Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ακαδημία Γονέων με ελεύθερη είσοδο στα Public Συντάγματος και Γλυφάδας!

art-shutter-kids-and-parents-566ce2053cc262ceba61cb85247d7faa
Πώς θα θωρακιστεί το παιδί απέναντι στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού; Πώς θα αντιμετωπίσει το άγχος, που του προκαλούν οι εξετάσεις και το κυνήγι των καλών επιδόσεων; Πώς θα ισορροπήσει τις ανάγκες της εφηβικής ηλικίας με τις υποχρεώσεις που γεννά η σχολική ζωή; Και ο ρόλος των γονέων ποιος πρέπει να είναι σε αυτές τις καθημερινές καταστάσεις;

Αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο της Ακαδημίας Γονέων, την οποία διοργανώνουν τα Public σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μίνωα και τα εκπαιδευτήρια Καίσαρη. Η Ακαδημία Γονέων περιμένει όλους τους γονείς στις 8 και 10 Σεπτεμβρίου στα καταστήματα Public Συντάγματος και Γλυφάδας. Για τα θέματα που απασχολούν τους γονείς μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, θα μιλήσει, θα λύσει απορίες και θα δώσει κατευθύνσεις ο πολυγραφότατος νευρολόγος - ψυχίατρος και γνωσιακός θεραπευτής, Γιώργος Δημόπουλος.

Τα προβλήματα όμως προσαρμογής των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον δεν είναι αποκλειστικά συνυφασμένα με την εφηβική ηλικία. Η δυσκολία του αποχωρισμού στα προαύλια είναι κλασικό φαινόμενο ειδικά των πρώτων ημερών κάθε σχολικής χρονιάς, καθώς τα πρωτάκια χρειάζονται τον χρόνο τους για να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. Υπάρχει τρόπος για να γίνει ομαλή η μετάβαση στη σχολική ζωή, χωρίς να δημιουργηθούν τραυματικές εμπειρίες; Στα θέματα που αφορούν τους μικρούς μαθητές -κυρίως προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας- απαντήσεις, πάντα στο πλαίσιο της Ακαδημίας Γονέων, θα δώσει η ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια Έλσα Δημοπούλου.

Κι επειδή τα Public στηρίζουν τις ανάγκες μαθητών και γονέων, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, οι συζητήσεις, οι απαντήσεις και οι λύσεις που προτείνονται από την Ακαδημία Γονέων παρέχονται εντελώς δωρεάν. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ PUBLIC ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
1η συνάντηση
Πότε: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015 (Γυμνάσιο - Λύκειο), Γ. Δημόπουλος, νευρολόγος - ψυχίατρος και γνωσιακός θεραπευτής.
Ώρα: 19:00
Που: Public Συντάγματος
Είσοδος: Ελεύθερη (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr)

2η συνάντηση:
Πότε: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 (Προσχολική - Πρώτη σχολική ηλικία), Έλσα Δημοπούλου, ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια.
Ώρα: 19:00
Που: Public Συντάγματος
Είσοδος: Ελεύθερη (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr)

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ PUBLIC ΓΛΥΦΑΔΑΣ
1η συνάντηση:
Πότε: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015 (Προσχολική - Πρώτη σχολική ηλικία), Έλσα Δημοπούλου, ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια. Μαζί της θα συνομιλήσει η Β. Λειβαδάρου, Υπεύθυνη ερευνητικών προγραμμάτων (projects) & Υπεύθυνη Λογοτεχνίας των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρης
Ώρα: 19:00
Που: Public Συντάγματος
Είσοδος: Ελεύθερη (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr)

2η συνάντηση:
Πότε: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 (Γυμνάσιο - Λύκειο), Γ. Δημόπουλος, νευρολόγος - ψυχίατρος και γνωσιακός θεραπευτής. Μαζί του θα συνομιλήσει η Γ. Κρέτση, Γυμνασιάρχης Εκπαιδευτήριων ΚΑΙΣΑΡΗ.
Ώρα: 19:00
Που: Public Συντάγματος
Είσοδος: Ελεύθερη (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου