Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

5 tips για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα στην αγορά σχολικών ειδών

backpackistock_000013870168medium1-2
Για τα παιδιά η αγορά των σχολικών ειδών μπορεί να είναι το μόνο ευχάριστο πράγμα όσον αφορά τη νέα σχολική χρονιά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξοδεύετε μια περιουσία κάθε χρόνο σε τετράδια, μαρκαδόρους, μολύβια και άλλες σχολικές προμήθειες.

Ακολουθήστε πέντε απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο, χωρίς συγχρόνως να αφήσετε παραπονεμένο τον μικρό σας μαθητή:
  • Πριν αγοράσετε οτιδήποτε καλό θα ήταν να κάνετε μια μικρή έρευνα στα ράφια και τα συρτάρια της βιβλιοθήκης των παιδιών, προκειμένου να βρείτε "κρυμμένους θησαυρούς", που έχουν ξεμείνει εκεί από την περασμένη χρονιά. Έπειτα, καταγράψτε τα ευρήματά σας και εξετάστε τι πραγματικά χρειάζεται το παιδί, προτού ξεκινήσετε τη βόλτα σας στα μαγαζιά σχολικών ειδών.
  • Δοκιμάστε να φτιάξετε μια λίστα και να ορίσετε ένα συγκεκριμένο budget για τις αγορές σας. Οι παρορμητικές αγορές μπορεί να τινάξουν τον προϋπολογισμό σας στον αέρα. Φροντίστε ώστε να μην ξεφύγετε ούτε από τη λίστα ούτε από το ποσό των χρημάτων, που σκοπεύετε να διαθέσετε και μην παρασύρεστε από διάφορα μικροαντικείμενα.
  • Χρησιμοποιήστε τη λίστα σας για να αποφασίσετε σε ποια καταστήματα θα κάνετε τις αγορές σας. Ίσως χρειαστεί να επισκεφθείτε περισσότερα από ένα. Έχοντας αντιστοιχίσει τις αγορές σας με τα ανάλογα καταστήματα, θα εξοικονομήσετε περισσότερο χρόνο από το να φεύγατε από το σπίτι χωρίς συγκεκριμένο πλάνο.
  • Ξεκινήστε όσο το δυνατόν νωρίτερα. Κανείς δεν θα ήθελε να χαλάσει τη χαλαρή διάθεση του καλοκαιριού, σκεπτόμενος την επιστροφή στα θρανία και τις σχολικές προμήθειες, όμως καλό θα ήταν να είστε προνοητικοί. Έπειτα, θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από τις καλοκαιρινές εκπτώσεις και να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα.
  • Πολλές φορές συμβαίνει το παιδί σας να ξεμένει από προμήθειες κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Για το λόγο αυτό, φροντίστε να αγοράσετε επιπλέον εξοπλισμό (μολύβια, τετράδια, γόμες) στην έναρξη του σχολικού έτους, όπου μπορείτε να βρείτε αντικείμενα σε προσφορές. Εάν τελικά το παιδί σας δεν τα χρησιμοποιήσει φέτος, θα έχετε απόθεμα για την επόμενη σχολική χρονιά.
Μαρία Ιωαννάτου
www.infokids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου