Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Παράθυρο με… στόρια!

Συνοδευτική φωτογραφία του άρθρού Παράθυρο με…. στόρια
“Ντύστε” τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες του παιδικού δωματίου με στόρια που θα ζεστάνουν και θα χρωματίσουν τον χώρο και θα αφήσουν τον αέρα και το φως του ήλιου να "μπει" και να "βγει" ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού.

Οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν κουρτίνες για τα παράθυρα του παιδικού δωματίου, όπως κάνουν φυσικά και για τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Σαφώς, αποτελούν μια πολύ ωραία διακοσμητική επιλογή, αρκεί να μην είναι πολύ μακριές, γιατί ενδέχεται την ώρα που μπουσουλάει ή περπατάει το παιδάκι να τραβηχτούν ή να σκοντάψει και να πέσει. 

Γι' αυτό εξίσου ωραία και ιδιαίτερα χρηστική λύση για να “ντύσετε” τα παράθυρα είναι τα στόρια. Ρυθμίζουν το φως στον βαθμό που εσείς θέλετε να εισέρχεται στον χώρο, μπορείτε να τα καθαρίσετε ευκολότερα, ενώ το μήκος και ο μηχανισμός τους τα κάνει ιδιαίτερα ασφαλή για τα παιδιά. Αρκεί τα κορδόνια τους να μην είναι προσιτά στα μικρά παιδάκια, καθώς μπορεί να μπλεχτούν σε αυτά ή να τα τραβήξουν και να τα βάλουν στο στόμα τους.

Τα στόρια υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και υλικών, για να ταιριάζουν στο στυλ κάθε δωματίου. Τα υφασμάτινα στόρια που δεν είναι διαφανή είναι ιδιαίτερα χρηστικά, αφού σηκώνονται και κατεβαίνουν με ευκολία επιτρέποντας έτσι είτε να περάσει στο δωμάτιο όλο το φως και ο αέρας είτε να σκοτεινιάσει εντελώς.

Τα στόρια με περσίδες σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε την ένταση του φωτός που περνά μέσα από αυτές και έτσι να έχετε όσο φωτισμό θεωρείτε εσείς απαραίτητο. Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε χρώματα, μονόχρωμα ή πολύχρωμα, για να ταιριάζουν τέλεια με το χρωματικό θέμα της διακόσμησης του δωματίου.

Υπάρχουν και τα στόρια με πλαστικοποιημένη επιφάνεια, τα οποία είναι ιδιαίτερα πρακτικά, αφού μπορείτε να τα καθαρίζετε οποιαδήποτε στιγμή χρησιμοποιώντας απλώς νερό και ένα πανί ή σφουγγάρι.

Αν αγοράστε λευκά ή σε παλ αποχρώσεις στόρια, μπορείτε με προσοχή μαζί με το παιδάκι σας να ζωγραφίστε πάνω τους αγαπημένα σχέδια και να προσθέσετε περισσότερα χρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου