Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Συμβουλές για την οργάνωση του παιδικού γραφείου


Η σχολική χρονιά ξεκινάει και τα παιδικά γραφεία γεμίζουν με σχολικά είδη. Για να κάνετε το διάβασμα του παιδιού πιο εύκολο και ευχάριστο, χρειάζεται να οργανώσετε το γραφείο του με τον σωστό τρόπο, κάνοντας αρχικά μία εκκαθάριση από τα περσινά αντικείμενα. Ακολουθήστε τα παρακάτω tips για να κάνετε τη διαδικασία πιο εύκολη:

  • Χωρίστε τα αντικείμενα του σε κατηγορίες: σχολικά είδη, βιβλία, περιοδικά, είδη χειροτεχνίας.
  • Αδειάστε το γραφείο του: Βάλτε όλα τα αντικείμενά του στο πάτωμα αν είναι λίγα. Χρησιμοποιήστε μία σακούλα για να κάνετε εκκαθάριση. Εάν είναι κάτι σπασμένο ή άχρηστο πετάξτε το και αν κάτι μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και δεν το χρειάζεστε, δώστε το.
  • Συγκεντρώστε τα αντικείμενα που κρατήσατε και ξεκινήστε με την πρώτη κατηγορία αντικειμένων. (Π.χ. σχολικά: στυλό, χαρτιά, μολύβια, κ.λπ.)
  • Συνεχίστε με την επόμενη κατηγορία αντικειμένων.
  • Στο τέλος θα έχετε μόνο όσα πράγματα του είναι απολύτως απαραίτητα, ενώ μπορείτε και πάλι να δείτε εάν χρειάζεται να αφήσετε έξω κάτι που είναι περιττό.
  • Χρησιμοποιήστε κουτιά και καλάθια για να οργανώσετε τα αντικείμενα. Τα μεταλλικά κουτιά είναι ιδιαίτερα πρακτικά και ανθεκτικά.
  • Χωρίστε μολύβια, μπογιές και στυλό σε μολυβοθήκες.
  • Φτιάξτε έναν πίνακα σημειώσεων, όπου θα καρφώσετε πολλά από τα χαρτιά.
Extra tip

"Σκουπίδια" όπως άδεια χάρτινα κουτιά κάθε μεγέθους που θα ντύσετε με ύφασμα ή διακοσμητικό χαρτί, άδεια ρολό χαρτιού, κονσερβοκούτια, κ.λπ. είναι "πολύτιμα" υλικά για να δημιουργήσετε με πολύ μικρό κόστος όμορφες και ιδιαίτερες θήκες - χώρους αποθήκευσης για κάθε είδους αντικείμενο - υλικό. Χρησιμοποιείστε έντονα χρώματα, χαρτιά με παραστάσεις κινουμένων σχεδίων, κ.λπ. για να "τραβήξετε" την προσοχή των παιδιών προς όλους αυτούς τους αποθηκευτικούς χώρους. Αποδεχτείτε το πρώτο διάστημα σαν κάτι απολύτως φυσιολογικό ότι κανένα παιδί δεν γεννιέται έχοντας στο μυαλό του την έννοια της "τάξης", όπως εμείς τη μεταφράζουμε. Από εσάς και μόνον εξαρτάται αν θα θεωρήσει την όλη διαδικασία σαν κάτι που θα διευκολύνει το ίδιο ή σαν ένα "καταναγκαστικό" έργο που ποτέ δεν θα κάνει με ευχαρίστηση.

www.jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου