Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα στο πλαίσιο συνεργασίας του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και του ΒΒΕΜ

sounio



















Τρία οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο συνεργασίας του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και του Βιοτεχνικού Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου για τα παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων και τις οικογένειές τους:

Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 και ώρες 11:00 - 12:30 με θέμα "Η σημασία του Ακρωτηρίου του Σουνίου" από το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο στον χώρο του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Το ακρωτήριο του Σουνίου, γνωστό στους περισσότερους από τον ναό του Ποσειδώνα και τον μύθο του Αιγέα, είχε στην αρχαιότητα στρατηγική σημασία για την περιοχή. Οι οικογένειες που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποκαλύπτουν τη σημασία του, φτιάχνοντας παράλληλα έναν οδηγό επίσκεψης για τους ενδιαφερόμενους περιηγητές του χώρου.

Η οικονομική συμμετοχή για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι
6,00 ευρώ για κάθε άτομο (για τους ενήλικες προστίθεται η τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ για την είσοδό τους στο Ναό του Ποσειδώνα).
5,00 ευρώ για αδέλφια.

Σημείο συνάντησης:
Στο φυλάκιο έκδοσης εισιτηρίων κάτω από το ναό του Ποσειδώνα & ώρα 10:45
Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής για τη συνεργασία.

Πληροφορίες: στο τηλέφωνο του Β.Β.Ε.Μ. 22920 25575.
(Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 - 13:00).

Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 και ώρες 11:00 - 12:30 με θέμα "Πέτρωμα - Ορυκτό - Μετάλλευμα: Τα ορυκτά στην καθημερινή μας ζωή" από το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο στον χώρο του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου του Ε.Μ.Π.

Οι οικογένειες που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν, μέσω πειραμάτων, τις ιδιότητες των διαφόρων φυσικών υλικών και να δημιουργήσουν χρήσιμα προϊόντα για τον άνθρωπο. Στο εργαστήριο του Μουσείου, αξιοποιώντας δείγματα ορυκτών από τις συλλογές του, θα τα κατηγοριοποιήσουν και θα τα συνδέσουν με τις χρήσεις τους στην καθημερινή ζωή.

Η οικονομική συμμετοχή είναι
6,00 ευρώ για κάθε άτομο
5,00 ευρώ για αδέλφια

Πληροφορίες: στο τηλέφωνο του Β.Β.Ε.Μ. 22920 25575.
(Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 - 13:00).
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 και ώρες 11:00 - 12:30 με θέμα "Ανάκληση Αναμνήσεων: Τι θυμάμαι από την παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου;" από το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο στον χώρο του στον χώρο του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου του Ε.Μ.Π.


Οι οικογένειες που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα, με τη μέθοδο του ιστορικού, να συλλέξουν στοιχεία για τη Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου αξιοποιώντας τόσο τα δεδομένα από τον χώρο και τις συλλογές του Μουσείου, όσο και από τους ίδιους τους πρώην εργαζόμενους που λειτουργούν ως ζωντανές πηγές. Οι πρώην εργαζόμενοι μοιράζονται με τους συμμετέχοντες τις αναμνήσεις τους, από την περίοδο εργασίας τους στην Εταιρεία, ενώ ο ίδιος ο χώρος, ανενεργός πλέον σήμερα, ζωντανεύει και δίνει νόημα στις αφηγήσεις των παλαιών εργαζομένων. Οι συμμετέχοντες έτσι, έχουν μία μοναδική ευκαιρία συνδιαλλαγής με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, παίρνοντας συνέντευξη από αυτούς και συνδυάζοντας τα στοιχεία που ανακαλύπτουν, με το χώρο (με όποιο μέσο επιλέξουν, έντυπο, οπτικοακουστικό, ψηφιακό, κ.λπ.).

Η οικονομική συμμετοχή είναι
6,00 ευρώ για κάθε άτομο
5,00 ευρώ για αδέλφια

Σημείο συνάντησης: Είσοδος του Τεχνολογικού & Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου & ώρα 10:45.

Πληροφορίες: στο τηλέφωνο του Β.Β.Ε.Μ. 22920 25575.
(Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 - 13:00)
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου