Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Πουά διακόσμηση; Τολμήστε τη!


Το πουά επέστρεψε, δίνει ρετρό τόνο στη διακόσμηση και μας αρέσει πολύ! Αν το επιλέξετε για το παιδικό δωμάτιο, θα διαλέξετε ένα χρώμα αλλά έντονο (κίτρινο - κόκκινο - φούξια - πράσινο - μπλε) ή ακόμα καλύτερα πολλά χρώματα μαζί. Να θυμάστε ότι οι βούλες δεν χρειάζεται να έχουν το ίδιο μέγεθος, ούτε να βρίσκονται στη σειρά.

Οι μικρές πολύχρωμες τελίτσες που είναι ευχάριστες στο μάτι είναι μια λύση που προτιμούν πολλοί γονείς, αφού μπορεί να ταιριάξει με όλες τις ηλικίες και με αυτές μπορούν να γίνουν άπειροι συνδυασμοί. Πουά λοιπόν παντού. Από τους τοίχους ως και τα διακοσμητικά, τα σεντόνια, τα καλαθάκια, τις κουρτίνες, αλλά και τα χαλιά. Με μεγαλύτερα πουά μάλιστα μπορεί να γίνουν ακόμα και κατασκευές διακόσμησης, όπως δέντρα στον τοίχο.

Στο εμπόριο θα βρείτε κάθε τρόπο να διακοσμήσετε το χώρο σας -από μαξιλάρια, μικρά έπιπλα, φωτιστικά και κουρτίνες, μέχρι επενδύσεις τοίχων. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τόσο η κλασική ταπετσαρία, όσο και ειδικά αυτοκόλλητα που είτε ντύνουν ολόκληρη επιφάνεια, είτε αποτελούνται από μεμονωμένα κυκλάκια τα οποία τα σκορπίζονται όπως εσείς επιθυμείτε -αραιά προς τα πάνω και πυκνά κατεβαίνοντας είναι μια καλή λύση!

Το πουά είναι πρωτότυπο, έντονο μοτίβο αλλά "ήσυχο" στο μάτι, γιατί έχει το στοιχείο της καμπύλης και δίνει έναν παιχνιδιάρικο τόνο στον χώρο που θα τοποθετηθεί -είτε σε ολόκληρη επιφάνεια είτε με μια μικρή νότα. Τολμήστε το!

Tip: Για να μην γίνει κουραστικό και μονότονο το παιδικό δωμάτιο, χρειάζεται μέτρο. Όχι στις υπερβολές.

www.mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου