει στην παρουσίαση και προαγωγή του δημιουργικού παιχνιδιού με υλικά χαμηλού κόστους, αναπτύσσοντας έτσι τη φαντασία και την κοινωνικότητα. 
Για παιδιά 5-7 ετών. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 40-50 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 50’. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 4 προγράμματα. 

18:00 - 21:30 ΔΥΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Αθλητισμός 
Κυνήγι Θησαυρού 
Το γνωστό και αγαπημένο παιχνίδι που καθιστά τα παιδιά μικρούς "ντετέκτιβ- εξερευνητές" γίνεται αφορμή για μια διαδρομή περιήγησης και γνώσης. Ξεχωριστές ομάδες 3-4 παιδιών λαμβάνουν οδηγίες για να ανακαλύψουν κρυμμένα "στοιχεία" σε συγκεκριμένα σημεία του ΚΠΙΣΝ. Κάθε φορά που μια ομάδα καταφέρνει να βρει κάποιο στοιχείο, καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον αθλητισμό, τη διατροφή και γενικότερα την υγεία, έτσι ώστε να λάβει τον χάρτη που θα την οδηγήσει στον επόμενο "θησαυρό". Μέσα από το παιχνίδι, ακολουθώντας τη διαδρομή από ανακάλυψη σε ανακάλυψη, τα παιδιά περιηγούνται και γνωρίζουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ενώ "δένονται" με ευχάριστο τρόπο μεταξύ τους σε μια ομάδα που πρέπει να συνεργαστεί προς έναν κοινό σκοπό. 
Για παιδιά 6-12 ετών. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 40-60 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 60’. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 3 προγράμματα. 

18:00 ΦΑΡΟΣ Μουσική 
Street Studio City 
Υπαίθριο στούντιο ηχογράφησης

19:00 - 22:00 ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ Αθλητισμός 
Ο Garry Kasparov παίζει σκάκι με τη νέα γενιά της Ελλάδας 
Πώς είναι να παίζει κανείς σκάκι με τον Garry Kasparov; Τη μοναδική αυτή εμπειρία θα έχουν δεκαπέντε σκακιστές και σκακίστριες 10-12 ετών στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σε μια σιμουλτανέ σκακιστική αναμέτρηση με τον κορυφαίο αθλητή. Παγκόσμιος πρωταθλητής σε ηλικία 22 ετών, διατήρησε τον τίτλο για περίπου είκοσι χρόνια, όπως και την πρώτη θέση στο σύστημα αξιολόγησης ΕΛΟ για το ίδιο διάστημα. Νικητής σε οκτώ Ολυμπιάδες σκακιού, έχει τιμηθεί με το σκακιστικό Όσκαρ, αποχώρησε από το επαγγελματικό σκάκι το 2005, ύστερα από τριάντα χρόνια συνεχούς σκακιστικής παρουσίας. Πολιτικός ακτιβιστής και συγγραφέας σήμερα υποστηρίζει διεθνώς την άποψη ότι το σκάκι πρέπει να αποτελεί μέρος του σχολικού προγράμματος και εργάζεται για την προώθησή του στα σχολεία, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό, μέσω του Ιδρύματος για το σκάκι Kasparov (Kasparov Chess Foundation). Οι νεαροί συμμετέχοντες θα επιλεγούν από την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης. Με το πέρας του παιχνιδιού ο Garry Kasparov θα συνομιλήσει με το κοινό.

20:00 - 22:00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Αθλητισμός 
SNF RUN: Τρέχοντας προς το Mέλλον 
Μια ζωντανή γιορτή του αθλητισμού, έναν βραδινό αγώνα δρόμου διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλώντας δρομείς κάθε ηλικίας και ταχύτητας από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό! Τρέχουμε όλοι μαζί γιορτάζοντας την Ολυμπιακή Ημέρα -επέτειο της ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής- σε μια συμβολική διαδρομή 6 χιλιομέτρων για τη χαρά της συμμετοχής και του τερματισμού. Μικροί και μεγάλοι ξεκινάμε με τη δύση του ήλιου από το Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματίζουμε δίχως ανταγωνιστική διάθεση στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Παράλληλα διεξάγεται και Παραολυμπιακός αγώνας δρόμου 1 χιλιομέτρου. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.snfrun.org 

20:30 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ Χορός 
Ομάδα David Dorfman Dance (DDD) & αθλητές παραολυμπιακών και κλασικών αθλημάτων
Η δημιουργία χορευτικών πειραματισμών με διάφορες κοινωνικές ομάδες αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας και δράσης της ομάδας χορού David Dorfman. Έχοντας παρουσιάσει τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό περισσότερα από τριάντα προγράμματα με τη βοήθεια εθελοντικών ομάδων (The Athletes Project, The Family Project, No Roles Barred), η ομάδα DDD υλοποιεί στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μια παράσταση με αθλητές παραολυμπιακών και κλασικών αθλημάτων, ανιχνεύοντας κοινωνικούς και προσωπικούς ρόλους μέσω της τέχνης του χορού. 

21:30 ΞΕΦΩΤΟ Μουσική 
Συναυλία Demy & Friends 
H Demy φέρνει στη μουσική της όλη την ενέργεια και τον ενθουσιασμό της σύγχρονης ποπ. Βραβευμένη τραγουδίστρια με τρία Mad Video Music Awards, στήνει μια μουσική γιορτή για μικρούς και μεγάλους προσκαλώντας αστέρια της ελληνικής μουσικής σκηνής σε μια σειρά από αναπάντεχα ντουέτα-εκπλήξεις. Η Ευρυδίκη, ο Κώστας Μαρτάκης, ο Στέλιος Λεγάκης και ο Άρης Μακρής ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί με την Demy για να μας παρασύρουν με τη ζωντάνια και την αισιοδοξία τους. 

22:30 ΞΕΦΩΤΟ Μουσική 
Συναυλία Xylouris White 
Το ντουέτο Xylouris White έχει δημιουργήσει το δικό του μουσικό ιδίωμα με ήχους από τζαζ, post-rock και παραδοσιακή κρητική μουσική, κερδίζοντας τη διεθνή μουσική σκηνή. Αποθεώνεται σε περιοδείες και εμφανίσεις σε Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική, ενώ κατακτά την πρώτη θέση στα charts του billboard στην κατηγορία worldmusic με το άλμπουμ «Goats». Με βαθιά μουσική παράδοση, ο Γιώργος Ξυλούρης αναδεικνύει το λαούτο σε πρώτο ρόλο συνοδεία φωνής. Η παραμονή του στην Αυστραλία εμπλουτίζει τη μουσική του με ροκ επιρροές ανοίγοντας νέους μουσικούς δρόμους. Έντονη μουσικότητα και αυτοσχεδιασμός χαρακτηρίζουν τις εμφανίσεις του με τον Jim White, το δεύτερο μέλος του ντουέτου. Ο White, με το χαρισματικό του παίξιμο, μετατρέπει τα ντραμς σε όργανο με άπειρες δυνατότητες. Ιδρυτικό μέλος των Dirty Three, αυστραλιανού συγκροτήματος που "άνοιγε" τις συναυλίες των Nick Cave & The Bad Seeds, έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα της indie rock και post-punk σκηνής, όπως PJ Harvey, White Magic, Bonnie "Prince" Billy. Μουσική με δυνατό και ελεύθερο πνεύμα, goatish (κατσικίσια), όπως τη χαρακτηρίζουν και οι ίδιοι, για όσους μπορούν να την ακολουθήσουν στα ύψη της. 

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

18:30 ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (ΕΛΣ) Εκδηλώσεις & Θεάματα 
Παρουσίαση της μονογραφίας του Renzo Piano και συζήτηση για το έργο του 
Ομιλητές: Renzo Piano, αρχιτέκτονας Victoria Newhouse, συγγραφέας, ιστορικός αρχιτεκτονικής, Annabelle Selldorf, αρχιτέκτονας Adam Weinberg - Διευθυντής του Μουσείου Whitney, Νέα Υόρκη Γιώργης Γερόλυμπος, φωτογράφος, αρχιτέκτονας Γιάννης Πεπονής, Καθηγητής, Σχολή Αρχιτεκτονικής, Georgia Institute of Technology, Atlanta, USA Συντονίζει ο Ανδρέας Κούρκουλας, Καθηγητής, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 

20:00 ΕΣΠΛΑΝΑΔΑ & ΟΧΘΕΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ Μουσική 
Jazz & Colors 
Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σε μια ανοιχτή μουσική παλέτα φιλοξενώντας την παραγωγή Jazz & Colors, μια ιδέα του μουσικού παραγωγού Peter Shapiro, ιδιοκτήτη του κλαμπ Τhe Brooklyn Bowl και του The Capitol Theatre της Ν. Υόρκης. Δεκαπέντε τζαζ ορχήστρες απλώνονται στον χώρο του Πάρκου και ερμηνεύουν ταυτόχρονα τις ίδιες μουσικές συνθέσεις με ποικιλότροπα στυλ η καθεμία, ενώ οι επισκέπτες ακολουθούν τα ακούσματα με αυθόρμητη σειρά. Το Jazz & Colors αποτελεί μοναδική μουσική εμπειρία, καθώς προσκαλεί τον ακροατή να συλλέξει και να απολαύσει όσο περισσότερες διασκευές μιας μουσικής σε παράλληλη εκτέλεση. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Σέντραλ Παρκ εμπνευσμένο από τα χρώματα του φθινοπώρου και στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Ν. Υόρκης ως μια εναρμόνιση των χρωμάτων της εικαστικής τέχνης με τη μουσική, η οποία νοερά μεταφέρει την αίσθησή τους. Στο πρόγραμμα Metamorphosis θα παρουσιαστεί μια ιδιαίτερη εκδοχή της παράστασης. 

20:30 ΠΙΔΑΚΕΣ ΝΕΡΟΥ Χορός 
Παράσταση Street Dance: Οι βραβευμένες ομάδες χορού του δρόμου Funky Habits και Waveomatics 
Οι Waveomatics και οι Funky Habits συναντιούνται με τους χορευτές της ομάδας David Dorfman Dance (DDD) σε μια ανοιχτή παράσταση αυτοσχεδιασμών και αλληλεπίδρασης. Breakers, poppers και μεταμοντέρνοι χορευτές, με κοινή φιλοσοφία για τη δύναμη του χορού και την κοινωνική και πολιτική της επίδραση, παρουσιάζουν στο κοινό ένα ανατρεπτικό χορευτικό δρώμενο. 

21:30 ΞΕΦΩΤΟ Μουσική 
Water Passion after St. Matthew 
Ο διεθνούς φήμης συνθέτης Tan Dun κατέχει ηγετικό ρόλο στη διεθνή μουσική σκηνή. Λάτρης του συγκρητισμού πολιτισμών και παραδόσεων, διευρύνει τα όρια μεταξύ της κλασικής μουσικής, της παράστασης πολυμέσων και της κουλτούρας δύο κόσμων: της Δύσης και της Ανατολής. 

00:00 ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ Εκδηλώσεις & Θεάματα 
Circus of Illusions 
Παραστάσεις που κόβουν την ανάσα και ψυχαγωγούν μικρούς και μεγάλους παρουσιάζουν κορυφαίοι καλλιτέχνες του τσίρκου: με ακροβατικά νούμερα, παντομίμα, stand-up comedy, ταχυδακτυλουργικά αστεία, σημαντικοί εκπρόσωποι του είδους από τη διεθνή σκηνή ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και μυούν το κοινό στη σύγχρονη εκδοχή ενός προσφιλούς από την αρχαιότητα θεάματος. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Anna Jack, Nina Burri, The Smirnovs, David Shiner, Lambros Fisfis, Elayne Kramer. 

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 

09:30 - 12:30 & 18:00 - 21:00 ΠΕΥΚΩΝΑΣ Ξενάγηση 
Ξεναγήσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος 
Οι επισκέπτες γνωρίζουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, συνολικής έκτασης 210.000 τμ., δημιουργία του αρχιτέκτονα Renzo Piano. Περιήγηση στους κήπους με φυτά και δέντρα της Μεσογείου, στα μονοπάτια, στα σιντριβάνια, στους χώρους παιχνιδιού, με φόντο τη θάλασσα και την Ακρόπολη. 
Διάρκεια ξενάγησης: 40’ 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση: 20 άτομα. 

10:00 - 17:30 ΑΓΟΡΑ Ξενάγηση 
Ξεναγήσεις στο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής 
Το νέο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), ένα από τα πλέον σύγχρονα διεθνώς, υποδέχεται τους επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος λίγο πριν την έναρξη της λειτουργίας του. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πρωτοποριακή αρχιτεκτονική, όπως και την υψηλή τεχνολογία και αισθητική του, με ξεναγήσεις σε όλους τους χώρους του. 
Διάρκεια ξενάγησης: 40’ 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση: 20 άτομα. 

10:00 - 17:30 ΑΓΟΡΑ Ξενάγηση 
Ξεναγήσεις στο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος 
Ξεναγήσεις στο νέο, υπερσύγχρονο κτίριο που θα στεγάσει τις συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ). Οι επισκέπτες εξοικειώνονται με τους νέους χώρους της Βιβλιοθήκης, μαθαίνοντας για την αρχιτεκτονική και την πολυδιάστατη λειτουργία της.
Διάρκεια ξενάγησης: 40’ 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση: 20 άτομα. 

09:30 - 12:30 ΔΥΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Αθλητισμός 
Οικογένεια Εν Δράσει 
Ένας αγώνας περιπέτειας για όλη την οικογένεια με πολλή κίνηση και διασκέδαση! Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τρέξιμο στο Πάρκο, όπου οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν τα αρώματα των ελληνικών φυτών των κήπων, αλλά και την αρχιτεκτονική του τοπίου και των κτιρίων. Ακολουθούν σταθμοί φυσικών δοκιμασιών, που προσφέρουν ισορροπημένη εκγύμναση του σώματος, ενώ παράλληλα δραστηριοποιούν και κεντρίζουν το μυαλό! Η απολαυστική βαρκάδα στο κανάλι του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, όπου όλα τα μέλη της οικογένειας θα συνεργαστούν μεταξύ τους, ώστε να διανύσουν αποδοτικά την απόσταση του καναλιού, αποτελεί ίσως τον πιο διασκεδαστικό σταθμό. Κατά τη διάρκεια του αγώνα μια χορευτική έκπληξη περιμένει όλες τις ομάδες! Ένα παιχνίδι εξοικείωσης και υποδοχής στο νέο Πάρκο, το οποίο προάγει την ευεξία, τη συνεργασία και την ομαδικότητα. 

10:30 ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ Εκδηλώσεις & Θεάματα 
Μαγικό Τσίρκο 
Τσίρκο για μεγάλους και παιδιά, μαγικά και ταχυδακτυλουργικά κόλπα με πραγματικούς μάγους της διασκέδασης! 

10:30 - 13:30 ΦΑΡΟΣ Εκπαιδευτικά Προγράμματα 
Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά 
Το Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά προσκαλεί μαθητές από το δημοτικό ως το λύκειο στα πιο πρωτότυπα εργαστήρια εξερεύνησης, και όχι μόνο. Σε συνεργασία με το Κολέγιο Ανατόλια, το Κέντρο δημιουργεί πρωτοποριακά προγράμματα προσφέροντας την ευκαιρία σε χαρισματικούς νέους να αναδείξουν τα ταλέντα και τον ενθουσιασμό τους για τις επιστήμες. 

10:30 - 11:50 "Θέλεις να γίνεις Επιστήμονας;" 
Πόσων χρονών είναι ο Τυραννόσαυρος Ρεξ; Γιατί βρέχει; Πώς γεννήθηκαν τα ηφαίστεια; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον απέραντο κόσμο της επιστήμης, προσπαθώντας να απαντήσουν σε ποικίλα επιστημονικά ερωτήματα και πραγματοποιώντας πειράματα με υλικά καθημερινής χρήσης. Οι μικροί επιστήμονες θα έχουν την ευκαιρία να χωρίσουν τα μόρια του νερού σε αυτοσχέδιες συσκευές ηλεκτρόλυσης, ενώ θα αγγίξουν το μυστήριο της δημιουργίας φτιάχνοντας ένα μόριο DNA. 
Για παιδιά 8-9 ετών. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 30 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 80’. Θα πραγματοποιηθεί 1 πρόγραμμα. 

10:30 - 11:50 "Κρυπτολογία" 
Κρυπτολογία: η τέχνη της ασφαλούς επικοινωνίας ή πώς φτιάχτηκε ο πρώτος υπολογιστής χρησιμοποιώντας μια σκυτάλη, έναν δίσκο κι ένα σταυρόλεξο. Ποιος δεν θέλει να μάθει να στέλνει ένα κρυφό μήνυμα που θα γνωρίζει να το διαβάσει μόνο ο παραλήπτης του; Στο εργαστήριο κρυπτολογίας τα παιδιά μαθαίνουν να κωδικοποιούν και να αποκωδικοποιούν μηνύματα μέσα από τη μελέτη κρυπτοσυστημάτων, όταν χρειαστεί και με τη βοήθεια των μαθηματικών! 
Για παιδιά 13-16 ετών. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 30 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 80’. Θα πραγματοποιηθεί 1 πρόγραμμα. 

12:10 - 13:30 "Η μαγεία της μαθηματικής σκέψης" 
Τα παιδιά χαίρονται τη μαγεία των αριθμών σε ένα εργαστήριο-μαθηματικό καλειδοσκόπιο, το οποίο προβάλλει όλες τις αποχρώσεις μιας επιστήμης τις περισσότερες φορές βαρετής στην τάξη! Αριθμοί, πράξεις, γεωμετρικές εφαρμογές γίνονται σύμμαχοι με τα παιδιά και με τη βοήθειά τους δημιουργούν αριθμητικά παιχνίδια, καλλιτεχνικά έργα, ενώ μαθαίνουν να επιδίδονται εύκολα σε νοερούς υπολογισμούς και να λύνουν προβλήματα χωρίς αριθμούς. Για παιδιά 10-12 ετών. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 30 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 80’. Θα πραγματοποιηθεί 1 πρόγραμμα. 

12:10 - 13:30 "Φιλοσοφία: σκέψη, σκέψη, είσαι εδώ;" 
Τι είναι φαντασία; Τεχνητή νοημοσύνη; Πού τελειώνει ο κόσμος; Με καταδυτικό υλικό τη σκέψη, τα παιδιά "βουτούν" στα νερά της φιλοσοφικής αναζήτησης στην πόλη του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα, διατυπώνοντας και απαντώντας τα δικά τους ερωτήματα. 
Για παιδιά 13-16 ετών. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 30 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 80’. Θα πραγματοποιηθεί 1 πρόγραμμα. 

12:00 ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ Χορός 
Ομάδα David Dorfman Dance (DDD) & Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών 
Η ομάδα χορού David Dorfman συμπράττει με την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, συνθέτοντας μια παράσταση ελεύθερης κίνησης για χορευτές και άτομα με κινητικές δυσκολίες. 

18:00 ΝΟΤΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ Μουσική 
Street Studio City
Υπαίθριο στούντιο ηχογράφησης

18:30 ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΒΕ Εκδηλώσεις & Θεάματα 
Η Πάπισσα, η ηθική και η κριτική: Ξαναδιαβάζοντας τον Εμμανουήλ Ροΐδη 
Ομιλητές: Λάμπρος Βαρελάς, Αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, ΑΠΘ Γιάννης Παπαθεοδώρου, Αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Δημήτρης Καλοκύρης, συγγραφέας Δημήτρης Μαυρίκιος, σκηνοθέτης Συντονίζει ο Γιάννης Παπαθεοδώρου. 

18:30 ΦΑΡΟΣ Εκδηλώσεις & Θεάματα 
Metamorphosis 
Η πολυσχιδής καλλιτέχνις Laurie Anderson και η Limor Tomer, Γενική Διευθύντρια Συναυλιών & Διαλέξεων του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, συζητούν το πρόγραμμα Metamorphosis. 

18:30 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (ΕΛΣ) Μουσική 
Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ σε έργα του Γιάννη Χρήστου 
Ο Γιάννης Χρήστου (1926-1970) αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες μορφές της διεθνούς μουσικής πρωτοπορίας. Συνδυάζοντας τον αυτοσχεδιασμό, τη σκηνική δράση και τον φιλοσοφικό στοχασμό, ο Χρήστου ακολούθησε το ίχνος της αβανγκάρντ δημιουργώντας ένα προσωπικό μουσικό σύμπαν με ιδιάζουσα και γοητευτική ιδιοσυγκρασία. 

19:00 ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ Μουσική 
Inuksuit 
Το Inuksuit, μια σύνθεση-μουσική γέφυρα με το φυσικό περιβάλλον, συνδέει τους ήχους της φύσης με τη μουσική. 

19:00 - 21:00 | ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εργαστήριο μεταξοτυπίας 
Η πανάρχαιη τεχνική της μεταξοτυπίας, της πρώτης εκτυπωτικής μεθόδου, που απαντάται από τη λεκάνη της Μεσογείου ως τη μακρινή Ιαπωνία και την Ινδονησία, μετατρέπεται σε σύγχρονη τέχνη στα χέρια ενός καινοτόμου πειραματιστή του είδους. Ο Μανώλης Αγγελάκης, γνωστός και ως tind, εξελίσσει την οικογενειακή παράδοση στο επάγγελμα του μεταξοτύπη, προβάλλει την αξία της τέχνης του και ανακαλύπτει τις απεριόριστες εφαρμογές της. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο χρησιμοποιεί εναλλακτικά, αντί για μελάνι εκτύπωσης, χρώμα body paint, προσκαλώντας τους επισκέπτες του Πάρκου να μοιραστούν ένα καλλιτεχνικό τύπωμα στο δέρμα τους! Πιστεύει στην ομορφιά των τυπογραφικών λαθών και την παρουσιάζει, όπως και την αξία της μεταξοτυπίας, μέσα από συνεργασίες με τίτλο "Το λάθος είναι ανώτερο της Τέχνης". 

20:00 ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ Μουσική 
In C 
Το έργο In C του Terry Riley ερμηνεύει η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών, σε επιμέλεια και μουσική διεύθυνση του Νίκου Τσούχλου. Πρόκειται για την εμβληματική σύνθεση του μινιμαλισμού, του 1964, η οποία άλλαξε την πορεία της μουσικής τον 20ό αιώνα, επηρεάζοντας δημιουργούς όπως ο Steve Reich και ο Philip Glass. 

20:30 ΠΙΔΑΚΕΣ ΝΕΡΟΥ Χορός 
Παράσταση Street Dance: Οι βραβευμένες ομάδες χορού του δρόμου Funky Habits και Waveomatics 
Οι Waveomatics και οι Funky Habits συναντιούνται με τους χορευτές της ομάδας David Dorfman Dance (DDD) σε μια ανοιχτή παράσταση αυτοσχεδιασμών και αλληλεπίδρασης. Breakers, poppers και μεταμοντέρνοι χορευτές, με κοινή φιλοσοφία για τη δύναμη του χορού και την κοινωνική και πολιτική της επίδραση, παρουσιάζουν στο κοινό ένα ανατρεπτικό χορευτικό δρώμενο. 

21:30 ΞΕΦΩΤΟ Μουσική 
Performance της Laurie Anderson 
Η Laurie Anderson συγκαταλέγεται στις πιο αναγνωρισμένες και θαρραλέες μορφές της αμερικανικής (αλλά και της παγκόσμιας) καλλιτεχνικής κοινότητας. Η παραγωγή της εκτείνεται από τη μουσική και την performance έως την παρουσίαση πολυμεσικών έργων και πειραματικού θεάτρου και κινηματογράφου. Είναι σχεδόν αδύνατο να τοποθετήσουμε την πολυσχιδή προσωπικότητά της σε οποιαδήποτε κατηγορία, μια και κάθε νέο εγχείρημα της Anderson είναι μια διερεύνηση των ορίων της ίδιας ως δημιουργού, αλλά και των ορίων της φόρμας που μπορεί να λάβει το έργο τέχνης. 

22:30 ΞΕΦΩΤΟ Μουσική 
Συναυλία Omar Souleyman 
Στην Αθήνα ο Omar Souleyman θα φέρει το προσωπικό του γιορταστικό όραμα για τη χορευτική electronica. 

00:00 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (ΕΛΣ) Μουσική 
Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ σε έργα του Γιάννη Χρήστου 
Ο Γιάννης Χρήστου (1926-1970) αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες μορφές της διεθνούς μουσικής πρωτοπορίας. 

00:00 - 01:00 ΞΕΦΩΤΟ Εκδηλώσεις & Θεάματα 
Προβολή της ταινίας Η καρδιά ενός σκύλου 
Ξεκινώντας από την εμβληματική φράση του συγγραφέα David Foster Wallace "κάθε ερωτική ιστορία είναι μια ιστορία φαντασμάτων", η Laurie Anderson ενδύεται τον μανδύα του σκηνοθέτη για να κάνει αυτό που πάντοτε βρίσκεται στον πυρήνα κάθε δραστηριότητάς της: να μας αφηγηθεί μια ιστορία. Η καρδιά ενός σκύλου (2015) είναι ένας συλλογισμός στις έννοιες της μνήμης, του ονείρου και της λήθης. Ξεκινώντας από τον θάνατο της μητέρας της, η Anderson ακολουθεί τον χαμό της Λολαμπέλ, του αγαπημένου της τεριέ, και κατόπιν την απώλεια του αγαπημένου της φίλου και εικαστικού Gordon Matta-Clark, αλλά και εκείνη του συζύγου της, του διάσημου ρόκερ Lou Reed. Κι όμως, η διαδρομή αυτή δεν είναι διόλου σκοτεινή και πεισιθανάτια. Η καρδιά ενός σκύλου είναι μια μελαγχολική και διανοητικά οξεία παρατήρηση για το εφήμερο της ύπαρξης σε όλες της τις μορφές: βιολογική, καλλιτεχνική, μνημονική. Γοητευτικές σκηνές φύσης συνδυάζονται με αρχειακό υλικό και επεξεργασμένες εικόνες, δημιουργώντας ένα σχεδόν ονειρικό περιβάλλον υποδοχής για τη φωνή της Laurie Anderson, η οποία μας καθοδηγεί σε μια διαδρομή ταυτόχρονα σαγηνευτική και οικεία. 

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 

09:30 - 12:30 & 18:00 - 21:00 ΠΕΥΚΩΝΑΣ| Ξενάγηση 
Ξεναγήσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος 
Οι επισκέπτες γνωρίζουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, συνολικής έκτασης 210.000 τμ., δημιουργία του αρχιτέκτονα Renzo Piano. Περιήγηση στους κήπους με φυτά και δέντρα της Μεσογείου, στα μονοπάτια, στα σιντριβάνια, στους χώρους παιχνιδιού, με φόντο τη θάλασσα και την Ακρόπολη. 
Διάρκεια ξενάγησης: 40’ 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση: 20 άτομα. 

10:00 - 17:30 ΑΓΟΡΑ Ξενάγηση
Ξεναγήσεις στο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής 
Το νέο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), ένα από τα πλέον σύγχρονα διεθνώς, υποδέχεται τους επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος λίγο πριν την έναρξη της λειτουργίας του. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πρωτοποριακή αρχιτεκτονική, όπως και την υψηλή τεχνολογία και αισθητική του, με ξεναγήσεις σε όλους τους χώρους του. 
Διάρκεια ξενάγησης: 40’ 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση: 20 άτομα. 

10:00 - 17:30 ΑΓΟΡΑ Ξενάγηση 
Ξεναγήσεις στο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος 
Ξεναγήσεις στο νέο, υπερσύγχρονο κτίριο που θα στεγάσει τις συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ). Οι επισκέπτες εξοικειώνονται με τους νέους χώρους της Βιβλιοθήκης, μαθαίνοντας για την αρχιτεκτονική και την πολυδιάστατη λειτουργία της. Διάρκεια ξενάγησης: 40’ 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση: 20 άτομα. 

10:30 - 13:30 ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ, ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ Εκπαιδευτικά Προγράμματα 
Πράκτορες του πλανήτη 
Τα παιδιά γίνονται οι Πράκτορες του Πλανήτη και αναλαμβάνουν διαφορετικές αποστολές στις οποίες πρέπει να προστατέψουν και να σώσουν τα σημαντικότερα αγαθά της Γης, οξύνοντας την οικολογική τους συνείδηση. 
Για παιδιά 7-9 & 10-12 ετών. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 20-25 άτομα. 
18 Διάρκεια προγράμματος: 30’. 

Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 6 προγράμματα για κάθε αποστολή. 

Αποστολή: "Καταπολεμήστε τον Πουφ" 
Μέσα από την αποστολή "Καταπολεμήστε τον Πουφ" τα παιδιά εκπαιδεύονται στην εξοικονόμηση ενέργειας. Ο θυμωμένος και βλαβερός Κύριος Πουφ δεν είναι άλλος από το διοξείδιο του άνθρακα και οι πράκτορες ξεκινούν την αποστολή αποκαλύπτοντας μέσα από εικόνες και αντικείμενα τους τρόπους με τους οποίους δημιουργούνται τα καυσαέρια. Στη συνέχεια ανακαλύπτουν τα φωτοβολταϊκά, τις μεγάλες διαφορές που φέρνουν στην παραγωγή ενέργειας, και το πώς συνεισφέρουν στην καταπολέμηση του Κυρίου Πουφ. Η αποστολή φτάνει σε αίσιο τέλος με τους πράκτορες να μαθαίνουν τρόπους ώστε να μη σπαταλάμε ενέργεια και να την εξοικονομούμε στην καθημερινή μας ζωή. 
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Λαβύρινθου. 

Αποστολή: "Σώστε το πάρκο" 
Για την αποστολή "Σώστε το Πάρκο", τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες, ανακαλύπτουν κρυμμένα στοιχεία και πληροφορίες για τη σημασία των πάρκων και την ποιότητα της ζωής στην πόλη, μαθαίνουν για τους κινδύνους που απειλούν το αστικό πράσινο και αποκαλύπτουν τρόπους για να προστατέψουν τα πάρκα του πλανήτη. Όταν η αποστολή τους ολοκληρώνεται, οι πράκτορες φεύγουν με ένα παράσημο και έναν ατομικό μικρό φάκελο που τους προτρέπει να συνεχίσουν την αποστολή "Σώστε το Πάρκο" στην καθημερινή τους ζωή. 
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στον Μουσικό Κήπο. 

Αποστολή: "Στα ίχνη μιας σταγόνας" 
Η αποστολή "Στα Ίχνη μιας Σταγόνας" μαθαίνει στα παιδιά την αξία των υδάτινων αποθεμάτων και τους κινδύνους που τα απειλούν. Οι πράκτορες που αναλαμβάνουν αυτή την αποστολή μεταφέρουν νερό σε διάφορους μυστηριώδεις χρήστες νερού και συλλέγουν πληροφορίες για το ποιοι και πώς το χρησιμοποιούν. Στη συνέχεια συναρμολογούν σωλήνες μαθαίνοντας τη σημασία του δικτύου αποχέτευσης και η αποστολή ολοκληρώνεται με την αναγνώριση του κατάλληλου δοχείου για να πεταχτούν διάφορα απορρίμματα: κάδος, νεροχύτης, λεκάνη. Στο τέλος της αποστολής, οι πράκτορες λαμβάνουν το παράσημό τους, γνωρίζοντας πλέον πώς μπορούν να προστατέψουν τους υδάτινους πόρους από την οικιακή ρύπανση. 
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Προαύλιο του Κέντρου Επισκεπτών. 

10:30 - 13:30 ΠΙΔΑΚΕΣ ΝΕΡΟΥ, ΝΟΤΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ, ΔΥΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΕΣΠΛΑΝΑΔΑ Εκπαιδευτικά Προγράμματα 
Ολυμπιάδα Φλούξους 
Ξεκινώντας από την ιδέα του Geοrge Maciunas, ιδρυτή του καλλιτεχνικού κινήματος Φλούξους (Fluxus)* για τη διοργάνωση μιας "αντι-Ολυμπιάδας" παράδοξων και διασκεδαστικών αγωνισμάτων, πέντε σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες σχεδιάζουν και υλοποιούν "φλούξους" παιχνίδια και αθλήματα για παιδιά και ενήλικες με την επιμέλεια της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Very Young Contemporary Art (VYCA). 

*Το Φλούξους ήταν ένα διεθνές δίκτυο καλλιτεχνών που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1960 με έμφαση στην ιδέα μιας τέχνης "ζωντανής", ανοικτής σε όλους. Απέναντι στην εμπορευματοποίηση της τέχνης και με βασικά συστατικά τη συμμετοχή του θεατή, το “do-it-yourself”, τo χιούμορ και το παιχνίδι, το Φλούξους μετέθετε την προσοχή σε αντικείμενα και καταστάσεις της καθημερινότητας καταργώντας τα όρια μεταξύ τέχνης και ζωής.

"Zen τρέχω", του Γιώργου Γυπαράκη 
Το παιχνίδι "Zen τρέχω" είναι μια εμμονή στον "αργό χρόνο", μια αναφορά στην επιρροή της φιλοσοφίας του Ζεν στο κίνημα Φλούξους. Φορέστε στα πόδια τον ειδικό αθλητικό εξοπλισμό και τρέξτε όσο πιο αργά γίνεται προς το τέρμα. Ενώ βαδίζετε, μια "ζεν" μελωδία αντηχεί από τα παπούτσια σας. Προσέξτε όμως, γιατί το γρήγορο βάδισμα κάνει τον εξοπλισμό να στριγγλίζει. Στο τέρμα, ένα πραγματικό, λαχταριστό παγωτό λιώνει, περιμένοντας τον νικητή. 
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στους Πίδακες νερού. 
Για ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 6-8 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 10’. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 18 προγράμματα. 

"Φυτά και Ζιζάνια", της Λίνας Θεοδώρου 
Το παιχνίδι "Φυτά και Ζιζάνια" είναι μια αστεία και παιχνιδιάρικη εκδοχή πάλης. Ο στόχος των Ζιζανίων είναι να αρπάξουν όσο περισσότερα φρούτα και λαχανικά μπορούν από τα Φυτά. Εάν τα Φυτά καταφέρουν να αγγίξουν τα Ζιζάνια με τα χέρια τους, τότε αυτά ξεραίνονται. Τα Φυτά όμως δεν μπορούν εύκολα να κινηθούν, ενώ στο έδαφος παραμονεύουν ζιζανιοκτόνα! 
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στα Νότια μονοπάτια. 
Για παιδιά 7-14 ετών. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 9-12 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 10’-15’. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 12-18 προγράμματα. 

"Αντί-Τρίαθλο", των Νίκου Καναρέλη και Μαρίας Καρακίτσου 
Ένα παράδοξο και διασκεδαστικό αντί-τρίαθλο! 
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στον Δυτικό Δρόμο. 
Για ενήλικες και παιδιά άνω των 7 ετών. 

Πρώτο άθλημα: "Πινγκ πογκ για τεμπέληδες" 
Οι παίκτες κρατούν από μια ρακέτα με σκοπό να αποκρούσουν τη μπάλα στην αντίπαλη μεριά του τραπεζιού. Οι ρακέτες όμως δεν είναι οι κανονικές, η μπάλα δεν είναι τόσο μικρή και το παιχνίδι δεν είναι τόσο εύκολο! 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 4 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 10’. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 18 προγράμματα. 

Δεύτερο άθλημα: "Τρέχω και Διαβάζω" 
Οι δρομείς τρέχουν, ενώ διαβάζουν όσο πιο δυνατά μπορούν βιβλία που θα κρατούν στα χέρια τους και θα τους έχει δώσει ο διαιτητής. Το τέρμα βρίσκεται στα 60 μέτρα και νικά ο πιο γρήγορος δρομέας. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 6 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 5’. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 36 προγράμματα. 

Τρίτο άθλημα: "Σαΐτα-ακόντιο" 
Οι "αθλητές", αφού κατασκευάσουν τη σαΐτα τους, τρέχουν και τη ρίχνουν όσο μακρύτερα μπορούν με σκοπό να πέσει όσο γίνεται πιο κοντά στον στόχο. Ο στόχος όμως είναι ειδικά διαμορφωμένος και σίγουρα δεν μοιάζει με αυτό που έχετε φανταστεί! 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 6 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 10’. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 18 προγράμματα.

"Χειμερινή Ολυμπιάδα - Ελκηθροδρομία", του Γιάννη Γρηγοριάδη 
Ένα χειμερινό σπορ στη μέση του καλοκαιριού! Ο πάγος, το βασικό μέρος της εξάρτυσης των παικτών, βοηθά στην ολίσθηση ενός ιδιότυπου ελκήθρου. Οι ομάδες διαγωνίζονται σπρώχνοντας η καθεμία το δικό της, σε διαδρομή 50 μέτρων. Στη μέση της διαδρομής, ο διαιτητής σφυρίζει και οι παίκτες της κάθε ομάδας πρέπει να ανταλλάξουν όχι μόνο θέση στο έλκηθρο, αλλά και περιβολή (καλοκαιρινή - χειμωνιάτικη). 
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Εσπλανάδας. 
Για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 14 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 10’-15’. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 12-18 προγράμματα. 

"WaterFeats", Τρεις υδάτινοι άθλοι, του Θεόδωρου Ζαφειρόπουλου
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Εσπλανάδας. 
Για ενήλικες και παιδιά άνω των 8 ετών. 

Άθλος Πρώτος: "Δώσ’ μου ένα ποτηράκι νερό" 
Οι παίκτες, ανά ομάδες, πρέπει να κουβαλήσουν νερό σε απόσταση 60 μέτρων με το διάτρητο κουβαδάκι τους και να γεμίσουν το ποτήρι που ισορροπεί στο κεφάλι του ενός παίκτη. Κάθε φορά, οι παίκτες αλλάζουν ρόλους. Νικήτρια ομάδα είναι αυτή που θα συγκεντρώσει περισσότερο νερό στο ποτήρι. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 4-12 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 10’. 
Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 18 προγράμματα. 

Άθλος Δεύτερος: "Υδατοκαλαθοσφαίριση" 
Μια "υδάτινη" εκδοχή καλαθοσφαίρισης με νερόμπαλες και απόχες ψαρέματος. Οι παίκτες, ανά ομάδες, κατασκευάζουν χάρτινες νεροβόμβες origami. Ο στόχος είναι να πετάξουν όσο πιο ψηλά μπορούν τις νερόβομβες και να τις πιάσουν με την απόχη. Νικήτρια ομάδα είναι αυτή που θα τις πετάξει ψηλότερα και θα συγκεντρώσει περισσότερες με την απόχη. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 4-18 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 20’. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 10 προγράμματα. 

Άθλος Τρίτος: "Υδατόπυργος" 
Οι παίκτες, ανά ομάδες, γεμίζουν μια τεράστια μπάλα γυμναστικής με νερό. Ο στόχος είναι να "μετατραπούν" σε ενσώματους εκτοξευτές νερού και να πετάξουν όσο πιο μακριά γίνεται το νερό που βγαίνει από τη μπάλα. Νικήτρια ομάδα είναι αυτή που θα "φτιάξει" τον μεγαλύτερο πίδακα! 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 6 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 10’. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 18 προγράμματα. 

Στο τέλος των παιχνιδιών, θα δοθεί το "Στεγνό" βραβείο σε όποιον κατάφερε να μείνει εντελώς στεγνός και το βραβείο "Έγινα παπί" σε όποιον έγινε πραγματικά μούσκεμα! 

10:30 - 13:30 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ Εκπαιδευτικά Προγράμματα 
Εργαστήριο Πλέξε την ιστορία μου 
"Όλοι έχουμε μια ιστορία που αξίζει να ειπωθεί", ακολουθώντας αυτή την αρχή η εικαστικός (weaving artist) και ακτιβίστρια Eileen Botsford χρησιμοποιεί το πλέξιμο ως μια συλλογική δραστηριότητα για να εκμαιεύσει τις ιστορίες που κρύβονται στη μνήμη των ανθρώπινων κοινοτήτων. Για το πρόγραμμα Metamorphosis η Botsford έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο εργαστήριο σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο η εικαστικός θα επισκεφθεί το ΚΕΘΕΑ και το Δίκτυο Μεταναστριών στην Ελλάδα "Melissa", για να συνομιλήσει με τα μέλη τους και να δημιουργήσει μαζί τους πρωτότυπα ζωγραφικά έργα τέχνης, τα οποία θα αποτυπώνουν προσωπικές αφηγήσεις. Κατόπιν αυτά τα συγκεκριμένα έργα θα αποτελέσουν τα "αρχέτυπα" πάνω στα οποία θα βασιστούν οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ, ώστε να δημιουργήσουν εκείνοι πλέον τα δικά τους πλεκτά έργα. Χρησιμοποιώντας το πλέξιμο με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο, δίνεται στους συμμετέχοντες μια μοναδική ευκαιρία για έκφραση, που κινητοποιεί με διακριτικότητα (πολλές φορές και με συγκίνηση) τις προσωπικές μνήμες και την ανάγκη μας να τις αφηγηθούμε. 
Για όλη την οικογένεια. 

10:30 - 13:30 ΦΑΡΟΣ Εκπαιδευτικά Προγράμματα 
Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά 
Το Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά προσκαλεί μαθητές από το δημοτικό ως το λύκειο στα πιο πρωτότυπα εργαστήρια εξερεύνησης, και όχι μόνο. Σε συνεργασία με το Κολέγιο Ανατόλια, το Κέντρο δημιουργεί πρωτοποριακά προγράμματα προσφέροντας την ευκαιρία σε χαρισματικούς νέους να αναδείξουν τα ταλέντα και τον ενθουσιασμό τους για τις επιστήμες. 

10:30 - 11:50 "Θέλεις να γίνεις Επιστήμονας;" 
Πόσων χρονών είναι ο Τυραννόσαυρος Ρεξ; Γιατί βρέχει; Πώς γεννήθηκαν τα ηφαίστεια; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον απέραντο κόσμο της επιστήμης, προσπαθώντας να απαντήσουν σε ποικίλα επιστημονικά ερωτήματα και πραγματοποιώντας πειράματα με υλικά καθημερινής χρήσης. Οι μικροί επιστήμονες θα έχουν την ευκαιρία να χωρίσουν τα μόρια του νερού σε αυτοσχέδιες συσκευές ηλεκτρόλυσης, ενώ θα αγγίξουν το μυστήριο της δημιουργίας φτιάχνοντας ένα μόριο DNA. 
Για παιδιά 8-9 ετών. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 30 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 80’. Θα πραγματοποιηθεί 1 πρόγραμμα. 

10:30 - 11:50 "Θεωρία Παιγνίων" 
Θα φάει ο λύκος το απολωλός πρόβατο; Ο Μάρκος ενδιαφέρεται ακόμα για τη Σοφία; Ή πώς να μπει κανείς στη θέση του αντιπάλου του και να κερδίσει την παρτίδα σύμφωνα με τη λογική των πιθανοτήτων. Όλα απαντώνται με ακρίβεια με μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή των μαθηματικών, όπου θέματα της καθημερινής ζωής επιλύονται μέσα από τη λογική των πιθανοτήτων. Τα παιδιά γνωρίζουν τη Θεωρία Παιγνίων, έναν σύγχρονο κλάδο της μαθηματικής επιστήμης, η οποία μετατρέπει τις περίπλοκες καταστάσεις σε μαθηματικά παιχνίδια, ενδυναμώνοντας την κρίση και την αποφασιστικότητά τους. 
Για παιδιά 13-16 ετών. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 30 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 80’. Θα πραγματοποιηθεί 1 πρόγραμμα. 

12:10 - 13:30 "Η μαγεία της μαθηματικής σκέψης" 
Τα παιδιά χαίρονται τη μαγεία των αριθμών σε ένα εργαστήριο-μαθηματικό καλειδοσκόπιο, το οποίο προβάλλει όλες τις αποχρώσεις μιας επιστήμης τις περισσότερες φορές βαρετής στην τάξη! Αριθμοί, πράξεις, γεωμετρικές εφαρμογές γίνονται σύμμαχοι με τα παιδιά και με τη βοήθειά τους δημιουργούν αριθμητικά παιχνίδια, καλλιτεχνικά έργα, ενώ μαθαίνουν να επιδίδονται εύκολα σε νοερούς υπολογισμούς και να λύνουν προβλήματα χωρίς αριθμούς.
Για παιδιά 10-12 ετών. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 30 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 80’. Θα πραγματοποιηθεί 1 πρόγραμμα. 

12:10 - 13:30 "Κρυπτολογία" 
Κρυπτολογία: η τέχνη της ασφαλούς επικοινωνίας ή πώς φτιάχτηκε ο πρώτος υπολογιστής χρησιμοποιώντας μια σκυτάλη, έναν δίσκο κι ένα σταυρόλεξο. Ποιος δεν θέλει να μάθει να στέλνει ένα κρυφό μήνυμα που θα γνωρίζει να το διαβάσει μόνο ο παραλήπτης του; Στο εργαστήριο κρυπτολογίας τα παιδιά μαθαίνουν να κωδικοποιούν και να αποκωδικοποιούν μηνύματα μέσα από τη μελέτη κρυπτοσυστημάτων, όταν χρειαστεί και με τη βοήθεια των μαθηματικών! 
Για παιδιά 13-16 ετών. 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 30 άτομα. 
Διάρκεια προγράμματος: 80’. Θα πραγματοποιηθεί 1 πρόγραμμα. 

11:00 ΣΚΑΛΙΑ ΚΑΝΑΛΙΟΥ Μουσική 
Street Studio City 
Υπαίθριο στούντιο ηχογράφησης 

18:30 ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΒΕ Εκδηλώσεις & Θεάματα 
Αριστοτέλης προσιτός: Μια συζήτηση για την Έκδοση των Απάντων του Αριστοτέλη στα νέα ελληνικά 
Για τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση του εγχειρήματος συζητούν οι συντελεστές της έκδοσης: Γεράσιμος Κουζέλης, Καθηγητής Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών Βασίλης Κάλφας, Καθηγητής Φιλοσοφίας, ΑΠΘ Παντελής Μπασάκος, Ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Παύλος Καλλιγάς, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χλόη Μπάλλα, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης Συντονίζει ο Βασίλης Κάλφας 

19:00 ΦΑΡΟΣ Χορός 
David Dorfman Dance (DDD) & Αποστολία Παπαδαμάκη / Quasi Stellar 
"Να κάνουμε όλο τον κόσμο να χορεύει" είναι η φράση-μανιφέστο του David Dorfman, η οποία συνοψίζει "την κινητική του διπλωματία". Ο Dorfman πιστεύει στη θεραπευτική ενέργεια του χορού και βλέπει το σώμα ως μια πολιτική και συναισθηματική δύναμη. 

19:00 - 21:00 ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εργαστήριο μεταξοτυπίας 
Η πανάρχαιη τεχνική της μεταξοτυπίας, της πρώτης εκτυπωτικής μεθόδου, που απαντάται από τη λεκάνη της Μεσογείου ως τη μακρινή Ιαπωνία και την Ινδονησία, μετατρέπεται σε σύγχρονη τέχνη στα χέρια ενός καινοτόμου πειραματιστή του είδους. Ο Μανώλης Αγγελάκης, γνωστός και ως tind, εξελίσσει την οικογενειακή παράδοση στο επάγγελμα του μεταξοτύπη, προβάλλει την αξία της τέχνης του και ανακαλύπτει τις απεριόριστες εφαρμογές της. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο χρησιμοποιεί εναλλακτικά, αντί για μελάνι εκτύπωσης, χρώμα body paint, προσκαλώντας τους επισκέπτες του Πάρκου να μοιραστούν ένα καλλιτεχνικό τύπωμα στο δέρμα τους! Πιστεύει στην ομορφιά των τυπογραφικών λαθών και την παρουσιάζει, όπως και την αξία της μεταξοτυπίας, μέσα από συνεργασίες με τίτλο "Το λάθος είναι ανώτερο της Τέχνης". 

19:30 ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ Μουσική 
Συναυλία The Secret Trio 
Τρεις βιρτουόζοι με διεθνή λάμψη συναντιούνται στο Secret Trio. Η μουσική της Μέσης Ανατολής, οι ρυθμοί των Βαλκανίων, η κλασική και η ροκ μουσική, όπως και οι αυτοσχεδιασμοί της τζαζ απαρτίζουν το μουσικό λεξιλόγιό τους παράγοντας ανεξάντλητο πλούτο έκφρασης. Ο πλουραλισμός της μουσικής τους δεν αντανακλά μόνο τις καταβολές τους, αλλά και το όραμά τους για τον κόσμο. Εδώ η πλήρης απουσία των κρουστών δίνει τον πρώτο λόγο στα έγχορδα, τα οποία μεταμορφώνονται στα χέρια των δεξιοτεχνών του Secret Trio. 

20:30 ΞΕΦΩΤΟ Μουσική 
Συναυλία Amir ElSaffar & Two Rivers Ensemble 
Ο πολυτάλαντος τρομπετίστας και συνθέτης Amir ElSaffar εμπνέεται από τις μουσικές παραδόσεις της αμερικανο-ιρακινής καταγωγής του, συνθέτοντας ένα ιδιαίτερα δυναμικό, αλλά και στοχαστικό, μείγμα τζαζ με αραβικά στοιχεία. 

21:30 ΞΕΦΩΤΟ Μουσική 
Συναυλία Απόλλωνα Ρέτσου 
"Ένα κορίτσι με χρωματιστές βελόνες στην καρδιά που το ακολουθούσε πάντα μια κατάρα. Όταν κάποιος το πλησίαζε, οι βελόνες έμπαιναν όλο και πιο βαθιά'. Αυτή είναι μία από τις ιστορίες του διάσημου Αμερικανού σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον, που έδωσαν το ερέθισμα στον Απόλλωνα Ρέτσο να ξεκινήσει τη σύνθεση δεκαέξι τραγουδιών εμπνευσμένων από το βιβλίο του The Melancholy Death of Oyster Boy and other stories. Ενορχηστρώνοντας τις παράξενες ιστορίες για πενταμελή μπάντα, παιδική χορωδία, σύνολο εγχόρδων και έναν αφηγητή, ο Ρέτσος δημιουργεί ένα μουσικό σύμπαν, όπου συνυπάρχουν η αθωότητα, ο τρόμος και το μακάβριο "μπαρτονικό" χιούμορ. 

22:30 ΞΕΦΩΤΟ Μουσική 
Συναυλία Ελευθερίας Αρβανιτάκη Δεύτερη ζωή 
Την ιδιαίτερη σχέση της με τον ποιητικό λόγο παρουσιάζει η ερμηνεύτρια σε μια συναυλία με τίτλο Δεύτερη ζωή. Με επιλογές από το ρεπερτόριό της η Ελευθερία Αρβανιτάκη ταξιδεύει το κοινό στον λυρικό κόσμο της μελοποιημένης ελληνικής ποίησης. 

ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΓΟΡΑΣ Εικαστικά 
Φως και χρώμα ελληνικό στη ζωγραφική του Τέτση 
Μια μοναδική έκθεση αφιερωμένη στον αείμνηστο ζωγράφο Παναγιώτη Τέτση, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, εμπλουτίζει τις εκδηλώσεις Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Παρουσιάζονται 35 έργα, τα περισσότερα μνημειακών διαστάσεων, που προέρχονται κυρίως από τη μεγάλη δωρεά του καλλιτέχνη προς την Εθνική Πινακοθήκη, η οποία και έχει την οργανωτική ευθύνη της έκθεσης.
Επιμέλεια έκθεσης: Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, Έφη Αγαθονίκου, Διευθύντρια Συλλογών ΕΠΜΑΣ. 
Η έκθεση είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια των τετραήμερων εκδηλώσεων. 

00:00 - 04:00 ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΠΙΣΝ Εικαστικά 
Fireflies in the Night Take Wing | Πρόγραμμα βραδινών προβολών video art 
Μετά το πρόγραμμα Fireflies in the Night του περασμένου καλοκαιριού -τρία βράδια αδιάκοπων προβολών βίντεο, από το σούρουπο μέχρι το χάραμα, με επιλογές από τις καλύτερες παραγωγές διεθνώς που προβλήθηκαν σε οθόνες στο Ξἐφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος- η φετινή συνέχεια, με τίτλο Fireflies in the Night Take Wing, θα αποτελείται από δέκα ξεχωριστά προγράμματα βίντεο συνδυασμένα σε ωριαίες λούπες που θα προβάλλονται σε δέκα διαφορετικά σημεία σε όλη την έκταση των κτιρίων και των εξωτερικών χώρων του Πάρκου.

Πώς θα φτάσετε
Mε λεωφορείο ή συνδυασμό μετρό λεωφορείου

Από Κέντρο
Γραμμές Β2, 550: Οι εν λόγω γραμμές διέρχονται από τον σταθμό μετρό Συγγρού - Φιξ στον οποίο μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε. Αποβιβάζεστε στη στάση "Ωνάσειο" στην κάθοδο της Λ. Συγγρού και κινείστε νότια με κατεύθυνση προς τη θάλασσα μέχρι την οδό Ευριπίδου (συμβολή με παράδρομο Λ. Συγγρού).

Από Γλυφάδα
Γραμμές Β2, 550: Αποβιβάζεστε στη στάση "Ευγενίδειο" στην άνοδο της Λ. Συγγρού και χρησιμοποιείτε την υπόγεια διάβαση προς την Καλλιθέα.

Από Πειραιά
Γραμμές Α1, Β1: Αποβιβάζεστε στη στάση "Τζιτζιφιές" επί της Λ. Εθνάρχου Μακαρίου. Στη συνέχεια κινείστε επί της οδού με κατεύθυνση προς Γλυφάδα, στη συνέχεια αριστερά στην οδό Επαμεινώνδα και δεξιά στην οδό Πεισιστράτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου